Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pojawiające się i znikające ruchy dziecka w 16 tygodniu

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 16/17 tygodniu ciąży i od paru dni czuję chyba ruchy dziecka. To moja druga ciąża, więc wiem, co mówię. Martwi mnie jednak to, że jednego dnia czuję je kilka razy dziennie, a potem przez 2-3 dni wcale. I te 2-3 dni to dla mnie wieczność, bo zaraz się boję, że coś jest nie tak. Czy to normalne? W pierwszej ciąży poczułam ruchy później i czułam codziennie, więc dlatego teraz się martwię.

Gość gość
W pierwszej poczułam w 20 i czułam codziennie. Teraz jestem w 18 i pierwsze ruchy poczułam w 15 - kilka razy jednego dnia a potem długo nic. Kilka dni temu znów poczułam i teraz czuję codziennie.

Gość gość
Czyli to normalne?

Gość gość
Kazdy lekarz ci to powie i przeczytasz w kazdym artykule.Na calkiem regularne ruchy mozna liczyc okolo30-tego tygodnia.Wczesniej kazda nieregularnosc jest norma i nie ma powodu do zmartwien.

Gość nikolaa95
Dzień dobry, jestem studentką pierwszego roku położnictwa. I przeprowadzam ankietę w ramach jednego z przedmiotów na temat stopnia wiedzy kobiet ciężarnych o skutkach palenia papierosów w okresie ciąży. Ankieta jest w pełni anonimowa. Będę wdzięczna wypełnienie poniższej ankiety. http://www.survio.com/survey/d/Y7G1S6B2Z7N4K3P6P

Gość gość
Ja w sprawie tej ankiety. Juz pierwsze pytanie mnie wkurzyło, bo nie mieszczę się w żaden przedział wiekowy. poniżej 20 lat 20-30 lat 40 lat i powyżej Ja mam 32, to gdzie mam się niby zaznaczyć co?????????

Gość gość
Dopiesc te ankietę bo zwiera błędy. Jak wyżej wspomniano, brak przedziału wiekowego 30-40, pytania sugerują odpowiedz, np. Najpierw o wybór zwiazkow szkodliwych a potem uzasadnienie jakie negatywne skutki maja substancje smoliste ( czyli pytanie skupia uwagę od razu na jednym aspekcie ).

w 16tc to tak naprawdę nie powinnaś czuć jeszcze tych ruchów, dopiero po 20tc zaczyna się je czuć w miarę regularnie. W miarę powtarzam. Przecież ten płód jest tak mały.....

Gość gość
to normalne, nie ma powodow do niepokoju :)

Gość nikolaa95
Małe sprostowanie co do ankiety: pytanie o zawartość substancji nie jest powiązana z drugim pytanie, ponieważ najbardziej szkodliwe dla płodu są tlenki węgla, a z wiekiem to mój błąd, przepraszam Pani bardzo, że zajęłam Panią czas ;)