Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko które nie umie ssać z butelki. Pomocy!

Polecane posty

Gość gość

W najbliższym czasie muszę niestety odstawić moją 7miesięczną małą i nie wiem jak to zrobić, bo ona nie umie pić mleka inaczej niż z piersi (ani butelka, ani niekapek, ani treningowy, łyżeczką tylko kilka łyków i denerwuje się i nie chce). Pomóżcie, jak z tym sobie poradzić?

Gość gość
spróbuj na początek podać dziecku jakiś soczek albo herbatkę w butelce żeby się oswoiła z tym przedmiotem. Jeśli na początku wypluje to nie zniechęcaj się, odczekaj dzień i znowu. No generalnie powtarzaj co jakiś czas próbe podania picie w butli ale też nie na siłe, delikatnie i tak konsekwentnie co jakiś czas, w końcu coś zaskoczy i possie

Gość gość
A jak lepiej w tym wieku? Próbować nauczyć z butelki czy od razu próbować z niekapków czy treningowych?

Gość gość
dobrze ze ja nie miałam tego prblemu,karmiłam syna piersia ale tak raz na dzien dawałam mu mleko z butelki, wiec umiał pić z tego i tego, tak samo robie z córą,i pije z piersi bez problemu i z butelki ma 2 miesiąće

Gość gość
Jest taki kubeczek doidy od 3m, moze to jej podpasuje. Niech ktos inny sprobuje dac kubek, od ciebie sie spodziewa kp wiec sie buntuje. Ja tez nie dawalam butelek, jak przyszedl czas nauczyly sie pic. Mozesz tez podac mleko np w owsiance i dac lyzeczka.

Gość gość
Do gosc 19.06 Dziecko nie odstawili ci sie przez ta butelke? Znam takie przypadki, gdzie juz jedna butla mm dziennie zaburzyla laktacje. Dziecku szybciej lecialo z butelki, przestal efektywnie ssac i po 4 m bylo pokarmieniu. Takze ostroznie z tymi madrosciami i wciskaniem butlu gdzie sie da.

Gość gość
Sory, teraz doczytalam ze odstawiasz 7 miesieczniaka, myslalam ze tylko gdzies chwilowo wyjezdzasz. W takim razie wyprobuj rozne niekapki, kubeczki. W koncu cos podpasuje. I ogolnie jak wiedzialas, ze nie chcesz karmic do tego np roku, gdy dziecko wiecej je, pije z niejapka itd to trzeba byli wprowadzic butelke wczesniej.

Gość gość b
Moj maly nie umial pic ale raz byl bardzo spragniony mleczka bo mialam wysoka goraczke i nim to skonsultowalam czy moge kp, nim dojechalo mleko nim sie ogarnelam z instrukcja przygotowania to z poltorej godz minelo.maly nawet herbatke zaczal pic a jak mleko dojechalo to pil z butli bez problemu.teraz ma9 mies i znow problem z butla. Ale jesli chodzi o hetbatki czy wode,bo nadal mleczko tylko z piersi. Ale mysle ze jakby byl glodny to by pil. Ale mamy niekapek od kilku dni czasami ma problem z piciem przez zabki ale raczej pije jak jest spragniony

Gość gość
Jak raz dziennie da butelke to nie zaburzy laktacji bez przesady. Ja dawalam butelke raz dziennie jak skonczył miesiac i tak do 7 miesiaca. Pozniej przestalam, bo chcial tylko piers, a herbatke czy soczek z łyzeczki. I co teraz mam dziecko 12 miesiecy chce odstawic od piersi, a butelki nijak nie chce zalapac. Zapomniał juz co trzeba z tym robic. Autorko mam ten sam problem i juz nie wiem co robic..

Gość gość
Daj pic w kubku. 12 m nie potrzebuje butelki, ewentualnie niekapek.

Gość gość
Sprobuj butelki po wodzie mineralnej z ustnikiem :) moj synek tylko to zalapal bo tez na piersi byl

Gość gość
Są specjalne smoczki do butelek przypominające sutek kobiety. spróbuj poszukać

Gość gość
Uczyłabym ją pić z kubeczka, ale jeszcze nie siedzi więc może być z tym problem, albo się zadławi albo wszystko będzie w mleku