Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ManganianSodu

Ile potrzebuje pieniedzy na miesieczne wyzywienie?

Polecane posty

Gość ManganianSodu

Witam wszystkich. Zaniedlugo czeka mnie zycia samotnika :d tzn wyprowadzam sie od rodzicow i planuje zycie samemu. W wiekszosci mam juz ogarniete ile wyjdzie mi za czynsz itp. ale nie mam wiedzy na temat kosztow wyżywienia. Ile miesieczne moge wydac na jedzenie mieszkajac w Warszawie? Chcialbym jak najmniej, ale tak zeby nie glodowac xD Rano np. z 2 parowki i chlebek z maslem czy same kilka kromek + cos na chleb. Po pracy jakis obiad, miesko+ryz czy cos no i kolacja moze jajecznica? Moze tez jakies owoce. Takie zwyczajne jedzenie bez szalenstw :) Jak to z praktyki wychodzi? Oczywiscie moglbym pobawic sie i wszystko matematycznie wyliczac, aczkolwiek to nie to samo jak informacje prosto z zycia wziete :D Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam!

Gość ManganianSodu
Dodam ze np. Jakies gotowe dania czy tanie bary mleczne tez wchodza w gre

Gość gość
Moj facet mowi ze sie wyzywi za 300 zl na miesiac, kupuje jedzenie w Biedronce. Je raz dziennie obiad, poza tym glownie kanapki na sniadanie i kolacje. Oczywiscie tu sie nie wliczaja zadne dodatkowe rzeczy typu wino, wyjscia na miasto, lody itp Moja kolezanka mowi ze wydaje na jedzenie 1000 zl ale chyba cos jej sie popie.....ło.

Gość gość
Ale on gotuje sobie tylko w domu, nie jada na miescie, wtedy musisz dodac cos do tej sumy.

Gość gość
Eh mnie nie pytaj. Mi kolo 2tys ale cala rodzina dwoje doroslych plus 4latek

Gość ManganianSodu
No wlasnie ja liczylem 700zl, ale kurde jak czytam ze za 500 spokojnie sie da, albo i nawet za 300 to uuu. Oszczedny jestem wiec chyba te 700to za duzo liczylem :)

Gość gość
dwoje dorosłych i roczniak wydajemy na samo jedzenie ok 2000zł ale gdybym była młoda i sama to za 500zł wyżywiłabym się i to nawet w miare zdrowo.

Gość gość
U mnie idzie około 2,5 tyś na rodzinę - 2 dorosłych i 2 dzieciaki /dzieci jedzą też w przedszkolu i szkole a ja w pracy/. Moja siostrzenica - studentka - na jedzenie wydaje 500-600zł/m-c. Myślę, że na mężczyznę i normalne jedzenie musisz liczyć około 800-1000zł /biorąc pod uwagę jakieś wyjście na pizzę czy obiad.../. Średnio ciepły posiłek nawet w fastfoodzie typu hokus pokus to 30zł, pizza podobnie... myślę, że taniej to już głodowanie.

Gość gość
3 osoby Około 2tysięcy idzie miesięcznie bo jeden nie może białka pszenicy drugi glutenu a trzeci też ma swoją dietę specyficzną i generalnie rachunki są duże a w koszyku mało.