Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GOSIUNIA26666

milosc bardzo trudna pomozcie mi

Polecane posty

Witam.. na poczatku chcialam napisac abyscie od razu mnie nie krytykowali potrzebuje porady osob trzecich dziekuje za wysluchanie ! Otoz kilka miesiecy temu pojechalam do pracy Do Holandi na nic sie nie nastawialam. Do pracy do nas przyjezdzali Rumunii nigdy ich nie lubilam nie wiem czemu ale teraz .. teraz chyba zwariowalam nagle na drodze pojawil sie on ! pierwsze spojrzenie jego i moje i wiedzielismy o co chodzi !! tak nigdy nie wierzylam ze gdzies tam znajduje sie moja polowka teraz czuje to calym sercem nie znajac tego czlowieka przez ten czas nie rozmawialismy tylko spojrzenia on nie mowi po Polsku ja nie mowie po rumunsku.Przyjechalam do domu ciagle myslalam ale pogodzilam sie,ze nie zobacze wiecej tego czlowieka i nagle nie wiem jakim cudem znajac tylko moje imie odnalazl mnie na fb ! no i konflikt jak sie porozumiec wiem ze to smieszne ale porozumiewamy sie przez translator ! niektore slowa sa smieszne ale generalnie wiemy o co chodzi on ma cierpliwosc i ja powiedzial ze poczul to samo co ja jedno i drugie nie moze zapomniec mysle ze drugi raz takie cos m sie nie zdarzy co o tym mytslicie dziewczyny jestem z gory przegrana prawda ? w styczniu mam jechac znow do pracy tam on mowi ze bedzie czekal podchodze do tego z duzym dystansen ale mysle o nauce jezyka stwierdzil ze on zalatwi mi prace abysmy mogli tam byc razem ja wiem ze to brzmi jakby pisala to jakas malolata :( smieszne ! nigdy nie myslalam ze mi sie to przytrafi dziewczyny co ja mam robic pomozcie mi bo czuje ze wariuje :( tesknie za nim nie znajac go boze co sie ze mna dzieje !! prosze o porade !!

Gość gość
Ja pierdole :D

Gość gość
Ja bym pomyslal, czy ci sie ta relacja oplaci i czy ci to na reke :D. Mysle, ze nie ma co dla goscia zmieniac planow, ja bym robil to co chce robic i tyle

czy ktos mi cos doradzi ? :( mam przyjaciolki ale wstydze sie o tym im mowic wiem,ze mnie nie wysmieja ale ta sprawa sama DLA MNIE jest smieszna :( nigdy sie tak nie czulam nigdy nie spojrzalam na kogos raz i nie stwierdzilam boze to ten czlowiek ktorego szukalam przez cale zycie :( wiem nie znam go ! znam tyle co z nim pisze i go zrozumiem ale jest medzy nami jakies porozumienie ktorego nie sposob wytlumaczyc :(

cynicfm - nie zmieniam planow ale juz mam mysli aby uczyc sie jezyka on sam stwierdzil ze sie nauczy ! i doskonale wiemy o tym ze to jest dziwne ale z drugiej strony piekne ... boze czuje sie jak malolata z tym problemem :)

Gość gość
To powodzenia. Ja bym jednak z rumunem nie ryzykowal :P

Gość gość
Ile masz lat? skoro piszesz ze nie chcesz wyjsć na małolatę.

Gość gość
Idź jak w dym. Ja raz przezylam to o czym piszesz. Coś mowilo ze to TEN. Zignorowalam to. Kupe lat minelo a ja nieraz mysle co by bylo gdyby..

mam 24 lata ! wiec malolata nie jestem ... idz jak w dym.. no tak boje sie,ze bede zalowac ale zeby cokolwiek bylo to najpierw jezyka w stopniu komunikatywnym ... ale przeciez zycie jest jedno prawca ? mialabym 8 miesiecy na nauke....

Gość gość
walnij sie w leb na otrzeźwienie....

Gość gość
miłosć:D i to pisze 24 latka??? to jest raczej ZAUROCZENIE, z tego , co piszesz. przyso gwałtownie, tak szybko odejdzie a ty po latach bedziesz sama siebie pytac" co ja w nim widziałam"

Gość gość
Za bardzo angażujesz się w niepewną znajomość, wiele sobie wmówiłaś i sama nakręcasz się. Daj sobie czas i możliwość poznania tego człowieka. Zalecam ostrożność i rozsądek. Wiele tego typu historii skończyło się tragicznie - zawsze dla dziewczyny. Porwania, gwałty komuś przecież się zdarzają. Najłatwiej do takich procederów dochodzi na obcym terenie. Zainteresuj się La stradą, Itaką, może to ostudzi twoje młode , głupiutkie [wybacz ] serce.

Gość gość
spróbuj,chcesz całe zycie żałować że nie dałas wam szansy? tylko ostrożnie,dowiedz się o nim jak najwięcej i uwazaj na siebie.

MOZE PRZESADZILAM z pisaniem,ze to milosc fakt moze silne zauroczenie jak narazie nie przechodzi ja to wszystko wiem co piszecie ale jak pogodzic serce z rozumiem ? on czuje to samo generalnie nie znam jezyka musialabym sie nauczyc .. no a jesli pojechalabym to do pracy tam gdzie on jest i to dopiero za 8 miesiecy... nie do niego na jego teren ! az tak bezmyslna nie jestem gdybym czytala to jako osoba trzecia moja reakcja pewnie bylaby taka sama jak wasza :( !

Gość gość
Właśnie, życie jest tylko jedno i dlatego osiołku trzeba być ostrożnym aby sobie życia nie zas..ć

tak wlasnie ale z kolei pozniej mialabym zalowac ze nie sprobowalam ? do naszego spotkania jest kupe czasu licze sie z tym,ze on moze zapomni 8 miesiecy to dlugo on pisze,ze nie ze poczul to samo co ja naprawde pierwszy raz jestem w takiej sytuacji :( brak jego usmiechu jego wzroku ... wydaje sie dobrym czlowiekiem wiem wiem jestem naiwna..

Gość gość
Uspokój się dziewczyno. Rutkowski odbijał już nie takie miłości

moze macie racje chyba dzialam pod wplywem emocji ... tym bardziej ze jezyka nie znam no ale czym jest jezyk w porownaniu do milosci....

Gość gość
moja kolezanka jest za granica, z Rumunem od kilku lat, maja male dziecko.On sie jej oswiadczyl, jest porzadnym prawoslawnym ale ona nie chce papierka.Ludzie go lubia, jest b. mily i niesamowicie inteligentny.Widzisz ze z Rumunem tez mozna

Gość gość
Ucz się pilnie rumuńskiego. Piorun w was strzelił.

Gość gość
badz mi wszystko ostrozna, zyje sama zagranica i wiele sie historii slyszy

Gość gość
kiedys slyszalam podobna historie, tylko, ze tam dziewczyny zaginela i tylko przyszedl jeden sms , a tam pomocy pisalo

ja wiem ! pracowalam z Rumunami to naprawde niesamowicie uprzejmi ludzie ! stereotypy nie sa mile o nich ... ja wiem,ze wiele sie slyszy,ze dziewczyny wyjezdzaja za granice i juz nie wracaja ale ja jechalabym do pracy na neutralny grunt ! on pracuje w Holandi i ja juz tam bylam tez w pracy ...

do Gosc- Powiedz mi jak twojej kolezance to sie udalo ? znala jezyk czy tez zaryzykowala ?? jednak sa szczesliwe zakonczenia :)