Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wasze najdziwniejsze objawy zblizajacego sie porodu

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie piszcie kochane -)

Gość gość
Najdziwniejsze objawy to u mnie... brak objawów. Po prostu jeden skurcz, a za 2 minuty następny i tak przez 30 minut. Nie było nanajpierw co 15, później co 10, 8 minut tylko od razu co 2 minuty. Po 30 minutach 5 minut parcia i po wszystkim.

Gość gość
O to szybko ale 1. Dziecko jak wagowo chociaz w szpitalu ? -)

Gość gość
Mnie bardzo puchły stopy, ale to częsty objaw bo organizm magazynuje wodę przed porodem. Ale dla mnie było to dziwne bo przez całą ciążę nie miałam żadnych obrzęków, a na 2-3 dni przed porodem nogi jak banie...

Gość gość
Pierwsze dziecko, waga 3420, w aucie na poboczu czekając na karetkę: )

Gość gość
Heheh ale to.musialo byc przezycie ja jestem.w 36/37 tc ostatnio.meczyly mnie po.nocy skurcze ale.max3 godz i przechodzilo nie byly regularne a od wczoraj okropnie peka mi glowa a cisnienie dobre mam.i nie wiem czy to.moze byc zwiazek z porodem

Gość gość
Tupolew sie roztrzaskał i się zaczęło.

Gość gość
Mnie bolaly wszystkie zeby przez caly dzien a wieczorem trafilam do szpitala i urodzilam corke przed urodzeniem syna bolala mnie glowa i mialam zawroty,wymiotowalam

Gość gość
Ja pod koniec ciązy miałam lużne stolce , biegunka to dużo powiedziane a tydzien przed porodem zaczęły mi sie zaparcia . Dzien przed porodem farbowałam włosy i robiłam paznokcie w razie czego a 2 godz póżniej odeszły mi wody:)

Gość gość
ja straciłam apetyt,nie wiedziałam o co chodzi,aż nagle pękł mi pęcherz płodowy i się zaczęło

Ja obierałam ziemniaki do obiadu i tak się zamyśliłam i sobie obieram i obieram. Nagle patrzę a tu pół zlewu ziemniaków. Mama się ze mnie śmiała, że naobierałam na 3 dni. Potem sobie pomyślałam, że pójdę się wykąpię w wannie, poleżę w piance, bo to może ostatni raz przed porodem, potem tylko prysznic można. A wieczorem po kąpieli odeszły mi wody :) Hehe więc chyba coś czułam. A te ziemniaki to chyba naobierałam im na zapas, żeby mieli co jeść, jak ja byłam w szpitalu ;)

Gość gość
Jaki obrazek rodzajowy rodem z kafe - ciężarna z brzuchem pod brodę obiera ziemniory chociaż za chwilę rodzi bo przecież mąż musi się najeść :O

Obierałam, bo chciałam i nie miałam wtedy nic innego do roboty. Poza tym obierałam tez dla siebie, a nie tylko dla męża. Rzeczywiście, z takim brzuchem nie da się ziemniaków obrać :o Trzeba tylko leżeć i czekać nie wiadomo na co. A Ty to pewnie z tych, co w 5. tygodniu idą na zwolnienie, bo już nic nie są w stanie zrobić, bo są w ciąży! Mąż miał w tym czasie inne zajęcie. Nie wiesz, nie wypowiadaj się. Poza tym do porodu miałam jeszcze parę dni, to co miałam już tylko leżeć i nie wstawać, bo za parę dni rodzę???? Co Cię to w ogóle obchodzi???????????

Gość gość
Marysiu nie przejmuj się :) Nie wiesz że tutaj to norma-nie robisz jesteś leń i księżniczka bo w ciąży a jak robisz to zaraz patologia bo mąż przecież ma cię w d***e i ty musisz sama robić mimo że jesteś w ciąży a powinnaś odpoczywać. Byłam z tobą na październiku :)

Gość gość
mój objaw to sprzątanie. ciągle coś myłam, przestawiałam. pokój dziecka kilka razy dziennie potrafiłam ogarnąć, poprzestawiać na inne miejsce. teraz wydaje mi się to głupie, ale wtedy coś mnie napadło. trwało to 3 dni i pojechałam rodzić.

Gość gość
gość 11.22 to normalne, syndrom wicia gniazda, też tak miałam sprzatałam cay dzień, mialam tyle energii, sił, a za 2 dni urodziłam.

Gość gość
hahaha obrała zlew ziemniaków i się rzuca :D worek obierz to ci przejdzie :D

Gość gość
Sierotka ma Rysia dziś Potem sobie pomyślałam, że pójdę się wykąpię w wannie, poleżę w piance, bo to może ostatni raz przed porodem, potem tylko prysznic można. xxxxxxxxxxxx Hę?Że co proszę?To po porodzie nie można wziąć kąpieli?Pierwsze słyszę.Ja normalnie się kąpałam po powrocie do domu ze szpitala,prysznic brałam tylko wtedy gdy miałam mało czasu.A jeśli ktos nie ma prysznica,to mas się myć w zlewie czy jak?No chyba,że źle zrozumiałam twoją wypowiedź?

Gość gość
Mnie mdlilo i mialam biegunke,a o 24 odeszly mi wody,wstalam siku a tu potop:)

Gość gość
zaczęło mną telepać. Cała się trzęsłam i nie mogłam przestać. Po godzinie mineło i zaczęły się skurcze.