Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skandal

Polecane posty

Gość gość

Czemu kobiety chcą mieć te same prawa, ale nie chcą mieć tych samych obowiązków. I jeszcze sie wymądrzają

Gość gość
a jakie to obowiązki mają faceci w tych czasach ?? haha jak teraz to kobietki też pracują na rodzinę ...tyle że mniej zarabiają ale to nie ich wina że taki kraj że za ta sama pracę kobieta dostaje mniej kasy...a facet cóż takiego poza zarabianiem ma w obowiązku ??? nic... to kobieta rodzi dziecko, oddając tym samym swoje ciało i urodę dla potomnosci...wychowuje dziecko, bawi, zmienia pieluchy, nosi 9 miesięcy w brzuchu, rodzi w bólach, karmi piersia. sprząta, gotuje, pierze, prasuje, w dodatku musi dbac o siebie i dobrze wyglądać bo inaczej książę pójdzie do innej i ją zdradzi..taka prawda...

Gość gość
też jestem ciekawa cóż to za straszne obowiązki??

Gość gaajowy
więc niech idą kobiety do kopalni wyngiel fedrować, przepychać zapchaną podpaskami kanalizację itp. Skończy się noszenie na rękach, dawanie kwiatków, a jak trzeba to w ryj. Jak faceta.

Gość gość
dziś po pierwsze jest coś takiego jak nietykalność cielesna i ten, któremu dałeś jak to ująłeś w ryja może cię pozwać, a po drugie kobiety chcą pracować w takich miejscach, ale im nie pozwalają wymyśl inny argument

Gość gość
a kto facetowi kazuje w kopalni z kilofem tyrac ?? jakby się uczył i był inteligentny to by założył firmę i inni by pracowali na niego a że wybrał robotę nq kopalni czy w kanałach to nie wina kobiety poza tym kobieta musi zmieniać dziecku takiego księcia pampersy a wierz mi że ładniej podpaska pachnie niż świeży pampers dzieciaka i to codzień a nie parę dni w miesiącu po trzecie żadna mĄdra kobieta nie wpycha podpasek do kibla po czwarte czuje że głowno masz wspólnego z prawdziwą robotą skoro siedzisz tu o tej porze na babskim forum.

Gość gaajowy
07.27 .ty mi tu nie wytykaj znajomości tematu. Dałem tylko skrajne przykłady. Pampersami się zasłaniasz? Ja wychowałem wspólnie z żoną czwórkę dzieci. Wspólnie zmienialiśmi im TETROWE pieluchy, nie pampersy. Praliśmy w pralce france, suszyliśmy, prasowaliśmy je, a pampersy ze względu na cenę były tylko do lekarza lub podruży, więc wiem czym to pachnie. Moja żona zupy nie przesalała i fanaberi niestwarzała więc by zdobyć szacun dla siebie nie musiała domagać się żadnych ustaw nie potrzebuje.

Gość gość
to skoro tak to po uj mówisz takie bzdety o tej porzemasz problem do wszystkich kobiet na świecie...robiliście wspólnie hehe jasne...piersią też wspólnie karmiles z nią? ciało poświęciłes dla tych dzieci ?? bóle czules przy każdym porodzie?? każdą jej co miesięczna miesiączke przechodziles by te dzieci mogliscie mieć ?? nie!!! to wes nie p*****l o ach ciężkich facetów bo głowno takiego robicie poza zarabianiem pieniędzy...co teraz każda kobieta w małżeństwie te zazwyczaj pracuje i rodzina utrzymuje się Za wspólne pieniądze nie faceta!! no chyba że mass taka kobietę co to z domu d**y nie ruszy tylko ty musisz zapieprzac to trudno..chciałeś panią to j*b na nią proste...a równouprawnienie powinno być tak czy siak!.

Gość gość
08.37. A w domu wszystkie zdrowe? Ciebie nie liczę.

Gość gość
Z niczym nie należy przesadzać.Z równouprawnieniem też.Naprawdę kobieto nie chcesz aby czasami mężczyzna Ci pomógł?/zmienić koła przy samochodzie albo coś naprawić,żeby nosił ciężkie rzeczy,naprawił korki jak wyskoczą,zrobił coś tehnicznego w domu itd./Ja nie chcę. Nie myl oczywiście niczego z chamstwem męskim i wygodnictwem. Ja uważam,że związek powinien opierać się na zdrowym partnerstwie.Najważniejszą rzeczą jest szacunek do drugiej osoby a nie licytowanie.I to na szacunek powinnyśmy stawiać a nie jakieś chore równouprawnienie.Przecież z natury wiadomo,że mężczyzna dzieci nie rodzi więc jak ma zdjąć Tobie ten ciężar ?To co piszesz to jakieś dziwne jest,jakbyś chciała powiedzieć:szanujcie i kochajcie a mówisz o wszystkim tylko nie o tym.

Gość gość
cały czas mysle ze kobiety dokładnie wiedzą że my mamy 1000 razy od nich cieżej w życiu ale nic nie mówią wolą kłamać żeby im było lepiej w życiu. My sie roznimy , my np. Byśmy ich wspierali jak by im było cieżko. Dzisiejsze kobiety nie wiedzą co to związek . Feminizm zrobił swoje z głowami. Pamietajcie kobiety. '' z kim wezmiecie slub na ziemi z tym bedziecie zyli i w niebie ''

Gość gość
a co ma równouprawnienie do związków dwojga ludzi?? wiadomo, że związek to nie pole bitwy, w przeciwieństwie do życia społecznego

Gość gość
zawsze sie śmiałam z głupich wymówek kobiet, są tak głupie że nie wiadomo smiać sie czy płakać. Źal kobiety weźcie sie za siebie. Jestem z wami panowie

Gość gość
tak sobie czytam i widzę że gajowy ma rację. We łbach wam się poprzewracało. Co wy z tym ruwnouprawnieniem? Facet za was nie urodzi. Tak samo jak i kobieta nie zajdzie w ciążę bez faceta. Czy bez tej ustawy niemożecie zakładać firm? Być dyrektorami, ministrami i kto wie czym tam jeszcze? Pożyjcie trochę w Indjach, Pakistanie czy w innym Iranie. Choćby nawet w Izraelu. Wtedy strzępcie gęby. Tu dostajecie kwiaty, a tam były byście nikim.

Gość gość
nie , nie możemy ! ślepy jesteś ?? jaka wypłatę otrzymuje kobieta a jaka facet ??! i co , wam to pasuje bo jest na wasza korzyść! nie na nasza to się wam dobrze gada ! a o ciążąch wspomnialam bo często faceci o tym zapominają ile my musimy przejść, a mówią że sami mają ciężko...tylko czemu żaden mi nie odpowie w czym ciężko ???! poza zarabianiem oczywiście bo w tych czasach kobiety też zarabiaja tyle że mniej właśnie przez to że nie ma równouprawnienia ! tu nie chodzi o to że nie chce być mi facet w czymś pomógł bo to już jest co innego...partnerstwo i milosc wtedy jest więc wiadomo że kobieta pomaga mężczyznie i on jej by żyli szczęśliwie...ale czemu ma nie być równouprawnienia ?? wtedy byłoby jeszcze lepiej , skończyły by się stereotypowe kłótnie że kobieta do czegoś się nie nadaje i mężczyzna że też do czegoś się nie nadaje...bo nie każdy facet jest silny i nie każda kobieta jest wrażliwa...każdy by robił to co chce, w czym się dobrze czuje i wszyscy byliby szczęśliwi ! tu chodzi tylko o to by wszyscy mieli jednakowe prawa a nie tak jak teraz że komuś coś nie wolno bo ma cycki.....to jest pozbawione szacunku i wolnosci...dlatego powinni wszyscy mieć jednakowe prawa a to czy z tych praw będą korzystac nalezycie to już zależy od człowieka...teraz nie ma równouprawnienia i co pełno dyskryminacji jest...a wtedy była by wolnosc! i tak powinno być...a nie że ktoś coś może a drugi nie może choćby chciał...nikt duszy drugiego człowieka nie zna i niewie czego by tamten pragnął...mimo płci...nawet mając cycki kobieta może czuć się szczęśliwa i spełniona właśnie jako kierowca np. a faceci odrazu się śmieją że gdzie baba za kierownice itp a babki jeżdżą autobusami i jeżdżą świetnie...dlatego nie powinno się kogoś skreślić w czymś tylko przez płeć...bo to że ktoś jest facetem wcale nie znaczy że dobrze jeździ autem, tak samo to że ktoś jest kobieta nie oznacza że musi źle jeździć! jest wielu kiepskich kierowców facetów tak samo kobiety nie wszystkie umią jeździć ale to nie od płci zależy i dlatego powinni wszyscy mieć takie same prawa....przed Bogiem wszyscy będziemy równi nieważne czy kobieta czy facet...ważne by być dobrym człowiekiem, mieć zasady, szanować innych ludzi, pomagać komu się da i szanować swoje życie i się uszczęśliwiac... tyle w tym.temacie.

Gość gość
ąj. Ty wyżej. Kto zabroni kobiecię być kierowcą dużych aut? Gdzie ty żyjesz że śmieją się z kobiety kierowcy? W moim mieście prawie połowa kierowców MPK to kobiety. Wątpię by mniej zarabiały od facetów. Natomiast co do ciężarówek, to ja mając taką firmę, żadna ustawa nie zmusi mnie do zatrudnienia kobiety. Czemu? Jeśli coś w aucie pierdnie, to facet zakasa rękawy, up******i w smarach, spoci się na jajach, ale zrobi i jedzie dalej. A kobieta? Taka cwana jesteś?

Gość gość
Co wy z tymi kopalniami macie? Przecież kobiety pracują w kopalniach, także pod ziemią. Do bodaj 2012 roku był w Polsce prawny zakaz , ale został zniesiony. A w XIX wieku najbardziej parszywą robotę w kopalniach odwalały kobiety i dzieci.