Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mięso z żółwia?

Polecane posty

Gość gość

Słyszeliście o mięsie z żółwia morskiego ? Można takie mięso gdzieś dostać w polsce? :P to legalne ? ewentualnie kupić żywego żółwia i ubić samemu. W tamtym roku właśnie na wakacjach za granicą widziałem jak faceci łowili żółwia takiego wielkiego i go bili potem na brzegu :P był tak wielki że we 3 go trzymali bo się wyrywał :P

Gość gość
żeby wydobyć mięso z żółwia to trzeba siebie i jego sporo pomęczyć a to niestety bardzo wrażliwe na ból zwierze które kona w męczarniach bo takiego żółwia nie da się po prostu ubić po łbie czymś gdyz go chowa. Wtedy przechodzi tortury mi.n wyrzynanie ze skorupy, wycinanie płetw na żywca, wyrywanie trzewi itp

Gość gość
sprawdź na ebayu, może kupisz od jakiegoś żółtka

Gość paweelo
kupić to może być problem :P oglądałem filmiki jak kolesie zarzynają żółwia morskiego musi mieć odpowiednią wagę :) bo małego to bez sensu mordować :P jak byś gdzieś kupił to najpierw zważ go czy jest już do uboju i podaj mi namiar jakbyś coś ogarnal :) pawlos-8949@wp.pl

Gość gość
podnosze temat. jadłem, kupiłem i ubiłem - przywiozłem z ojcem i bratem z zagranicy :P 19,6 kg cena jest przerażająca ale warto czasami się pokusić :):) co do bicia to są bardzo żywotne, wyjęliśmy mu łeb cęgami i 1 kg młotem dostał kilka, potem wycinanie płetw a tu niespodzianka - dziad łeb wystawia i wierzga trzema płetwami które jeszcze miał :D :D :D w końcu padł z wykrwawienia i dopiero potem go obrobiliśmy do końca :P

Gość gość
widzialem w Hiszpanii jak kolesie żółwia biją :D uwalili mu łapy normalnie żywcem a przy rozcinaniu podbrzusza normalnie nadal żył i wystawiał łeb :D :D kałuża krwi i próby ucieczki ze strony żólwia :D

Gość gość
ja widziałem jak wyżynają żółwia ze skorupy a ten dalej żyje i wierzga łapami, podnosi łeb itp a wokół niego litry krwi która leje się z brzucha :P swoja drogą nieźle się koleś musi napiłować tym nożem (przecież żółw ma brzuszek twardy)

Gość gość
P******e, bezduszne śmiecie - ludźmi was nazwać nie można bo one mają więcej empatii niż wy. Was powinni tak ubić ?

Gość Gość87635

Mam nadzieje ,że wszyscy którzy cieszą sie z męczarni tych żółwi zginiecie w męczarniach i wasze dzieci.