Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem kompletnie nieodpowiedzialna.. nawet telefon się boję odebrać

Polecane posty

Gość gość

wysyłam cv a potem jak dzwoni jakiś obcy numer to nie odbieram, bo się boję.. co ze mną nie tak.. no kuźwa..

Gość gość
to się nazywa lenistwo

Gość gość
Strach = lenistwo?

Gość gość
musisz odbierać, przeciez jak cos to na rozmowe nie pojdziesz ale przez telefon zawsze warto pogadac, bo nikt Cie nie widzi i w kazdej sekundzie mozesz sie rozłączyc

Gość iiiiiiiiiiiijjjjjjjjjaaaa
Tez tak mam, im jestem starsza tym jest gorzej..

Gość gość
Rozmowa z niewidzialnym człowiekiem jest straszna, nie ma co się dziwić. Ja też się bałam, ale odbierałam, zawsze z tego wychodzą mi drętwe rozmowy telefoniczne, no bo trudno o entuzjazm czy profesjonalizm jeżeli się po prostu boję jak mysz :P Przeważnie wtedy tylko chcą się umówić na rozmowę rekrutacyjną, w końcu po którejś mnie zatrudnili, więc ustal że koniecznie odbierasz i tyle.

Gość gość
to po co wysyłasz cv skoro robić się nie chce, komuś tylko d**e zawracasz

Gość gość
Nie jestem autorką, ale mogę odpowiedzieć, że cv wysyła się z zamiarem uzyskania pracy, nikt z góry nie zakłada że zmarnuje czas i nie odbierze telefonu, to nie strach przed robotą, tylko strach przed ludźmi, fobia społeczna czy coś.

Gość gość
chce mi się robić. Właśnie bardzo mi się chce robić:( Tyle, że ten strach mnie ogranicza. Chyba zacznę chodzić osobiście coś składać.. Przynajmniej wtedy nie będe się bała, że wpadną w szok jak mnie zobacza po rozmowie telefonicznej.. Zresztą nie wiem jak mam zacząć być odpowiedzialna.. Jak? :/

Gość gość
mam dokładnie tak samo z tym że ja w ogóle boję się odebrać telefon nawet jak się nie spodziewam najgorsze jest też to że odczuwam niepokój jak dzwoni rodzina, znajomi a pamiętam że tak samo się zaczynało z telefonami "obcymi". Faktycznie wolę załatwić coś osobiście, jakoś jak już się zdecyduję to wiem że nie ma odwrotu i skupiam się maksymalnie żeby nie zrobić z siebie kretynki, a z telefonem to głupio mi nawet wtedy kiedy czegoś nie usłyszę. Nie wiem czy to można podpiąć pod fobię społeczną. Niby wolę załatwiać coś osobiście choć przychodzi mi to z trudem, z drugiej strony boję się/ wstydzę/cholera wie co np zapytać o cenę czegoś w sklepie. No to jest porównywalne do tych telefonów.