Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego sektor IT zarabia 3 razy wiecej niz lekarze?

Polecane posty

Gość gość

We Wroclawiu programista systemow zaraz po studiach ma 7-8 na reke lekarz rezydent okolo2,5-3 tys lacznie z dyzurami

Gość gość
No bo jest duże zapotrzebowanie na zawody związane z IT. A zarobki lekarzy są zróżnicowane - stażyści nie zarabiają specjalnie dużo, a na specjalizację ciężko jest się dostać.

Gość gość
podobno praca w IT to przyszłościowa sprawa, ale moim zdaniem to nie do końca sprawiedliwe - w końcu lekarz bierze odpowiedzialność za ludzkie życie i musi się dłużej kształcić.

Gość gość
Kolejni, którzy wierzą w bajki o biednych lekarzach. Haha wiesz po co po to, żeby po 35 r.ź mieć pokorę, gdy będą zarabiać 30 000 ( mam sąsiada) albo więcej. Znany ortopeda. W gminie daje oświadczenia. 600 000 dochodu brutto. Pozdrowienia

Gość gość
Jakby nie informatycy, automatycy i programiści, to ta cała medyczna aparatura chyba by na liczydle działała.

Gość gość
oj zgadzam się. Programiści są teraz po prostu bardzo potrzebni i wydaje mi się, ze jest ich mniej niż lekarzy. Ja pracuję jako programista java od 1,5 roku, zarobki całkiem ok, ale nie jest to dla mnie wymarzony poziom. Sam mam znajomych programistów którzy zarabiają po kilkanaście tysięcy. Tutaj http://praca-mazowieckie.pl/kto-w-warszawie-zarabia-najwiecej/ macie taki artykuł o tym jakie branże najlepiej zarabiają.

Gość gość
Też tego nie rozumiem. Jeszcze idzie pojąć, gdy zajmują się programowaniem odpowiedzialnym za działanie jakiejś firmy, sprzętu, ale większość zajmuje się niepotrzebnymi pierdołami, po to, żeby ludzie marnowali czas siedząc przy kompie. Co jak co, ale zarobki lekarzy powinny przewyższać zarobki pracowników IT.