Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda Mamaaaa

Mój synek nie wodzi wzrokiem!

Polecane posty

Gość Młoda Mamaaaa

Mój synek urodzony w 37 tyg 0 dni, nie wodzi wzrokiem, a ma już 2 miesiace i tydzień. Odwraca glowe, jesli na sile postawi mu sie zabawke przed oczkami, ciagle patrzy sie w okno albo w strone swiatla, troche wychodza mu inne dzwieki niz placz, smieje sie tez do okna, rodzice go nie interesuja. Neurolog powiedzial ze on jest jeszcze "noworodkiem" ze ma takie odruchy, zapisalismy sie na rehabilitacje metoda vojty, rehabilitowalam go sama troszke metodą bobath ale zaczal ulewac strasznie, czytalam ze moze to byc objaw autyzmu albo udaru ... POMOCY.

Gość gość
Idz do pediatry!

Gość gość
Idź do lekarza. tutaj albo Cię dodatkowo nastraszą (najprawdopodobniej zupełnie niepotrzebnie), albo wyzwą od przewrażliwionych mamusiek. LEKARZ. NIE FORUM. TEGO CI TRZEBA

Gość młoda mamaaaa
a co pediatra zrobi ? u neurologa był a to chyba neuolog ma wieksze znaczenie..

Gość Młoda Mamaaaa
u lekarza byłam skierowali do neurologa neurolog nic konkretnego nnie powiedzial..

Gość gość
no wlasnie, byla u neurologa i ją uspokajał bo pewnie sam nie znał przyczyny. też bym sie niepokoila takim stanem rzeczy. oby to nie byl autyzm :(

Gość gość
Jesteś j*******a. To nie idź z nim nigdzie. Tylko potem nie płacz i nie zebraj o % podatku.

Gość gość
czy do was nie dociera ze dziewczyna byla u neurologa ? lekarza ktory najwiecej odpowiada za rozwoj tak wczesnie urodzonego dziecka.

Gość gość
Ja bym prywatnie szukala dobrego pediatre ten powinien pokierować dalej

Gość gość
ja też tak miałam ale nie z oknem tylko z telewizorem

Gość gość
też bym nie poprzestała na jednym neurologu. poszukaj w necie opinii o neurologach w Twoim miescie np. na znanylekarz.pl i idz do jakiegos dobrego, nawet prywatnie. w koncu chodzi byc moze o cale przyszłe zycie Twojego synka. trzymam kciuki

Gość Młoda Mamaaaa
i cos sie dzialo jesli chodzi o to ze telewizor a nie okno?

Gość gość
Spróbuj jeszcze udać się do takich miejsc jak sensorek-lodz.pl gdzie również mogą zdiagnozować zaburzenie

Gość gość
Idź do optyka specjalisty. Mój był wcześniakiem i nosił niemowlęce okulary. Z tego co mi wiadomo, autyzm można zdiagnozować kiedy dziecko ma 3 lata nie wcześniej (mogę się mylić bo medycyna idzie do przodu a mój już jest starszakiem).

Gość gość
moja jest wcześniakiem z 34tc. wodzila po 3 miesiącach.

Gość gość
Tez zaczynam sie martwic.. mam wczesniaka z 34 tyg.. ma 3mies i tydzien i nie wodzi wzrokiem ani sie nie usmiecha.. ; ( (tzn czasami skupi wzrok, czasem wodzi za zabawka ale nie wiem czy to nie wychodzi mu przypadkiem). Generalnie wyglada na bardzo zainteresowanego ale scianami, sufitem..??; ( Retinopatii nie ma.

Gość gość
Autorko.. jak to wyglada teraz u Was??;)

Gość gość
Cycki mu pokaz i ciekawe czy mlody zaskoczy

Witam urodzilam synka w 37tyg przez cc. dzis maly skonczyl 9 tyg a ja nie zauwazylam zeby wodzil wzrokiem... bylam z nim u pediatry tydz temu sprwdzil oczy mowil ze sa ok. I zeby dac mu trochę więcej czasu.... Synek praktycznie caly czas placze... a ja juz z nim zaczynam... jestem nerwowa nie umiem go uspokoić. Boje sie ze coś jest nie tak w ciąży miałam duzo stresów i bylam na lekach zastrzyki aspiryna i od ciśnienia... czuje sie winna bo az wstyd sie przyznać zdarzyło mi sie na niego krzynac smutas.gif . Lekarz patrzył tez na uszy bo mały nie reaguje na dźwięki...wyglądają wporzodku za jakiś czas mam iść z nim na kontrol... mąż nie widzi problemu a ja waruje... naczytałam sie o autyzmie i sie przeraziłam...

Gość gość
macie skutki szczepienia