Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciocie w żłobku .

Polecane posty

Gość gość

Jak wasze dzieci mówią do pań w żłobku .Ciocia czy na Pani .

Gość gość
a co to za różnica w przypadku takiego malucha?

Gość gość
u mnie panie mówią o sobie "ciocie" ja jestem zdania, że to żadne ciocie i do dziecka mówię mówię o nich "pani"

Gość gość
Pracuje w przedszkolu ze żłobkiem... Niepubliczne.... Ja nawet bym wolała per pani, ale konwencja jest taka ze ciocia to ktoś fajny znany dziecku szczególnie małemu łatwiej zaufać cioci niż pani, łatwiej z nią zostać, dlatego właśnie dzieci tak do nas mówią.... Mnie trochę spina jak rodzic przychodzi do mnie i zamiast mówić pani Aniu to wylatuje z Ciociu Aniu, na jestem ciocia dla jego dziecka ale on mógłby mówić do nie na " pani ".

Gość gość
Co za różnica powiadasz ?Dla mnie duża bo właśnie ja pracuje w żłobku i dzieci wołają ciociu zarówno ja i jak moje koleżanki niektóre już długoletnie pracownice mówią do dzieci ,np chodź do pani ,pani ci pomoże .......Więc dlatego pytam jak wasze dzieci się zwracają i kto im tak każe się zwracać ,bo moje dziecko zawsze mówi Pani a nie jakaś tam ciocia .

Gość gość
Ciocia brzmi rodzinnie, ciepło. Pani to obca osoba. Mi się podoba ciocia.

Gość gość
Ja o paniach w żłobku mówię zawsze ciocie, pytam jak ciocie itp a jak pani wychodzi to mówię do małego no idź do cioci. Ciocia to ciocia, kojarzy się z rodziną więc z ciepelkiem itp a pani to już taki dystans tworzy ale nie wiem jak panie w żłobku się zwracaja do dzieci.