Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maszkaluponika99

20 kg mniej w 3 miesiące? realne?

Polecane posty

Gość maszkaluponika99

mam do zrzucenia ok 20kg, czy jest realny taki spadek wagi? w ciągu 3 miesięcy? mam w domu siłownie takze planuję poświecić ok godziny dziennie na ćwiczenia plus zdrowe żywienie bez głodzenia.

Gość gość182
To wszystko zależy z jakiej wagi startujesz i ile masz wzrostu. Bo im wyższa tym szybciej leci. Dobrze, że stawiasz na sport i zdrowe nawyki żywieniowe. Nie baw się w różne dziwne diety bo po nich efekt jojo murowany. Mówię to z doświadczenia. Minimum 15 kg spokojnie poleci, ale najważniejsza jest SYSTEMATYCZNOSC!! Nie zniechęcaj się małymi potknięciami i nie stawaj codziennie na wadze. Lepiej mierzyć sobie obwody, bo zastój na wadze, który jest normalny, potrafi naprawdę demotywowac. I nie słuchaj tych hejterow co się tu będą wypowiadać. Tak, da się. ;-)

Gość Sarrcia89
Moim zdaniem zależy od twoich indywidualnych predyspozycji sprawdź sobie jak jest u ciebie robiąc test DNA http://codeofme.com/pl/

Podstawą jest wytrwałość w ćwiczeniach i diecie, chyba nie myślisz, że siedząc schudniesz po zjedzeniu tabletki odchudzającej. Trzeba zmienić nawyki żywieniowe, zdrowa dieta. Ja zabieram sałatki do pracy w pudełku podstawą są warzywa, sałata czy gotowany brokuł + ryba, lub grillowana pierś z kurczaka sos robię Zielony Nurt troszkę cytryny czosnku granulowanego sól pieprz i jest posiłek sycący i nisko kaloryczny. Do tego włącz ćwiczenia, jazdę na rowerze, spacer i kg zlecą.

Gość szalonaola202
Ja schudłam 24kg w 3 miesiące więc realne.... Nie katowałam się dietą zbytnio, bo jadłam regularne posiłki takie jakie chciałam w miarę rozsądku i przyjmowałam suplement African Mango http://szczupla-kobieta.pl więc dzięki niemu udało mi się zbić te moje kilogramy!

Gość gość
Zależy. Na pewno jest to wykonalne, ale dietetycy zalecają chudnąć ok. kilograma tygodniowo, żeby uniknąć efektu jojo. Myślę, że tempo 4kg miesięcznie jest najzdrowsze, czyli lepiej rozłożyć te 20 kg na 5 miesięcy. I nie katuj się drakońskimi dietami, wystarczy że wykluczysz kompletnie słodkie i niezdrowe przekąski, będziesz pić tylko wodę, kawę i herbatę, wyeliminujesz makarony, ziemniaki i białe pieczywo, będziesz kupować "najchudsze" warianty nabiału, unikać smażonych potraw. No i kluczem jest 5 małych posiłków dziennie, w miarę regularnych odstępach, bo to mega przyspiesza metabolizm. Oprócz samej diety niezbędne są też ćwiczenia, w zasadzie nie ważne co, byle sprawiało ci przyjemność. Może być to rower, aerobik, pływanie lub siłownia. Ja schudłam 20 kg, tyle że w 10 miesięcy, bo nie zależało mi na tempie chudnięcia, robiłam sobie dni przerwy od ćwiczeń, od czasu do czasu sięgałam po słodkie itd, dlatego waga tak szybko nie spadała. Mam do schudnięcia jeszcze drugie 20kg i mam zamiar poświęcić na to 5 miesięcy, ściśle trzymać się diety i ćwiczeń.