Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

manu 2 latka

Polecane posty

Gość gość

Jak wygląda menu waszego 2 latka drogie mamy? U nas była skaza białkowa do 19mc wprowadzam dopiero stopniowo mleko krowie. Dzisiejszy jadłospis: I śniadanie-250 kaszy mleczno-ryżowej + cycek II śniadanie-parówka , pół kajzarki i herbata obiad-około300 zupy pomidorowej z kluskami i miesem II danie-3 dużeziemniaki z sosem i ogórek kiszony+kompot z truskawek podwieczorek 2 kanapki z szynką kolacja - kasza mleczno-ryżowa około150ml strasznie sie najadł dzisiaj w ciągu dnia. Wczoraj np jadł na podwieczorek manne na mleku krowim i skończyło się to 4 kupami zielonymi (jak przy skazie). Nie wiem czy na samo mleko tak reaguje bo np do sosu czy zupy dodaje normalnie śmietane,jogurt itp nie ma gotowania obiadów osobno je to co my wszyscy. Jak było z waszymi pociechami ze skazą?

Gość gość
A ten cycek do śniadania to po co?

Gość gość
zapija kaszkę którą je łyżeczką, skonczył niedawno 2 lata i praktycznie juz cycka nie dostaje bo w nocy śpi 12-14h ciągiem po śniadaniu zawsze dostawał, wykluczam jużto

Gość gość
jak czytam CYCEK to widze puwrs z kurczaka... wiecej szacunku do wladmwgo ciala. kobiety wy macie PIERSI nie cycki. swoja droga dwulatek na piersi...hmmm....

Gość gość
Konsultowałaś wprowadzenie mleka krowiego z lekarzem? Moje dziecko miało alergię do 1.5 roku. Je mleko przetworzone tj sery jogurty itp ale z samym mlekiem lekarz kazał sie wstrzymać. Teraz dziecko ma 2.5 roku i lekarz pozwolił ostrożnie dawac po trochu mleka. Te brzydkie kupy po mleku skonsultowała.

Gość gość
*piers z kurczaka

Gość gość
Mój synek kaszek nie je już kilka miesięcy, tez ma skaze. Rano pije kakao, zje kromke suchego chleba albo pół bułki, parówke(jeśli ma dobry dzien). Czasami nie chce jeść wcale rano i wtedy kolo 11dostaje zupę, przed spaniem jeszcze np kisiel, owoc czy mus owocowy. Jak wstanie je drugie danie np 2ziemniaki i kawałek mięsa czy ryby. Na wieczór znowu bułkę,owoc. Moje dziecko nie wie jak smakuje kanapka z wędlina, dżemem... Nie chce tego jeść.

Gość gość
Lekarz mówi żeby mimo wszystko podawać bo nie ma reakcji skórnych ja juz sama nie wiem chyba sie wstrzymam.

Gość gość
tu autorka, mój na szczęscie je wszystko i nie wybrzydza no może muszę się nakombinować jak ****arszcz czerwony,ale ogólnie je dużo i ładnie najada się.

Gość gość
Moze idź do innego lekarza. Ja pisałam o 2.5 rocznym synu. U nas były problemy z kilkoma alergiami i dlatego lekarz kazał być ostroznym z tym mlekiem. Autorko a może za dużo mu tego mleka dalas jak na pierwszy raz? Jak wprowadzałam na nowo produkty które wcześniej uczulały to robiłam jak z niemowlakiem.Najpierw po troszku przez kilka dni. Jeszcze moge Ci poradzić żeby podawac mu to raczej w pierwszej połowie dnia. Bo jak będzie miał np ból brzucha to lepiej nie na noc. jeśli masz wątpliwości to zawsze możesz iść jeszcze raz do tego samego lekarza lub do innego. Decyzja należy do ciebie.