Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Mataxa99

Kolizja

Polecane posty

Witam serdecznie, spotkała mnie podobna sytuacja, a raczej identyczna. Pewnego wieczoru około 22 jechałem z bratem i jego małym synkiem. Na jednym z parkingów nieświadomie uderzyłem w inne zaparkowane auto.(Byłem przekonany, że najechałem na krawężnik i spokojnie odjechałem) Dodam tylko, że padał w miare silny deszcz. Po kilku dniach przyszło wezwanie z policji aby właściciel pojazdu wstawił się na komendę złożyć zeznania. (W tym przypadku, moja mama która jest właścicielką pojazdu). Od razu udałem się aby poinformować, że moja mama w obecnym czasie była po za granicami polski i nie jest w stanie przyjść. Zapytałem również w jakiej sprawie, a policjant udzielił mi informacji. Powiedział, że mam przyjść w terminie zawartym na wezwaniu na złożenie zeznań (Dwa dni później od daty doręczenia wezwania) Poinformowałem brata o całej sytuacji i następnego dnia udałem się złożyć zeznania i poinformować, że faktycznie mogło mieć miejsce takie zdarzenie, ale nie byłem świadomy zajścia. Gdyż sądziłem, że faktycznie najechałem na krawężnik. (Dodam tylko, że nie zostałem ukarany mandatem) Poprosiłem o dane (Telefon), abym mógł skontaktować się z poszkodowanym w celu wyjaśnienia sprawy i spisaniu stosownego oświadczenia o szkodzie. Skontaktowałem się, spisaliśmy owy dokument. Poszkodowany zgłosił sprawę do ubezpieczyciela. I po paru dniach zadzwonił do mnie pracownik mojej ubezpieczalni w celu zweryfikowania i potwierdzenia okoliczności. Pracownik ubezpieczalni poinformował mnie, że w wniosku zostało zawarte słowo "Oddalił się z miejsca zdarzenia", co mnie troche zaniepokoiło. I teraz czy ubezpieczalnia może domagać się regresu w postaci zwrotu kosztów szkód, mimo sporządzonego oświadczenia ? Serdecznie pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować