Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

toksyczna siostra

Polecane posty

Gość gość

Czy są tu osoby które mają rodzeństwo za którym nie przepadają delikatnie mówiąc? Moja siostra jest pompkiem świata zawsze najważniejsze są jej sprawy i potrzeby. Pozatym robi przesadne prezenty ktore zawsze wymowi, zawsze wie lepiej ma ciężej itd co bym dla niej nie zrobila to zawsze malo to nic takiego Był już moment ze było dobrze między nami a teraz znów się psuje...wstyd mi bo to moja siostra przecież ale lepiej mi jak jej nie ma w kraju jest spokoj

Gość gość
Zapomniałaś o znakach interpunkcyjnych.

Gość gość
Rodziny sie nie wybiera, ale mamy wybor czy chcemy z nia przebywac czy nie... Ja nie utrzymuje juz14 lat zadnych kontaktow z moja toksyczna rodzina i zyje... Toksykow sie nie zmieni, a zyje sie spokojniej...

Gość gość
No nasze relacje raz już wisiały na włosku ale jakoś się do gadaliśmy, ale robie to z obowiązku ze względu na mame

Gość gość
up

Gość gość
Mam siostrę młodszą o 8 lat. Jestesmy już dorosłe, ale nadal taka różnica wieku to przepaść. Ja mam na głowie pracę, dom, męża i dzieci, ona ma 25 lat i ma na głowie pracę, imprezy, facetów. Kontakt mamy tylko wtedy, kiedy czegoś potrzebuje, albo przypomni sobie o nas z okazji świąt, a i to nie zawsze. Ech... Nie zawsze tak bajkowo z tym rodzeństwem.

Gość gość
Uzupełnię tylko, że kiedy ja się z nią kontaktuje, to nigdy nie ma czasu. Ostatnio odpuściłam.

Gość gość
gość dziś Mam siostrę młodszą o 8 lat. Jestesmy już dorosłe, ale nadal taka różnica wieku to przepaść. Ja mam na głowie pracę, dom, męża i dzieci, ona ma 25 lat i ma na głowie pracę, imprezy, facetów. Kontakt mamy tylko wtedy, kiedy czegoś potrzebuje, albo przypomni sobie o nas z okazji świąt, a i to nie zawsze. Ech... Nie zawsze tak bajkowo z tym rodzeństwem. xxx nie wiem co w tym toksycznego?chyba jestes zazdrosna? co zlego ze ma prace chodzi na imprezy i spotyka sie z facetami? tez tak robilam w jej wieku, teraz mam pare lat wiecej męża dziecko dom i jestem szczesliwa, ty chyba nie. w twojej wypowiedzi czuc duza zazdrosc o młodsza pewnie ładniejsza bardziej wyluzowana siostre :) tez mam 13 lat młodszego brata jedyne czego mu zazdroszcze to daty urodzenia.

Gość gość
Najgorzej gdy rodzice faworyzują któreś z dzieci i wtedy konflikt między rodzeństwem jest myślę nieunikniony. Ja przez to musiałam zerwać kontakt z rodziną :( :( :(

Gość gość
To ja od siostry młodszej o 8 lat. Chodziło mi głownie o to, że nie mamy punktów wspólnych. Ona nie jest zainteresowana swoją rodziną, nie tylko nami, ale też rodzicami. I tak, uważam, że to jest złe. Zazdrość nie ma nic do rzeczy. Może Twój młodszy brat nie jest takim egoistą.