Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podwyższona gorączka pomimo podania leku.

Polecane posty

Gość gość

syn 7 lat dziś źle się czuł ok 14.00 po szkole skarżył się na senność, zimno zmierzyłam temperaturę było 37.6 poczekałam jeszcze dobre pół godz. zmierzyłam ponownie było 38.6 podałam lek stopniowo gorączka zeszła do 36.5 ok godz. 21 temperatura wynosiła 37.5 podałam lek przeciw gorączkowy tak w sumie zapobiegawczo. syn nie kaszle nie ma kataru na noc zgłosił że zaczyna boleć gardło. od pół godz. mierzę temperaturę która cały czas rośnie teraz jest 39,1. pomimo ze podany miał lek przeciw gorączkowy po 21. jak mu zbić gorączkę okłady na czoło i mokre ręczniki wokół nie pomagają jedynie tyle że cały czas jest 39,1 nie więcej nie mogę podać leku po dawałam który nie pomógł. poradźcie co zrobić?

Gość gość
A co dawałas?

Gość gość
Angina! zmocz przescieradło w letniej wodzie z octem i go zawiń i pod kołdrę.Powinna spaść.

Gość gość
no i jest już 39,2 syn wstał właśnie i mówi ze jak wstaje to się mu kreci i się rzęsie jak chodzi.. jak mu wzrośnie do 39,5 jedziemy na pogotowie

Gość gość
dawałam ibifen w syropie. miał już anginę i też to podejrzewam i na jutro do lekarza mamy iść ale nigdy nie miałam sytuacji aby po leku temperatura nie spadała. bo zawsze po podaniu obniżało si,e a teraz nie i rośnie i to mnie martwi

Gość gość
ostatnio jak przechodził anginę to właśnie były pierwsze 2 dni wysoka gorączka ok 39 st która po leku mocno się obniżała z 39 potrafiło spaść do 35 .5 i po 2-3 godz znowu dowiedz do 39. a teraz spadało wolno i wydawało się że wolno narasta a tu taki szok. czy mogę podać synowi ibufen za pół godz. miał podany dziś ok 14.30 i ok 21.00

Gość gość
synowi znowu wzrosła ma 39.4 czy mogę podać mu lek znowu wolała bym najpierw próbować zbić zanim pojade na pogotowie ,