Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyjazd nad morze z rodziną na "ślepo"

Polecane posty

Gość gość

Czy jadąc na ślepo nad morze w sezonie wakacyjnym,bez wcześniejszej rezerwacji miejsc noclegowych ani nic można coś znaleźć??? Wiem że pełno wtedy tablic ze wolne pokoje itp ale czy jest możliwość negocjacji ceny?? Czy ktoś z was tak jechał na ślepo?

Gość gość
Nie wiem jak to wygląda teraz, ale ja ostatnio byłam nad polskim morzem z 10 lat temu, właśnie jadąc "w ciemno", ze znajomymi, którzy mieli jakąś rezerwację. Że był to weekend, okolice połowy sierpnia i popularne miejsce (Mielno) to była masakra, wszystko zajęte. Ostatecznie znaleźliśmy jakąś tragiczną miejscówkę, za 50 zł/os/doba i byliśmy szczęśliwi, że udało nam się coś w końcu znaleźć. Niestety my byliśmy zależni od znajomych i stąd te Mielno i fatalne noclegi, bo pewnie gdybyśmy byli sami to pojechalibyśmy gdzieś indziej (dalej, do miejsca mniej popularnego) i pewnie nie byłoby tych kłopotów. Po tych doświadczeniach jestem zdania, że jeśli chce się jechać na wyjazd zaplanowany, to lepiej poszukać czegoś przez internet. Ofert jest sporo, często w dobrych cenach, więc jest w czym wybierać

Gość gość
Dzięki za odpowiedź.ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
No ja jeszcze tak nie jechałam na ślepo… ale czemu właściwie chcesz jechać na ślepo? Według mnie jest właśnie drożej wtedy, jak chce się złapać nocleg na ostatnią chwilę…tak uważam… Przemyśl to jeszcze. Nie lepiej zarezerwować wcześniej jakiś fajny hotel, pewny, sprawdzony? Ze swojej strony mogę polecić Ci www.hollandhouse.pl w Gdańsku, byłam tam w tamtym roku z siostrą i byłyśmy bardzo zadowolone z pobytu. Hotel ma taki ciekawy, historyczny klimat i obsługę na wysokim poziomie. Mają tam różne oferty specjalne, jakieś rabaty. Zastanów się nad tą opcją, bo jest naprawdę dobra 

Gość gość
Nie polecam na ślepo.. Naprawdę nie polecam. Byłam już dwa razy i za każdym razem ten sam problem.. Niby wszędzie 'wolne pokoje', ale jak dzwonisz to nigdzie nie ma.. Dlatego ja już mam pewne miejsce - Pokoje Pelikan- i zawsze rezerwuję sobie na kolejny rok, żeby jechać bez stresu... Wakacje w ciemno, to nie wakacje.

Gość gość
Powiem ci że ja mieszkam nad morzem i znam bardzo wielu ludzi moich znajomych dalszych bliższych co wynajmują kwatery a i są tacy co mają pensjonaty i te wolne kwatery ,pokoje na olx czy innych portalach są zajęte aż do końca października czasami jak się zwalnia to na jeden dzień .Jak na ślepo to z namiotem na pole namiotowe nad morzem też są i mozna się rozbić dużo nie kosztuje .Więc nie jedzcie na ślepo bo będziecie potem spac pod gołym niebem a jednak warto chwycić za tel i obdzwonić te miejsca.Aha i ceny z tego co się orientuje to nie są dokładne sumy są np takie ogłoszenia osoba 30 zł doba nie ma czegoś takiego ceny są znacznie wyższe +opłaty klimatyczne czasem osobno licznik