Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obtarte kostki a buty PROBLEM

Polecane posty

Gość gość

cześc, za każdym razem kiedy kupię buty, nie ważne czy skórzane, czy chińskie, czy wysokie, czy niskie, czy balerinki czy sandałki, czy adidasy, trampki, WSZYSTKIE buty mnie obcierają z tyłu. mam tak wrażliwą skórę po ostatnich wakacjach, że przymierzając buty (SAMO WŁOŻENIE BUTÓW) powoduje, że już czuję dyskomfort. jak się przed tym uchronić, co zrobić, aby móc nosić wszystkie buty? mam mnóstwo butów, a wszystkie po prostu mnie uwierają. nie są za małe. używalam żelowych zapiętek, nic..

Gość gość
mnie też zawsze obcierają ale tylko jak są nowe albo długo w nich nie chodzę a potem już ok jest

Gość gość
ale u mnie za każdym razem pokrwawione kostki, niewygodne chodzenie. teraz mam pełno tenisówek, balerinek i półbucików, jakieś trampki i boję się to założyć, bo skończy się jak rok temu, że dosłownie połowa buta była we krwi. i wtedy to już w ogóle w żadnych nie mogłam chodzić, bo po prostu bolało.

Gość gość
to jest problem osób z niewyrobioną (czytaj zbyt mało odstającą) piętą. lepsze w takiej sytuacji są podpiętki niż zapiętki.

Gość gość
wkładać to pod piętę? to coś da? jak mam teraz pogojone kostki z tyłu, ale zakładając jakikolwek but czuję ucisk, bo skóra jest cienka i wrażliwa?

Gość gość
nie to, tylko kupic sobie sredniej grubosci podpiętkę. mnie tez kazde buty obcierają dopoki nie wkleje sobie podpiętek. nie mam pojecia jakim cudem lekkie uniesienie pięty powoduje taki efekt ale naprawde z podpietką żaden but mnie nie uwiera. no i oczywiscie lepiej mimo wszystko wybierac skórzane albo chociaz materiałowe. plastiki to zuoooo

Gość gość
*oczywiscie BUTY skórzane lub materiałowe ;)

Gość gość
plastików to ja nawet nie oglądam, mam tyle butów, a nie mogę w nich chodzić, bo zwyczajnie wkładam i nie muszę nawet się przejść, a już czuję jak mnie tam uwiera i zaczyna obcierać. spróbuję podpiętek, zapiętki już miałam i żelowe i skórzane i efekt w zasadzie chwilowy, bo to się odklejało, potem się do skarpetki przyklejało, eh.

Gość gość
sprobuj, 5 zł to nie majątek a moze akurat Tobie tez pomogą :)

Gość gość
oby, bo jak nie to ja nie mam naprawdę pomysłu co jeszcze zrobić. w lato takie piękne buty czasami i tanie można dostać, a ja mam takie problemy. w lato to praktycznie tylko klapki, bo sandały to zaraz wiadomo, pasek, rzemyk i po kostce.