Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W Polsce głodują dzieci leni i nieudaczników

Polecane posty

Gość gość

Biedak? Na pewno jego wina! Nieudacznik? Leń! Czy to wina kilkuletniego dziecka, że ma rodziców leni i nieudaczników? Nieudaczność, przyswojone od pokoleń roszczenia oraz "rozpasanie" przez przywileje, skutkujące dzisiejszą bezradnością tych ludzi i stanowią prawdziwą przyczynę niedożywienia polskich dzieci. Kiedy widzę lenistwo tych ludzi i ich wygodnictwo, połączone z narzekaniem i pomstowaniem na państwo, nóż mi się w kieszeni otwiera. Jednocześnie żebrzący pod marketami i sklepami "biedacy", po wzbudzeniu litości klientów tych placówek i zebraniu kilku złotych, natychmiast zamieniają je na "kieliszek chleba", czy innego "jabola". Zresztą uprzednio zamieniwszy na te "pokarmy", otrzymane zasiłki z opieki społecznej. Marnotrawstwo pieniędzy wydawanych przez ośrodki opieki społecznej wywołuje moje (i nie tylko moje) oburzenie. A dzieci tych wszystkich ludzi rzeczywiście są niedożywione. Systemowe dożywianie "głodnych" dzieci, np. w szkołach, przy jednoczesnym wspomaganiu ich rodziców przez opiekę społeczną jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto.

Gość gość
Święte słowa