Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikula87

dieta kopenhaska c.d

Polecane posty

Gość mikula87

Witam. Szukam osób które podobnie jak ja rozpoczęły dietę kopenhaska. Wcześniejszy temat przeczytałam dokładnie co do jednego wpisu i stwierdzam z pełnym przekonaniem, że to wspólne wspieranie jest bardzo motywujące. Jak ktoś jest zainteresowany zapraszam do przejścia przez to razem. Ja zaczynam z wagą 60 kg przy wzroście 164 cm. Na wagę jeszcze nie wstąpiłam gdyż zostawiam tę przyjemność na dzień 7 . Dziś dopiero 3 dzień a już czuję się lżejsza i jakaś taka oczyszczona i nie mogę doczekać się efektu końcowego. Ale nie ukrywam, że nie jest lekko, zwłaszcza jeśli gotuje się posiłki dla całej rodziny. Jednak przetrwanie tej diety będzie sprawdzianem na moją silną wolę. Jeszcze raz bardzo bardzo zapraszam do motywowania bo w grupie siła. Pozdrawiam

Gość mikula87
No i po śniadaniu. Kawa z cukrem. To chyba w tym wszystkim jest dla mnie największym wyrzeczeniem. Nie zrezygnowanie ze słodyczy, czy tesknota za porządnym posiłkiem tylko brak kawy w ciągu dnia. Kusi żeby wypić chociaż jedną...malutką, ale cóż zasady to zasady. Pozdrawiam i czekam na kogoś zmotywowanego by przebrnąć przez to razem. Teraz byle do 12 i później jakoś to dalej pójdzie. ..

Gość mikula87
Haloo, drodzy Państwo. Nie ma nikogo chętnego? Za nami zima, Wigilia, tłuste potrawy...zupki na rozgrzanie, Wielkanoc. A już niedługo lato, wakacje. Znajdzie się ktoś, kto chce spróbować bądź jest w trakcie diety? Heh wsparcia potrzebuje,mobilizacji.

Gość mikula87
I pora na obiadek. Dzień 3:szpinak, cały pomidor i świeży owoc. Nie mogę doczekać się jabłuszka. Szpinak fatalnie wchodzi a ogólnie jestem jego ogromną fanką w każdej postaci. Eh i ten pomidorek też ciężko.

Gość mikula87
Przechodziłam przez tą dietę i wagę utrzymalam bez żadnego jojo. Pół roku temu urodziłam synka i teraz chcę wrócić do sylwetki sprzed ciąży. A dieta wprowadza pewne zdrowe nawyki. Jestem z niej zadowolona i polecam. Spotkałam się z różnymi opiniami jedni narzekają inni zachwalaja. Po tej diecie "dieta 1000 kcal, spacery i jazda na rowerze.

Gość mikula87
Poza tym nie oszukujmy się, jeżeli ktoś po skończeniu diety leci do najbliższe baru i żeby zrekompensować sobie 13 dni katorgi i objada się wszystkim co "najlepsze" w ramach nagrody i powraca do wcześniejszych nawyków no to nie oszukujmy się, kilogramy wrócą. Dieta ma nauczyć jak się odżywiać. Niestety nie ma antidotum na wszystko.

Nie w tym rzecz tylko, że tego typu pseudo-diety całkowicie rozregulowują metabolizm. Poczytaj sobie co o tym mówią dietetycy.

Gość gość
jest antidotum na wszystko jest brak wszystkiego czyli w praktyce śmierć

Gość gość
Byłam na dietach od 20 lat, dieta to moje imię i styl życia Szus wiem jaki człowiek był głupi ale ale do pewnych wniosków dochodzi się z czasem Jestem na montignaku to sposób odżywiania nie dieta która tak jak ktoś napisał spowalnia metabolizm a nie gorlic podkręca

Gość mikula87
Najwidoczniej wszystko zależy od organizmu. Ja nigdy nie narzekalam na zbyt dużą wagę, czasami zdarzały się jakieś nadprogramowe kilogramy, tak jak np. teraz po ciąży. Na pewno duży wpływ na to miały nie uregulowane posiłki, jedzenie w pośpiechu i o wieczornych porach. W moim przypadku ta dieta ma nie tyle pomóc zrzucić wagę, w ddużej mierze chodzi o właśnie poprawę metabolizmu, wyrzucenie z diety słodyczy, ograniczenie tłuszczy, wpojenie zasady "po 18 nie jem". Po prostu przerzucenie się na zdrowy styl życia. A z resztą raz na jakiś czas zdarza mi się narzucić sobie jakiś cel, chociażby po to by sprawdzić swoją silną wolę, charakter, no i oczywiście później mieć tą ogromną satysfakcję, że się udało i wytrwała. A przy okazji wzrok mężczyzny gdy wcisniesz się w spodnie o dwa rozmiary mniejsze, lub jakąś bardzo seksowną sukieneczke...Bezcenne. Zwłaszcza dla młodych mam,którym ciałko po porodzie nieco się zmieniło (wiem sama po sobie). I zaznaczam, że ja nikogo do tej diety nie namawiam nikogo kto nie chce. Być może są lepsze, skuteczniejsze. Mi pasuje akurat ta. I z całą pewnością twierdzę też, że nie da się przez nią przejść i powrócić do starych nawyków, bo wtedy możemy być pewni że waga wróci być może ze zdwojoną nawet siłą. Później na pewno dieta 1000 kcal (chyba że zmienię zdanie i wynajde jakąś inną) i przede wszystkim ruch. A i nie wytrzymałam do dnia 7 i zwazylam się dziś. ,3 dzień i 1,5 kilo mniej. Waga 59 kilo. Ehh i właśnie dla takich chwil warto

Gość mikula87
A artykułów na ten temat przeczytałam całe mnóstwo i nie spotkałam się z jednoznaczna opinią w sprawie metabolizmu. Jedni twierdzą, że właśnie poprawia inni twierdzą inaczej. Ja mogę wypowiedzieć się tylko na podstawie własnych doświadczeń. Nic mi nie było, żadnych omdlen, wypadania włosów itp. Wręcz przeciwnie, tak jak teraz 3 dnia czuję się lekko i pełna energii. Ale być może faktycznie wszystko zależy od organizmu

Gość gość
Poczekaj. Kazda taka dieta sieje spustoszenie, ale to ujawnia sie pi jakims czasie. Lepiej zemdlec od razu i dac sobie z tym spokoj niz po ktoryms razie raptem tyc po samym piciu wody. A wtedy juz zadna dieta nie pomoze- tylko specjalista ,leki itd. Chvesz schudnac jedz mniej ******** tyle

Gość mikula87
I dzień 4. Śniadanko, upragniona Kawula. Obecnych, witam.

Moim zdaniem dieta powinna po prostu zdrowa. Sam się do tego stosuje, ale to nie jest wystarczające. Dodatkowo ważny jest ruch u oczyszczenie organizmu z toksyn. To ostatnie możliwe za pomocą hydrokolonoterapii, czyli oczyszczania jelita grubego. Takiego zabiegu można dokonać na przykład: http://www.skuteczneoczyszczanie.pl/gabinety/katowice/ . Byłem już kilka razy i efekt jest naprawdę niezły.