Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moje dziecko za duzo je ?

Polecane posty

Gość gość

moje dziecko ma 11 miesiecy, zastanawia mnie ostatnio czy nie je za duzo, jego jadlospis wyglada tak: 9 kaszka 150ml 11 pierś 14 obiadek zupka warzywna 150ml 17 podwieczorek, kanapeczka z masłem, wedlinką i żółtkiem, mały słoiczek owoców lub danonek 19- 180ml mleka modyfikowanego no i w nocy pierś.... prosze doswiadczone mamy o pomoc, wprowadzilam synkowi na wieczor mm bo myslalam ze piersia sie nie najada i stad czeste pobudki w nocy juz sama nie wiem :(

Gość gość
jak na mój gust brakuje owoców.. a tak to jest spoko, raczej nie za dużo. A w nocy budzi się pewnie z przyzwyczajenia (bo tak jest fajnie przytulić się do mamy) ;)

Gość gość
* cofam swój tekst o owocach. sorry właśnie doczytałam o słoiku z owocami ;P

Gość gość
Nie za dużo. Moja tez tak jadła, teraz ma 14 mies i je jeszcze więcej. Tylko ja juz nie karmie piersią.

Gość gość
bo tak sie zastanawiam czy te przerwy nie sa za krotkie? tak szukam przyczyny tych jego nocnych pobudek, najpierw myslalam ze piersia na noc sie nie najada a teraz mysle ze on nie ja za duzo i za czesto :/

Gość gość
*ze on je za duzo i za czesto juz zglupialam!!

Gość gość
Nie je za duzo. Nocne pobudki moga rownie dobrze wynikac z przyzwyczajenia, niekoniecznie z głodu. Probowałas dac wtedy wode do picia? Ciesz sie ze ładnie je. Sto razy jeszcze sie to moze zmienic w szczegolnosci im dalej tzn im dalej "dorosłe" stałe jedzenie. pozdrawiam

Gość gość
Moim zdaniem nie je dużo. Mam córkę ma 10,5 miesiąca. Dzisiaj jadła tak: 6:00 200 ml mm 9:00 jogurt naturalny 150 g 12:30 zupa ok 130 ml 15:30 pół ziemniaka, dwa maleńkie pulpety z cielęciny, marchew duszona. 18:00 trochę owoców gruszka, winogron i jeszcze zje mleko zrobię 200, zje ile zechce

Gość gość
a ile wazy twoja corcia ?? czesto budzi sie w nocy?

Gość gość
Córka waży 9 kg,a ile waży Twoje dziecko autorko? Moja budzi się w nocy na jedzenie raz, robię wtedy 200 mm, ale nie zawsze tyle zjada. Zapomniałam jeszcze napisać, że córka nie lubi kaszek na mm dlatego w dzień daję mleko z butelki.

Gość gość
synek jak mial 9miesiecy wazyl rowne 10kg ale jak sie urodzil wazyl prawie 5 :) i stad tez takie moje obawy, nasluchalam sie w szpitalu po porodzie zebym nie tuczyla dziecka :/ dodam ze synek jest duzy, w wieku 9miesiecy mierzyl 76cm.