Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w chinskim markecie

Polecane posty

Gość gość

Jak Wam się tam pracuje/pracowało? Na jakiej umowie byliście, praca w jakim systemie godzinowym?

Gość gość
14 godzin dziennie poń-piątek 7zł/godz brutto serio... :o

Gość gość
To pracowałaś 70 godzin??? Jak to możliwe?

Gość gość
a na jakim ty świecie żyjesz? takie są praktyki prywaciarzy, chcesz?! pracujesz, nie to wynocha, mam 100 innych chętnych na twoje miejsce... na papierze masz 160godz miesięcznie i w papierach sie wszystko zgadza, a to że szef wykorzystywacz nakazuje ci brać nadgodziny to już druga sprawa i albo bierzesz te nadgodziny i pracujesz tyle ile on chce albo won...

Gość gość
A to można dać fizycznie radę pracować 70 godz./tyg? :) bo aż mnie to zastanowiło.

Gość gość
A ktoś miał normalną pracę u Chinczyka?

Gość gość
podbijam

Gość gość
A to mozna tam dostac prace? W jednym obok mnie pracuja sami chinczycy z lamanym polskim

Gość gość
Można, ciągle są ogłoszenia, stąd pytam. Tylko że są tak czesto, że to aż podejrzane. Przypuszczam że przyjmują tylko na okres próbny, a potem wywalają, nie chcą pewnie przyjąć na umowę o pracę. Ale nie pracowałam tam, to tylko gdybam póki co. U mnie pracują normalnie Polacy, a Chinole tylko kręcą się po sklepie wiecznie z komórką w ręku i nawijają.

Gość gość
Chciałabym z jednej strony spróbować. Nie powiem, lubię tego typu sklepy, czasem można kupić tam naprawdę coś co się rozleci szybko, ale mam też rzeczy które tam kupiłam i bardzo długo służą, także zależy co się kupuje. Ciekawe czy też są rabaty dla pracujących, tak jak w innych sklepach odzieżowych, można taniej coś kupić jeśli się jest pracownikiem.

Gość Lfflflflfl
Tak, chine tylko lataja po sklepach z komorkami albo siedza z sluchawkami i graja na tabletach. Miedzy soba gadaja w swoim jezyku. Dla mnie swiadczy o kompletnym braku szacunku juz samo w sobie. Wiec reszte mozna sobie chyba dopowiedziec

Gość gość
Podobno rozumieją tylko to co chcą rozumieć, czyli co dla nich wygodne. Jak będziesz chciała doprosić się o umowę, to będą grać głupa, że nie rozumieją o co ci chodzi. Tak słyszałam.