Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Korwin Mikke to oszolom, 6 procent Polaow chce na niego glosowac

Polecane posty

Gość gość
Na spotkania z Korwinem przychodzą tłumy wyborców. Dotychczasowy socjalistyczny reżim zaczyna staczać się po równi pochyłej w dół.

Gość gość
12:32 święta racja bić złodzieja!

Gość gość
Nie interesuję się aspektami ekonomicznymi? Nie w tym rzecz! W tym rzecz, że jak ktoś ci obiecuje zupełne odwrócenie sytuacji i cuda na kiju, to nie musi oznaczać że się to spełni rozumiesz? ja wiem, że ludzie mają dość życia w tym kraju, więc przyjmują wszystko, co może być odmianą ale jaką masz gwarancję, że się poprawi? każdy obiecuje! PO i PIS też obiecywało! I co więcej, przecież niektóre postulaty też wam się podobały. Z Korwinem może być tak samo. Jeszcze dodam, że nie lubię go jako człowieka, więc dla mnie z obu stron jest skreślony. Ja chyba też zagłosuję na Kukiza bo podoba mi się idea demokracji bezpośredniej.

Będę głosował na Korwina, bo podoba mi się jego program polityczny. To, jak koleś wygląda, jak się zachowuje w stosunku do partnerki i czy robi z siebie idiotę w mediach jest dla mnie mniej istotne.

Gość gość
Znaleźć bogatego męża, który będzie chciał mnie utrzymywać to mogę sobie bez Janusza i jego wielkich reform. Czaisz? Jak mi się to nie uda to muszę sama na siebie zarobic i to też nie zmieni się po reformach zapowiadanych przez Janusza. Co on mi może na tym polu obiecać? Zwłaszcza jeśli przyjmiemy wolność gospodarczą, w której ani bogactwa męża ani jego chęci do utrzymywania mnie nic nie gwarantuje? To są właśnie gruszki na wierzbie. Wzrost gospodarczy zależy od szeregu czynników, np. geopolityki, zasobów naturalnych itp. więc założenie że po obniżeniu podatków nastąpi wzrost i to szybki to także gruszki na wierzbie. Może tak być, ale nie musi i to zalezy od różnych czynników. Prawdopodobnie ludzie przez parę lat kumulowaliby kapitał, co jest zrozumiałą decyzją po latach biedy, a przecież to nie prowadzi do wzrostu gospodaraczego.

Gość gość
to też może być kampania - powiedzieć ludziom, że oto my, wybawiciele, nadeszliśmy, żeby odmienić nasz kraj! Oni wiedzą, co powiedzieć, wiedzą, za czym ludzie tęsknią. Jak patrzę na to, jak ludzie bronią Korwina - jego wypowiedzi, jemu o to nie chodziło, TVN manipuluje - to myślę, że własnej matki by tak bronić nie potrafili. Traktują go jak jakiegoś boga. A to jest ślepe. Dla mnie to wszystko jest zbyt niewiarygodne, żeby głosować na Korwina. Abstrahując od kilku innych kwestii.

Gość gość
Ale to co Korwin mówi to nie są bajeczki, tylko fakty, spójrzcie sobie na Singapur czy Hong Kong, to jest właśnie wolny rynek, tam 50lat temu kamień na kamieniu był i komuna, a dziś? gdy zapanował kapitalizm (czysty kapitalizm a nie socjalkapitalizm) i wolny rynek to dzisiaj są to wysoko ucywilizywone kraje, potęgi gospodarcze, spójrzcie sobie na PKB/mieszkańca w Singapurze. Na Węgrzech wygrał Orban, też prawicowiec i co? i robi to co chce zrobić JKM i okazuje się że teraz gospodarka Węgierska rośnie w niesamowitym tempie, a orban chce też znieść podatek dochodowy o czym mówi też JKM, jak widać to się sprawdza, są tego przykłady liczne, ale lemingi i komuniści dalej wolą robić z JKMa oszołoma... a po za tym ten człowiek nie jest chorągiewką, on od 40lat ma te same poglądy, a pisowcy czy powcy pieprzą to na co jest popyt, raz mówią tak, a raz tak, zwykły populizm

Gość gość
dziś ano jest gwarancja na poprawę sytuacji gospodarczej gdy uwalnia się siłę przedsiębiorczości nie okradając jej z kapitału który jest przedsiębiorcom potrzebny do inwestowania i zatrudniania kolejnych pracowników dowodem jest zachód który dorobił się dzięki niskim podatkom i brakowi ingerencji biurokratów w działalność gospodarczą rankingi najbogatszych państw są dowodem na to że tam gdzie państwo nie miesza się do gospodarki ludzie bogacą się bez przeszkód i nie występuje zbyt wielka różnica w zamożności obywateli Korwin jest zwolennikiem liberalizmu gospodarczego który gwarantuje rozwój

Gość gość Korwin
po wyborach prezydenckich prawdopodobnie sie zjednoczą, Korwin i Wipler juz o tym mówili ale czekają na wynik prezydenckich. Dla nas nie jest ważny żyrandol, to wszyscy mowią tytlko nie wypada w kampanii prezydenckiej:) A jak sie zjednoczą chociażby na czas wyborów do Sejmu to ze 20% może być:classic_cool: A wtedy popisy i inne palicióty czeka 4 lata sránia w gacie :-D

Gość gość
12:37 Nobliści z dziedziny ekonomii mówią zupełnie co innego (to co Krowin) wole zaufać im niż jakieś byle kafeteriance bez męża ;)

Gość gość
Geopolityki? Weź się kobieto walnij w łeb. Zasoby naturalne? hahahahaha. Szewecja, Norwegia nie korzysta z włąsnych zasobów naturalnych, a ma cały czas wzrost. Zasoby naturalne to się zawsze dla przyszłych pokoleń zostawia na tzw. czarną godzinę, a nie na siłe z nich korzysta. Państwo powinno być na tyle bogate, aby móc je kupić z zewnątrz, aby własnych nie tracić. Tutaj trzeba zmienić cały system, zaczynając w ogóle od szkolnictwa, aby ten wzrost gospodarczy miał szanse zaistnieć, trzeba ułatwić przepisy umożliwiające rozwój małym firmom i postawić na innowacyjność. Potem stopniowo ograniczać import.

Gość gość
Ale jej chodzi o to że ON MOŻE NIE SPEŁNIĆ oietnic wyborczych, tepe kuce :D a nie ze zle mowi

Gość gość
dziś setki tysięcy ludzi chce założyć firmy lecz obawiają się biurokracji i wysokich podatków w Polsce jesteś zwolenniczką komunistycznego planowania centralnego dlatego nie jesteś w stanie skumać oczywistości związanych z wolną ekonomią

Gość gość
dziś o czym ty gadasz? przecież Wipler jest viceprezesem partii KorWin więc jak oni mają się łączyć jak oni już są razem i już za czasów KNP byli razem z Januszem Chyba, że chodziło Ci o Kukiza, że sie z KorWinem połączą...

Gość gość
dziś Korwin gada o liberalizmie i wolnym rynku od 40 lat, gdyby nie miał zamiaru spełnić żadnych obietnic wyborczych zapisałby się do PO, PiS, SLD lub PSL i miał wszystkich gdzieś.

Gość gość
Ale oni tego nie załapią. Szkoda mi w zasadzie ludzi, bo wystarczy im podstawić kogoś, kto krzyczy, że obecna władza to zło i że oni zrobią eldorado z naszego kraju. Widać, jak jest u nas źle, że ludzie chwytają się każdej nadziei, nieważne jak ta nadzieja wygląda i co gada i czy w ogóle nadaje się na prezydenta.. (ALE NIEWAŻNE są kwestie obyczajowe, WYŁĄCZNIE ekonomiczne przecież - takie ignorowanie tych pierwszych i nie dostrzeganie ich wagi tylko potwierdza, że to w dużej mierze faceci - pseudologiczni - popierają Korwina)

Gość gość
Korwin jest specyficzny, i jest indywidualistą, więc dla niego pójście do PO i Pis to byłoby jak strzelenie samemu sobie w łeb. Nie :) on woli iść inną drogą, co nie świadczy o tym, że umie zrobić coś ponad mówienie. Nie wykazał się w tej kwestii właściwie nigdy, w euro też nie (tak, wiem, że nikt nie chciał utworzyć z nim koalicji i on jest biedny i uciskany). Jaką masz gwarancję, że będzie dobrym prezydentem? Żadnej. Sorry, ale nie wyobrażam sobie Korwina rządzacego państwem. Tym bardziej w polityce zagranicznej.

Gość gość
Porównanie do jakichś krajów z zupełnie inną historią i sytuacją geopolityczną jest zupełnie od czapy. Wzrost gospodarczy to jest etap cyklu gospodarczego i owszem, niższe podatki sprzyjają wzrostowi (to udowodnione), ale SPRZYJAJĄ to nie znaczy gwarantują super wzrost po wieczność, bo wzrost zależy od wielu innych czynników takich jak np. demografia, wojna Rosji z Ukrainą, przypadki pogodowe, nowy wynalazek po drugiej stronie Atlantyku. Czy w lekturze tych noblistów nie natknęliście się na pojęcie ryzyka inwestycyjnego? Janusz obiecuje poprawę, jakby z ryzykiem się zupełnie nie liczył i to jest jego populizm. Bo ryzyko zawsze jest. I o ile popieram obniżkę podatków, to nie popieram opierania na niej całego rozwoju gospodarczego Polski, bo to po prostu nie wystarczy.

Gość gość
Ale jej chodzi o to że ON MOŻE NIE SPEŁNIĆ oietnic wyborczych, tepe kuce smiech.gif a nie ze zle mowi Wiec jak muł będzie głosować na tych, co już od kilku lat nie spłeniają? Tępy Kucu?

Gość gość
Kwestie ekonomiczne są fundamentem otaczającej nas rzeczywistości. Co z tego że będziesz mógł bez przeszkód srać na ulicy skoro państwo dalej będzie robić z ciebie biedaka okradając z każdej zarobionej złotówki.

Gość gość
Ty dalej nie łapiesz podstawowej rzeczy. Jak Ci powiem, że dam Ci harem pięknych dziewczyn i milion złotych, to oczywiście chciałbyś tego (zakładając, że masz typowe oczekiwania - nieważne) i podoba ci się to. Ale czy to się spełni? no właśnie.

Gość gość
Szewecja, Norwegia nie korzysta z włąsnych zasobów naturalnych, a ma cały czas wzrost. No, akurat te państwa na wolnym rynku i niskich podatkach to się chyba nie dorobiły.

Gość gość
ale ja nie mówię, żeby głosować na PO czy PiS :) każdy wybiera na kogo głosuje, tylko przestrzegam przed zbytnią wiarą w cuda i nie traktowaniem kogoś jak boga, bo to BARDZO przesłania zdrowe i rozsądkowe spojrzenie.

Gość gość
To Ty nie łapiesz, on nic nie musi obiecywać:) Wystarczy, że wie, jak wszystko powinno fukncjonowac:) i że dla niego to jest właśnie normalność:)

Gość gość
a wiecie, że Tuska nie chcą słuchać w europarlamencie? Tam Niemcy, Wielka Brytania i Francja podejmują decyzje, a Tusk tylko przytakuje. Tak samo jest z Korwinem. Nie wystarczy obiecywać cudów. Trzeba jeszcze umieć je zrealizować.

Gość gość
Jak powinno wszystko funkcjonować, a jak MOŻE w rzeczywistości - tutaj też jest różnica. Każdy z nas chce zmian, ale trzeba brać pod uwagę wiele zmiennych. Też kiedyś myślałem tak czarno biało. Przestałem.

Gość gość
dziś Zaciskanie biurokratycznej pętli wraz z wysokimi podatkami powodują bezrobocie czego efektem jest bieda. Ekonomii nie można sklasyfikować jako nauki matematycznej sztywnie realizującej plany gospodarcze jak za komuny, jednak dowodem na pomyślność rozwoju gospodarczego będzie uwolnienie gospodarki od państwowego typowo merkantylistycznego gorsetu na czym żeruje obecna klasa politycznych demagogów.

Gość przekonany
Też głosuję na Korwina ! W końcu ktoś posprząta ten syf !

Gość gość
no i sami sobie zaprzeczacie, jak on ma sie niby wykazać, jak ma realizować swoje założenia jeśli nie ma władzy? no jak ma to zrobić? śmieszni jesteście... Prawdopodobnie z PiSem ma być koalicja, tak sie przynajmniej mówi, bo PiS sam na pewno rządzić nie będzie, ale może to oni wygrają i oni będą formować rząd, więc kogo wezmą? SLD? z komuchami sie na penwo nie będą ustawiać, PSL już jest przegrany, ci to są dopiero układowczyki, każdemu potrafią d**e lizać byleby tylko przy korycie dalej siedzieć, więc zostaje tylko KorWin i wtedy JKM otwarcie powie PiSowcom czego on oczekuje i co ma być zrealizowane z jego założeń, wtedy dopiero będzie mógł to realizować, a nie teraz jak nie ma władzy, a żeby ją miał to trzeba najpierw na niego głosować. Logika zwykła