Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

butterflyzz

JAK WYJECHAĆ ZA GRANICĘ BEZ ZNAJOMOŚCI

Polecane posty

Chciałabym wraz z mężem i dzieckiem wyjechać do pracy za granicę. Problem jest w tym,że nie mamy nigdzie znajomych, którzy mogliby nam załatwić jakąś pracę. Mąż buduje drewniane domy więc jemu najbardziej pasowałaby Norwegia, ale niestety nie zna języka. Ja zaś nie mam szczególnego zawodu jestem po prostu kasjerką w sklepie i mam dość już naszych polskich realiów.

Gość gość
hahaha kasjereczko myślisz, że tam ze swoim zawodem będziesz mieć high life :D

Gość gość
to po co robiliście sobie dzieciaka skoro macie kiepskie zawody i jesteście biedni? :o

Gość gość
Wiesz co po pierwsze to nie napewno wszyscy od razu ( chodzi o dziecko ) najlepiej niech najpierw mąż pojedzie bo on zawsze sobie poradzi a z dzieckiem o trzeba jechać na coś pewnego więc przygotuj się na dwa mies. rozłąki. Mój brat pojechał do Anglii. Napisał na kilku forach i odezwał się do niego chłopak z Wadowic i pojechali razem. Wcześniej spotkali się w Warszawie. On szukał kogoś żeby pokój razem wynająć, zna angielski bardzo dobrze pomógł mojemu bratu który średnio sobie radzi. Także innego sposobu nie widzę, chyba że przez biuro pracy ale to wiadomo.pozdrawiam

Niestety bez znajomości to raczej ciężko. Tymbardziej wyjechać w ciemno skoro macie dzieciaka nieszczególnie ma sens. W internecie jest pełno ofert chociaż wydaje mi się, że sama osobiście bym w ciemno nie pojechała. Najlepiej małymi krokami dążyć do celu np. zacząć nauke jezyka :) Wiem, łatwo się mówi ale w rezultacie zawsze to jakiś krok do przodu:)