Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Waszym zdaniem to moralne

Polecane posty

Gość gość

że lekarze chcą dokonać przeszczepu głowy? Czekam na Wasze opinie w tej sprawie... -Jak uważacie?

Gość gość
moim zdaniem to ciekawy eksperyment teoretycznie rzecz biorąc mózg jest takim samym organem co serce ale kim będzie pacjent czy łbem czy resztą gdzie dusza się znajduje ?

Gość gość
wyobraźcie jakie dzieci będzie miała ta osoba z dna ciała a nie głowy ale kim będzie ta osoba głową czy ciałem

Gość gość
brzydcy , zakompleksieni przeszczepią sobie głowy o pięknych twarzach i po sprawie

Gość gość
Ale jak "głowy"? Słyszałam dotychczas tylko o przeszczepie twarzy, ale całej głowy z mózgiem? Serio?

Gość gość
Ktos będzie chciał mieć piękne umięśnione ciało, Ktoś inny znajdzie dawce i uj/eb/ie mu łeb A ktoś inny dostanie jego umięśniony korpus który mu doszyją do głupiego łba! To niemoralne nie etyczne i nasili tylko handel żywym towarem! Będą się przeszczepiać ci co mają nowotwory i wszyscy którzy mają na to ochotę. Zdrowych będą mordować na rzecz tych których stać by dostać ładniejszy tułów! A duszę masz w mózgu! To swoisty twardy dysk.

Gość gość
człowiek składa się z ciała i świadomości istnienia, za którą odpowiadają pewne obszary mózgu. części ciała, które nie potrafią być samoświadome, można spokojnie zastąpić czymś podobnym w swej funkcjonalności lub całkowicie amputować, o ile nie są niezbędne do podtrzymania funkcji kreowania świadomości

Gość gość
gość dziś Ale jak "głowy"? Słyszałam dotychczas tylko o przeszczepie twarzy, ale całej głowy z mózgiem? Serio? Tak ! Pewien włoski neurochirurg chce przeszczepić całą głowe pewnemu Rosjaninowi który cierpi na zanik mięśni. Mówili o tym w tv właśnie. A ja dokładnie dwa tygodnie temu miałam taką wizję że jest lub niebawem będzie to możliwe:( Już drugi raz na przełomie 3 tygodni albo mam sen który się realizuje albo myśli które się potwierdzają. Jak tak dalej pójdzie będę jasnowidzem.

Gość gość
Włączcie tv mówią o tym!

Gość gość
Nie mówią o dawcy tułowia! Ciekawe kogo sobie upatrzyli! Strach być w jakiejkolwiek bazie danych bo zapolują na człowieka BRRRR

Gość gość
Ja myślę, że jeśli się to uda, to to będzie genialna sprawa, ale może jeszcze sporo czasu minąć, zanim taka operacja się powiedzie i pewnie kilka osób przy tym umrze... Jak pierwszy raz usłyszałam o tym przeszczepie głowy, to pierwsze co pomyślałam - szaleństwo. Ale potem pomyślałam sobie, że przecież kiedyś przeszczepy serca czy innych organów też wywoływały kontrowersje. Medycyna się rozwija i jeśli faktycznie lekarze będą w stanie z powodzeniem przeprowadzić taką operację, to moim zdaniem dobrze.

Gość gość
MOIM ZDANIEM NIE

Gość gość
fajnie byłoby gdyby się po operacji okazało że pacjentem nie jest rusek tylko tułów :D

Gość gość
handel tułowiami Kto chętny sprzedać tułów?

Gość gość
jeśli ludzie się na to zgodzą to czemu nie

Gość gość
19:54... -Powiedział sam diabeł, zacierając łapska...

przecież kiedyś przeszczepy serca czy innych organów też wywoływały kontrowersje. Tak, tylko serce ani wątroba nie stanowią o osobowości a głowa tak. Wiemy dokładnie że dostanie nowego, w pełni sprawnego ciała przez bądź co bądź bardzo zdewastowaną psychicznie osobę musi się na takowej odbić. Czy aby na pewno korzystnie?

Gość gość
No ja zawsze uważam że każdy kij ma dwa końce Biorę jeden koniec i drugi i wybieram mniejsze zło. Dla jednostki to może być dobre bo zyska zdrowy tułów dla ogółu to może być dramat bo będą prześladowani i mordowani. Tak samo z karą śmierci-dla jednostki to nauczka i radość dla ogółu bo nie muszą na tą wykluczoną jednostkę łożyć Ale za to cena dla ogółu to zagrożenie że staną się kiedyś kozłami ofiarnymi a jak wynika ze statystyk 30% osadzonych w więzieniach znalazło się tam bo ich niesprawiedliwie osądzono! Dla mnie to przerost ambicji (chorych) nad korzyściami które z tego mogą płynąć.

Gość gośćula
w przypadku nieoperacyjnych nowotworów mózgu to bardzo dobre rozwiązanie,ale dawcą moze byc tylko człowiek żywy ! więc jak to ?

Gość gośćula
poza tym połowa kafeterii się przeszczepi ,ja juz teraz ogłaszam zbiórkę na przeszczep dla pravik 24 :D:D

Gość gość
Ale człowiek zawsze musi dobierać się do puszki Pandory Poprawianie natury to pasja człowieka ale gdyby on wiedział jakim jest przy tym partaczem! A diabeł tym bardziej ma powód by zacierać łapki! Tymczasem uświadomcie sobie ile naprawdę dobrych pomysłów nie zostaje w życie wdrożonych choć bynajmniej nie są gorsze. Dla mnie powinni tego neurochirurga zneutralizować i ukręcić łeb sprawie. Ale nie ode mnie to zależy tylko, od największej agencji Reutera której zresztą właścicielem jest Rothschild. Świat to bagno i nie należy taplać się w nim tylko starać się wydostać tymczasem swoją aprobatą pozwalacie się mu wciągnąć.

Gość gość
20:03 Człowiek z żywym tułowiem! Czyli pełnowartościowy człowiek! Prawda że śmierdzi!

Gość gość
Coś wymyślą! Już dziś człowiek jest pod zastaw banków, wkrótce kiedy już niczym, poza swoim zdrowym ciałem, nie będzie dysponował, przyjdą po jego tułów!

Gość gość
ciekawy temat

Gość gośćula
ciekawy,dawno nie było na tym forum czegos ciekawego:) Interesuje mnie jak ten medyk chce przeszczepiac głowę przerywając równocześnie rdzeń kręgowy?!

:O chyba przeszczep ciała, nie głowy:O przeszczep głowy brzmi, jakby biorcy uj***li łeb i dali łeb kogoś innego głowa jest ważniejsza zresztą chuj mnie to, co ja, neurolog?:O nie podoba mi się nie że niemoralne, po prostu za bardzo p******e

Interesuje mnie jak ten medyk chce przeszczepiac głowę przerywając równocześnie rdzeń kręgowy?! xxx Robiono już takie operacje na małpach i przeżyły są jednak sparaliżowane. Tu ma być tak samo a ten chory Rosjanin, który ma być temu zabiegowi poddany godzi się na to gdyż i tak żyje już dłużej niż ktokolwiek mógłby przypuszczać. Zresztą nie to jest tematem, tylko dylemat co będzie kiedy takie operacje będą kończyły się pełnym sukcesem i starzy bogacze zaczną sobie fundować nowe ciała. Sci-fi pieprzona