Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ślub 1 maja

Polecane posty

Gość gość
Nie pasuje mi. Ja pierwszego maja zawsze myję okna, nie będę się odrywać od roboty z powodu jakiegoś ślubu.

Gość gość
1 mają jest to święto pracy zawsze dzień wolny będziemy spędzać go razem we dwoje a nie ze w dniu rocznicy ślubu połowę dnia spędzę w pracy a jak przyjdę będę padnięta na twarz i co to za święto

Gość gość
Ja za tydzień biorę ślub właśnie 1 maja

Gość gość
Majówka w tym roku raczej nie dopisze na ślub ale cóż pogody się nie przewidzi rok wcześniej

Gość gość
ja zamierzam wziąć ślub 1 maja właśnie. W sumie poza tym że to tzw "długi" weekend to data jak każda inna...

Gość gość
To jest najlepsza data pod słońcem

Gość olassss
Kochani, jak udały się Wasze śluby i wesela 1 maja? Polecacie? Odradzacie? Planuję ślub na 2017 i zastanawiamy się nad tą właśnie datą, ponieważ sala którą wybralśmy nie ma innych wolnych terminów w powiedzmy "cieplejszych" miesiącach, żal nam rezygnować bo miejsce jest cudne. Niestety do wyboru Wielkanoc lub majówka, Boże Ciało nawet odpada... Bardzo proszę o opinie. Chciałabym dowiedzieć się jakie wrażenia mają osoby, które brały ślub właśnie w majówkę (w tym roku wypada w czwartek). Pozdrawiam

Gość gość
Tez chciałam mieć kiedyś ślub w maju a potem zmieniłam na sierpień i nie żałuję decyzji :-)

Gość 1 maja 2017
Wczoraj podpisaliśmy umowę na weselę 1 maja 2017 roku. Wypada w poniedziałek. Boję się trochę tej daty. Myślę, że nie będzie problemu z zespołem, kamerzystą czy fotografem (itd.) Boje się jedynie o gości. 2 maja wypada we wtorek - nie jest to dzień wolny od pracy ale większość bierze urlopy lub odgórnie ma wolne i odpracowuje w sobotę (tak jak u mnie w firmie). Goście nie pójdą do fryzjera ani do makijażystki - dzień świąteczny - chyba że są jakieś wyjątki. Ale plusem będzie data rocznicy :) zawsze wolne i długi weekend!!! :) dużo możliwości. A jeśli ktoś z gości wybierze wyjazd majowy zamiast przyjść na moje wesele - to może lepiej - oznacza to że tak naprawdę mu nie zależy na nas (młodych). Proszę rozwiejcie moje obawy :) napiszcie o swoich doświadczeniach lub odczuciach jako potencjalny gość weselny.

Gość Sdron
Początek maja to bardzo dobry okres na wesele. Pogoda jest w sam raz. Jesteśmy 3 osobowym zespołem która świadczy usługi w zakresie fotografowania oraz filmowania wesel. Termin ten jest jeszcze wolny, z pewnością będzie Pani zachwycona z pracy naszych operatorów kamer :) Proszę się do nas odezwać, z pewnością dobierzemy odpowiedni pakiet dla Pani. biuro@sdron.pl 690-050-049

Gość olassss
UFF fajnie, że jest ktoś jeszcze :) my mamy już salę i zespół, nie było z tym problemu, z kamerzystą myślę, że również nie będzie :) Tylko trochę mnie zmartwiłaś tym fryzjerem :D nie pomyślałam o tym... ale myślę, że bez przesady, każdy jakoś sobie poradzi, większość ma zaufane fryzjerki/fryzjerów wśród znajomych itp. :) mam po prostu nadzieję, że taki problem to nie problem. Plus jest taki, że to jednak majówka, wtorek tak, jest pracujący, ale wiadomo jak to wygląda w praktyce, poza tym o weselu każdy wie stosunkowo wcześnie, więc może wziąć dzień wolny. Nasze wesele będzie dwudniowe, dlatego też termin ten bardzo nam odpowiadał. Poprawiny będą do ok. 24:00 więc fajnie, bo 3.05 znowu wolne :) Minusem jest niestety to, że goście będą mieli utrudniony dostęp do kwiaciarni, ale też prawda, że rzadko teraz kupuje się kwiaty, częściej wino itp. to raz a dwa, pojedyncze kwiaciarnie są otwarte, przecież 1 maja mogą pracować właściciele sklepików/usług. Słabo też jeśli chodzi o kupowanie czegoś "na ostatnią chwilę", czasami sytuacja tego wymaga, więc musimy być skupieni 2x bardziej niż inne pary, żeby nie było takiej sytuacji :) To tylko moje zdanie, chyba też trochę na zasadzie uspokojenia siebie :) Byłoby miło, gdyby wypowiedziała się jakaś Para Młoda, która brała ślub 1 maja :)

Gość TYDYT
Hej. Widze, że nie tylko ja planuje brać ślub 1 maja 2017. Tez się troche obawiam. Nie przeszkadza Wam, że to własnie poniedziałek? Niby w poniedziałki nic się nie powinno zaczynać. No ale wiadomo ;p zabobony tak samo jak z literka R. Chętnie będe z Wami w kontakcie, ciekawi mnie jak bedą przygotowania Wasze wygladać na ten dzien.. troche inny :)

Gość 1 maja 2017
To co, że bez literki R -> MAJ to miesiąc miłości <3 Nie słyszałam takiego powiedzenia, żeby w poniedziałek niczego nie zaczynać. W końcu to początek tygodnia :) wstając rano po weekendzie często mówię "nienawidzę poniedziałku!" - ale ten będzie wyjątkowy ;p Mam już salę i zespół muzyczny - i na razie spoczęłam na laurach. Powodzenia w przygotowaniach :D

Gość gość
Witam wszystkie PM majowe a zwłaszcza z długiego weekendu :-) Ja również biorę ślub 1 maja i uważam że jest to świetna data. Na ta chwilę mamy zaklepane praktycznie wszystko czyli kościół salę,fotografa kamerzystę i zespół. Zapisałam się również na makijaż także najważniejsze rzeczy mamy :-)

Gość olassss
Jest już nas chyba 3 w takim razie :) he, uśmiechnęłam się jak przeczytałam co napisałaś, bo na tę chwilę mam załatwione dokładnie to samo co Ty! plus jeszcze czekam właśnie na próbne zaproszenia :) Aaa wiecie, że ksiądz u mnie w rodzinnej parafii odmówił mi ślubu w tym terminie? Żenada... nie potrafił uargumentować. Nie i koniec. Podejrzewam, że pokrzyżowałoby to im plany imprezowe na 1go.. bo 2go mają wolne... niestety takich mam tam księży... nigdy nie byli życzliwi ;/ a ten, który był już odszedł :( Na szczęście w parafii, gdzie od roku mieszkamy razem z narzeczonym, ksiądz zareagował bardzo entuzjastycznie, czym podniósł mnie na duchu :) Powiedział, że to aż 5 dni wolnego i że na pewno będzie wspaniale, a ze ślubem nie ma żadnego problemu, zapytał tylko czy przed czy po "majowym" więc zdecydowaliśmy, że przed, wybraliśmy 16:30.

Gość gość
No to super cieszę się, ja zaproszenia mam już wybrane tylko zamówić :-) Oczywiscie mam dylemat czy dostane gdzieś piwoniie bo też chciałam na zaproszeniach.My ślub planowaliśmy o 17 ale ksiądz doradził nam 16 ze względu na nabożeństwo majowe które u nas jest o 18 czyli stwierdził że babcie przychodzą pół godziny wcześniej i będą przeszkadzały :-)

Gość gość
Wrócę jeszcze do tego że niby weekend majowy nie jest odpowiedni czy coś takiego. Ja uważam że wręcz przeciwnie data jak każda inna a w każdy długi majowy weekend będziemy świętowali rocznicę i to jest superrr. Ja jak idę na wesele to muszę brać wolną sobotę więc tutaj zamiast soboty ktoś weźmie sobie wolny wtorek i jaki to jest problem? Jak ktoś nie zechce przyjść to nie przyjdzie nawet jak by to był czerwiec więc dla mnie to jest co najmniej śmieszne. Co do fryzjera i makijażu to mamy takie czasy że są już raczej przyzwyczajeni do pracy w takie dni bo przecież weekendy majowe słyną ze ślubów od kilku lat więc to też nie jest żaden problem. A że sklepy zamknięte to też nie jest tragedia bo taki dzień planuje się od miesięcy i jeżeli ktoś jest zorganizowany to o niczym nie zapomni a wino kupi w sobotę lub w niedzielę.

Gość 1 maja 2017
Martwiłam się długim weekendem i tym, że pokrzyżuje gościom plany długo-weekendowe i wymuszę wzięcie urlopu we wtorek. Teraz już się nie martwię :) a wręcz przeciwnie! Jeśli ktoś z gości wybierze wyjazd zamiast przyjść na nasz ślub - to krzyżyk na drogę, płakać nie będziemy. To będzie najprostsza selekcja gości :) Jeśli chodzi o kościół - robiłam już 2 podejścia. Pierwsze telefoniczne - Proboszcz powiedział że nie widzi przeciwskazań ale jeszcze nie może zapisać ponieważ księgi na 2017 rok otwierają dopiero w październiku. Drugie podejście zrobiłam osobiście - do konkretnego wybranego księdza (tak mi się wydawało do chwili rozmowy z nim) - jak go poprosiłam, żeby nam udzielił ślubu tego a tego dnia to w odpowiedzi usłyszałam, że to nie ksiądz udziela ślubu tylko narzeczony - on może tylko pobłogosławić (i mówił to z bardzo poważna miną), i że nie ma jeszcze ksiąg bla bla bla - jednym słowem odesłał mnie z kwitkiem... PS. Do listy załatwionych spraw (czyli do sali weselnej i zespołu) dopisuję fotografa i kamerzystę.