Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mari11

jak obnizyc alimenty

Polecane posty

Witam moj chlopak z poprzedniego zwiazku ma dziecko 5 letnie i zadeklarował sie kiedys w sądzie płacic 500zł ,miał on wtedy dobra prace i zero zobowiazan ,teraz urodzilo nam sie dziecko on stracil prace i podjoł staz w urzedzie pracy za 700 zl a ja jestem na macierzynskim i biore 900zl ...zalozyl sprawe o obnizenie alimentow ale sedzina stwierdzila ze nie ma podstaw... czy jak ja bym go podała o alimenty to obnizyli by mu te pierwsze ze wzgledu na drugie dziecko?co mozemy zrobic zeby obnizyc? sędzia wogole nie wzioł pod uwage drugiego dziecka czy tak mozna?

Gość gość
tak ale dostaniesz mniej np. 200zł

Gość Patuu
nie wiem co by sie musiało stać żeby sędzia obniżył alimenty. najwyzej niech nie płaci a poprzednia partnerka pobiera alimenty z funduszu alimentacyjnego. Najwyżej Twoj partner będzie wpłacał mniejsza kwote na ten fundusz lub do komornika( nie wiem jak dokladnie to jest moze ktos madrzejszy sie wypowie). Jak sie odkujecie finansowo to spłaci reszte. Nie wiem czy to jest zrozumiałe co napisałam, ale ja bym tak zrobiła na waszym miejscu bo sąd napewno nie obniży alimentów, a swoją droga to dobrze, ze tak nie robią.

Gość Patuu
a jeśli Ty podasz go o alimenty to i tak nie obniżą dlatego ze co prawomocne to juz raczej nie do ruszenia z tego co ja wiem :)

Gość gość
to niech szuka innej pracy a nie godzi się na jakiś staz, może przecież odmówić bo nie wystarcza mu ta zapłata ma dwoje dzieci? Przecież teraz płacą już 900 coś tu nie gra. 500 zł to nie jest dużo żadne z dzieci nie powinno być pokrzywdzone, nie można puierwszemu zabierać, żeby było drugiemu, tamte jakby nie patrzec jest bardziej poszkodowane, bo wychowuje się bez ojca. On po prostu musi się bardziej starać a nie obnizać alimenty, nic z tego. Sąd nie kieruje się zarobkami a potrzebami dziecka i możliwościami ojca.

Gość Patuu
Potwierdzam :)

Gość gość
Wlasnie MOZLIWOSCIAMI a tu sytuacja ulegla zmianie na duzo gorsza. Wnioslabym raz jeszcze motywujac ze zmienila sie sytuacja, sa przeslanki inne. Nie pisac nic o drugim dziecku tylko ile dostawal kiedys a ile teraz.

Gość gość
Baby! Głupie baby! Biorą sobie gołodupca ktory ma zobowiązania, robią sobie dzieciaka jak nie maja warunków a pozniej chcą zabrać dziecku ktore jest poszkodowane duzo bardziej bo wychowuje sie bez ojca a nagle nie przestaje JESC mniej albo ROSNĄĆ !!!! Qurwa jaka trzeba byc kretynka zeby aż tak nisko upaść! Dobrze Ci z tym autorko ze innemu dziecku chcesz zabrać? Przeciez te alimenty to nie jest duzo-500zl raz w miesiącu a kobieta która jest z tym dzieckiem gotuje, pierze, sprząta, uczy je i robi wszystko inne SAMA ma zostać bez kasy bo szanowny ojciec nie myśli ? Trzeba było sobie mierzy drzwi wsadzić i przytrzasnąc moze by mu przeszła chęć na roochanie!

nie chodzi o zabranie pierwszemu zeby drugie mialo...tylko o to zeby bylo po rowno bo jak narazie to moje nie ma bo tamto jest opłacane a ona nie chciała byc z ojcem dziecka z tego co wiem ,po za tym tamta dziewczyna pije i watpie zeby te pieniądze szły na dziecko ... sama w sądzie powiedziała ze utrzymuje sie z alimentów a przeciez jak kazda normalna matka mogłaby isc juz do pracy bo jej dziecko moze isc do przedszkola ,moje ma 10 mc i za 2 miesiace wracam do pracy a synek do żłobka...jak sie chce to sie da