Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ma ktoś springer spaniela?

Polecane posty

Gość gość

jaki jest? lubi ludzi, psy, dzieci? stróżuje czy raczej merda ogonem?

Gość PSYCHOL PRZEGRYW
Ruucham psa jak sra

Gość gość
up up up

Gość gość
Psy te zostały wyhodowane w celu podejmowania ścisłej współpracy z człowiekiem i jako takie są od nas w ogromnym stopniu zależne. To rasa najbardziej pierwotna i najstarsza wśród wszystkich spanieli, której przeznaczeniem było kiedyś odnajdywanie i wypłaszanie oraz napędzanie zwierzyny w sieci, pod sokoła i charta. Obecnie psy używane do szukania, płoszenia i aportowania zwierzyny "pod broń". Nie nadają się do mieszkania na dworze, w kojcach, budach, w zamknięciu i izolacji od ludzi. Z drugiej strony - nie są zabawkami. Nie są to psy obronne! Wrodzone cechy osobowościowe zupełnie nie predysponują ich do takiego zadania.

Gość gość
Angielskie springer spaniele to wspaniałe, kochane i mądre psy, które – odpowiednio wychowane i ułożone - będą przez wiele lat cieszyć nasze serce jako najwierniejsi towarzysze i przyjaciele. Wymagają jednak ze strony swego ludzkiego opiekuna wiele ciepła, miłości i zainteresowania oraz poprawnej pielęgnacji, a braki w tym zakresie zaważyć mogą niestety na całym dalszym rozwoju psychicznym bądź fizycznym szczenięcia. wiecej na http://www.psy24.pl/2534-SPRINGER-SPANIEL-ANGIELSKI.html

Gość gość
skopiować z neta to i pani Grażyna potrafi

Gość gość
Pytam się o to, czy ktoś MA. Bo to, co piszą w internecie często nie pokrywa się z prawdą. Ja np. mam teraz sznaucera miniaturowego i wg internetowych opisów powinien być czujny, dość ostry, szczekliwy, często dominujący wobec innych psów. A jaki jest? NIe znam większej ciapy.

Gość gość
Mam springer spaniela. Opis ze strony się zgadza. Jedynie od siebie dodam, że nie wolno go spuszczać ze smyczy - poleci za kotem czy głupim gołębiem i nawet nie patrzy, że biegnie pod koła. Do tego straszny żarłok, trzeba pilnować diety, bo jest wstanie zeżreć wszystko (głównie stołuje się razem z moją córka i wyjada, to co jej spanie z krzesełka do karmienia :) ). Z dziećmi ostrożnie - lubią łapać za psie uszy, a one są wrażliwie, podatne na infekcje. No i trzeba psa trymować - albo u fryzjera, albo specjalną szczoteczką. Ogółem fajne psy, ale nie typowo rodzinne - moja suka toleruje dzieci, ale to mnie uwielbia i ja jestem jej pańcią. Za to nasza labradorka kocha wszystko i wszystkich, a najbardziej moją starszą córkę - towarzyszy jej nawet w kibelku... Springer, to nie pies stróżujący. On się do tego kompletnie nie nadaje. Ze stróżujących, to lepiej owczarka niemieckiego. A do dzieci labradora.