Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytającajkljkl

Od jakiego wieku jest nieudaczctwem wynajmowanie pokoju zamiast mieszkania

Polecane posty

Gość pytającajkljkl

Od jakiego wieku jest nieudaczctwem wynajmowanie pokoju zamiast mieszkania czy kawalerki? Dla osoby po studiach.

Gość gość
Ja mam 46 lat i wynajmuje

Gość gość
nieuda..co?

Gość gość
no w tym wieku to już troche lipa

Gość gość
masz 46 lat i pokój wynajmujesz?

Gość gość
Noo bardzo sie martwie , nie mam dobrego faceta i wynajmuje i nie mam sie gdzie podziać :(

Gość gość
Mieszkanie wynajmuje :) za 1200 w szcz a zarabiam 1800 :( nigdy nikt porządny mnie nie chcial , smutno mi

Gość gość
tak ok. 25-27 lat. 30-letnia osoba "na pokoju" to już pachnie nieudacznictwem :o

Gość gość
Moja siostra dostala dom od rodzicow a dla mnie nie ma tam miejsca, wiem ze siara wynajmować ale co zrobie

Gość gość
Pytasz i odpowiadasz jednocześnie ?

Gość gość
W dorosłym wieku to raczej nie przejmujesz się sloganami i jeśli decydujesz się na pokój bo to dla Ciebie lepsze, zamiast w imię pokazówki wynajmować mieszkanie lub co gorsza kupować - to nie jesteś nieudacznikiem. Znam kamienicznika zajmującego się wynajmem pokoi: jego lokatorzy to osoby głównie młode, ale wcale nie tylko studenci: pracujący dorośli, osoby z małych miejscowości (tzw. słoiki), osoby po trudnych rozwodach lub w trakcie, osoby zarabiające całkiem dobrze, ale nie wiążące dłuższej przyszłości z tym miastem, osoby pracujące w delegacjach, czasowo. Często są nawet po 40.

Gość gość
Wynajmuje z facetem , on wie ze sobie nie poradze sama to mna poniewiera , kiedys osoby dostawały mieszkania od państwa a ja w takim wieku wtedy juz nie

Gość gość
dorosła, dojrzała osoba potrzebuje czegoś więcej niż pokój w mieszkaniu. I to nie jest żadna pokazówka. Po prostu w pewnym wieku dochodzi się do wniosku, że mieszkanie z obcymi osobami jest nie do przyjęcia. Że człowiek chce się czuć jak dorosła osoba i przejść z gołą dupą z łaziekni do pokoju, a nie przemykać w ręczkniku. No, ale nieudacznik sobie zawsze jakoś nieudacznictwo wytłumaczy 🖐️

Gość pytającalkjlkj
Dorosła, dojrzała osoba ma to, na co ją stać, a nie- jaką czuje potrzebę. Jeśli ktoś nie jest wystarczająco łebski/nie ma szczęścia/wsparcia od rodziny, to nie będzie z gołą dupką pomykał po własnym mieszkaniu, głupolu.

Gość gość
jako tymczasowe lokum jak najbardziej, jednak na dłuższą metę to nieudacznictwo

Gość gość
To niech sobie będzie. Dobra materialne nie najważniejsze w życiu.

Gość pytającajkllkj
OD JAKIEGO WIEKU jest to nieudacznictwem- pytam!!!

Gość gość
OD JAKIEGO WIEKU jest to nieudacznictwem- pytam!!! x po studiach

Gość gość
ja się zasadniczo zgadzam, ale prawda jest taka, że jak się nie ma partnera/ki i 2 tys dochodu, to człowieka po prostu nie stać na samodzielne wynajęcie mieszkania. powiedzcie jaki procent ludzi jest w stanie wynająć mieszkanie albo wziąć kredyt całkowicie samodzielnie- mnie się wydaje, że niektórzy wręcz tylko dlatego razem siedzą, że ich nie stać, żeby odejść..

Gość pytającajkllkj
Tak? Niby jak się jest na okresie próbnym po studiach, albo jeszcze nie ma pierwszej pracy i conajmniej rocznego doświadczenia, to już niby to jest normą, że już się mieszkanie wynajmuje? Chyba rozum żeś postradał. Potrafi ktoś powiedzieć coś bardziej życiowego?

Gość gość
20:46 trafiles w setkę, wlasnie- nie stac mnie by sie rozejsc, bo za 1800 zl do 2000 jak zarabiam nie poradze sobie sama, naszym problemem jest seks, twierdzi ze ma za malo i bardzo mnie rani mówiąc krzywdzące slowa, nie jest moim mezem a slowa takie ze coraz bardziej zapadam sie :(

Gość gość
Dorosła, dojrzała osoba sama decyduje czego potrzebuje i co jest jej priorytetem. Ludzie mają różne potrzeby i różne priorytety. W tej kamienicy mieszkał np. facet który rozkręcał biznes i swój domek przerobił prawie zupełnie na siedzibę firmy. Uznał, że to mu się bardziej opłaca. Rodziny i dzieci nie mial, większość dnia spędzał w firmie przy robocie. Dobre 2 lata tam mieszkał. Nieudacznik? Po prostu człowiek świadomy swoich celów. Mieszkała tam również pielęgniarka w okolicach 30-tki. Wedle jej słów, planowała wyjazd za granicę gdy załapie odpowiednią długość stazu pracy i uznała, że szkoda pieniędzy na inwestowanie w cokolwiek w Polsce, woli odłożyć na start. Nieudacznik? Pewnie teraz świetnie jej żyje.

Gość gość
Boje sie szukac nastepnego mezczyzny bo z moim szczęściem to tylko pech, chcialabym byc sama ale kobieta sama bez wlasnego mieszkania nie poradzi sobie:( bardzo pragne byc samodzielna by nie spac z wrogiem

Gość gość
A do jakiego wieku nieudacznictwem jest wynajmowanie mieszkania a nie posiadanie własnego ????

Gość gość
Od momentu skończenia studiów.

Ja nie rozumiem, czemu miałoby to być nieudacznictwem. Lepiej wynajmować pokój niż mieszkać do czterdziestki z rodzicami. Taki pokój to zawsze namiastka prywatności i samodzielności

Gość gość
W dorosłym wieku to raczej nie przejmujesz się sloganami i jeśli decydujesz się na pokój bo to dla Ciebie lepsze, zamiast w imię pokazówki wynajmować mieszkanie lub co gorsza kupować - to nie jesteś nieudacznikiem. Znam kamienicznika zajmującego się wynajmem pokoi: jego lokatorzy to osoby głównie młode, ale wcale nie tylko studenci: pracujący dorośli, osoby z małych miejscowości (tzw. słoiki), osoby po trudnych rozwodach lub w trakcie, osoby zarabiające całkiem dobrze, ale nie wiążące dłuższej przyszłości z tym miastem, osoby pracujące w delegacjach, czasowo. Często są nawet po 40. XX Sluszne słowa. Dojrzały czlowiek mieszka , jak mu wygopdniej, a nie jak kaze czyjakolwiek opinia