Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

a ile się daje teraz na chrzciny

Polecane posty

Gość gość

Idziemy do kuzyna dziecka - ja mąż i dwójka dzieci 3,4 letnie. Impreza w restauracji. Nie bardzo się orientuje..... Czy lepiej coś kupić...

Gość gość
Tysiak najmniej

Gość gość
Ale poważnie, 500? 1000? A ile powinna dać chrzestna??? Za miesiąc mnie to czeka...

Gość gość
Chrzestna mojego syna jak również i chrzestny dali po 100zł.

Gość gość
Tego zwykle rodzice oczekują. Porazka :( Chrzestni mają przerypane. Mają ich za sponsorów

Gość gość
W czerwcu był chrzest mojej córki i chrzesny dał 300 zł i myśle że to dobra suma:)

Gość gość
Na kafeterii to i 1000 będzie mało a w normalnym świecie to każdy daje na ile go stać i są to zdecydowanie mniejsze kwoty :P

Gość gość
Aha, dzięki. Ja już kupiłam pamiątkowy medalik z grawerką dla chrześnicy (ok. 150) i wiem, że będzie zrzutka na większy prezent (rowerek albo coś w tym stylu, chrzciny łączone z roczkiem), jak dam 100 to będzie dobrze?

Gość gość
Powiem wam tak. Dają różnie, zależy jak kogo stać. Mój syn dostał od chrzestnej 700 zl - uważam że to za dużo, no ale ma kasę to dała i od chrzestnego 100 zł - mówiłam mu żeby nic nie dawał bo to jeszcze młody chłopak który chodzi do szkoły średniej, nie pracuje.... Inni dawali 300-500.

Gość gość
ja mam 2 chrzesniakow i kupywalam lancuszki za 300zl.

Gość gość
Ja jako chrzestna(tzn ja, maz i dziecko ) daje 500 zł .

Gość gość
zwykli goście 100 albo jakiś prezencik. Myślę, że dziadkowie powinni coś więcej "rzucić" - 500zł , a od chrzestnych 300, chyba że stać ich na więcej. Ja się bardzo nie orientuję, już dawno nie byłam na żadnych chrzcinach, teraz to pewnie najprędzej moje, bo jestem w ciąży, ale wydaje mi się że te sumy są ok

Gość gość
Jako chrzestna dalabym 500zł i jakis drobiazg moze. Jako gosc "dalszy" raczej prezent, a jesli pieniądze to 200zł

Gość gość
w swieta chrzcilam corke od kazdego dostala po 200 zl z wyjatkiem chrzestnych bo od chrzestnego dostala 500 zl a od chrzestnej zlote kolczyli i ubranko to tylko na kafe powinno sie dawac 500 albo 1000 zl daj tyle na ile cie stac bo tu wszystkim wiecznie malo ludzie patrza tylko na kase i zeby im sie zwrocilo