Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szukanie pracy co ja robię źle???

Polecane posty

Gość gość

Codziennie dzwonię do PUP dowiadywać się o nowe oferty pracy, stażu lub szkoleń. Raz w tygodniu jeżdżę osobiście, codziennie rano, w południe i wieczorem przeglądam strony z ofertami pracy z mojego regionu, dodaję ogłoszenia o poszukiwaniu pracy na rózne portale, roznoszę cv szukam pracy lub stażu i od roku nic :( zero odezwu, albo jakieś propozycje typu wolontariat przez miesiąc a potem może mnie zatrudnią a może nie. co ja robię źle???

Gość gość
Może masz źle zrobione CV? Zerknij na nie jeszcze raz, porównaj z szablonami w necie, może coś jest nie tak? Do tego więcej wiary w siebie, wiem, że to głupi banał, ale bardzo się sprawdza. Ja jestem bardzo pewna siebie i wiem, że jakbym chciała, to szybko bym pracę znalazła (teraz pracuję, ale obecnej pracy szukałam 3 tygodnie, wcześniej pracy szukałam półtora miesiąca). Do tego stopnia byłam pewna siebie, że jak np. wracałam autobusem do domu, to wyobrażałam sobie, że właśnie z pracy wracam ;) Optymizm jest bardzo ważny.

Gość gość
Może to faktycznie wina cv, ale nie chodzi o formę a treść? Może masz za słabe kwalifikacje? Za małe doświadczenie? Myślę, że dobry list motywacyjny też może pomóc. A najlepiej, to mieć dobre znajomości, sory.

Gość gość
ojeju jeju jesteś taka pewna siebie to super gratulujemy,autorko może panie z PUP się zwyczajnie obijają? mówiłaś im co o tym sądzisz? że od roku nie masz pracy? co one na to? może zgłoś to do PIP

Gość gość
wstaw jakies fajne foto w ogloszeniu

Gość gość
W urzędzie pracy słyszę, że nie ma dla mnie ofert pracy, albo mam sobie szukać sama stażu, a jak znajduje pracodawcę to urząd nie przyznaje stażu, wymyślając coraz to nowsze powody by mi go nie dać, tylko wysyła tam innych bezrobotnych. A co do cv to mam tak format pdf, podane swoje dane imię i nazwisko, adres, nr tel i adres e-mail, Następnie rok i nazwę szkoły wpisany ukończony kierunek Później doświadczenie zawodowe (mam niewielkie)bo dopiero co niedawno skończyłam szkołę -9 miesięcy jako pracownik biurowy pracowałam na zastępstwo -9 miesięcy staż jako pomoc księgowo-płacowa -3 miesiące zlecenie jako pomoc administracyjna po stażu -12 miesięcy staż jako pracownik administracyjny Pózniej mam dodatkowe kwalifikacje podane i tu wpisane prawo jazdy, kurs kadry-płace, kurs obsługi programów firmy Insert GT, kurs obsługi programu Płatnik Pózniej mam wpisane umiejętności następujące: umiejętność redagowania pism, znajomość programów kadrowo-płacowych firmy Insert i Progmann , obsługa urządzeń biurowy oraz obsługi komputera, umiejętność analitycznego myślenia, zdolność szybkiego uczenia się , samodzielność, dokładność i zaangażowanie. i na koniec zainteresowania: tematyka kadrowo-płacowa, prawo pracy i postępowanie administracyjne, pedagogika ogólna, literatura i historia.

Gość gość
każdy swoje musi przejść. Może jesteś za młoda i szukają takich ludzi co docenią pracę, tyle, że czasem nie ma co doceniać takie są oferty.

Gość gość
A jaką szkołę skończyłaś?

Gość tezbezpracy
ja ugrzęzłam w życiu, ale to przez choroby rodziców (najpierw do mojej 30ki) a potem to już poleciało, że miałam same kiepskie prace. W trakcie studiów pracowałam, firma się posypała, zaczęło się duże bezrobocie. A ja w tej chwili nie mogę nawet zajrzeć na profile ludzi albo byłego szefa (nawet z firmy gdzie mnie nikt nie niszczył), bo tylko mnie to dobija. Oni zarabiają nadal a ja chociaż tam byłam 7lat temu poszłam w dół. Każda z moich prac okazała się pracą na przetrwanie, żadna mi na dłuższą metę nic nie dała :(

również długo szukałam pracy, pytałam znajomych i rodzinę o jakieś wolne stanowisko i nie dawało to efektu, zaczęłam poszukiwania w internecie i na stronie rekrutacyjna rewolucja. pl znalazłam oferty, które mnie interesowały :))