Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o obcasie dla 8latki

Polecane posty

Gość gość

Co myslicie o butach z malym obcasem dla 8 latki.Moja cora prosi o takie a ja nie jestem przekonana.Wydaje mi sie ,ze to nie jest zdrowe dla tak malego jeszcze dziecka.A co wy myslicie a moze wasze coreczki takie buty posiadaja.

Gość gość
chyba zwariowałaś :O

Gość gość
Ze to przesada i to gruba

Gość gość
To nie jest taki duzy obcas.Obcas jest bardzo maly .Nie wiem ja jestem przekonana tylko do tych plaskich calkowicie butow.

Gość gość
Kup jej od razu w zestawie szminkę, cienie do powiek i seksowną bieliznę. I koniecznie poczęstuj piwem - oczywiście jeśli cię o to poprosi. Na bycie rodzicem powinni wydawać zezwolenia :O

Gość gość
2-3 cm ok, więcej nie, bo rośnie i może jej się kręgosłup skrzywić.

Gość gość
No wlasnie chodzi mi o takie obcasy 3cm.

Gość gość
Ja bym ośmiolatce nie kupiła, jest za mała na obcasy i nawet śmiesznie to wygląda. Widziałam niedawno dwa podobne przypadki, co prawda nie na obcasach, ale na koturnach - dziewczynki ok.8-10 lat. Jedna skoczyła i chyba coś sobie zrobiła z nogą, bo mówiła, że ją boli, a inna biegła i wyglądała przy tym jak kaleka. Ośmiolatka to dziecko i obcasy nie są dla niej.

Gość gość
Pokaż jakieś podobne buty, bo z tego, co piszesz, wydaje się, że mogą być wręcz... zdrowe. Fizjologicznie zupełnie płaskie buty są (i dla dzieci, i dla dorosłych) szkodliwe, właśnie one powodują wady postawy. Zaleca się podniesienie pięty właśnie o ok. 2-3 cm. Jeżeli to takie podniesienie jest w tych butach, a tylko "wygląda jak obcas", to można przemyśleć. :)

Gość gość
3 cm to sporo! Zgodzilabym sie na max 1 cm

Gość gość
moja corka (7l)tez ma fisia na punkcie obcasow, ma nawet takie eleganckie sandalki na mini koturnie ok 1,5-2cm ktore dostala w nagrode za jakies osiagniecie ale ma powolenie na te buty tylko na wazne okazje, komunie czy sluby w rodzinie do sukienki

Gość gość
nie,nie ,nie! co prawda nie mam córki tylko syna ,ale nie kupiłabym do 14,15 r.ż, pierwszy mały makijaż w gimnazjum,stanik to w zależności od potrzeb,nawet ośmiolatce.