Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brakpomysłunanick

Jedynym wyjściem w dzisiejszym świecie

Polecane posty

Gość gość
Ciebie to powinno obchodzić,powinieneś sie szanować,być dla siebie ważny. Poza tym na pewno komuś zależy i może zależeć,od Ciebie zależy,czy poznasz kogoś,kto Cie pokocha

Gość gość
brakpomysłunanick niestety alkohol zrobił z ciebie zapuchniętego żula

Gość gość
Przytulam mocno autora 🌼

Gość gość
brakpomysłunanick jestes dorosły więc jesli chcesz to pij jesli nie chcesz to nie pij

Gość brakpomysłunanick
2:55 xexe,chciałabyś. Jestem studentem drugiego roku.A tam okazji ,żeby się zalać jest pełno.I jeśli chodzi ci o moją czystość,to myję się 2 razy dziennie i codziennie zmieniam ubrania,więc coś cię twoja kobieca intuicja zawiodła.Po prostu lubię się napierdolić,żeby odciąć się od tego,co się dzieje.

Gość gość
nie rozumuem alkoholikow jak można tak sie zeszmacić i tak wyglądać na własne życznie

Gość gość
to Ci mowie,sprobuj zamiast odcinac sie poszukac w rzeczywistosci czegoś pieknego,jak poszukasz to znajdziesz :) albo chociaz znajdź lepszy sposob na to by sie odciąć - ja mam idealny :) ale jak nie film i ksiazka lub wlasna wyobraznia to np gry komputerowe też ujdą ;) pasja jakas,no kurde ale nie ten glupi alkohol :O

Gość gość
brakpomysłunanick jestes studentem tak? to noromalne że imprezujesz,więc czemu studiujesz skoro masz zamiar zachlać sie pod płotem ?

Gość gość
ton mit ze studenci imprezują ponieważ każdy imprezuje i nie jest to żadna nowość

Gość brakpomysłunanick
3:02-Lepiej rzucić się z mostu albo wylądować w psychiatryku?Pamiętajcie,że to często wina wasza,tego,że wiele z was zamiast duszy ma głaz.Nie mówię tylko o was jako o partnerkach,ale i jako matkach.Co to k***a za matka,co potrafi swoje dziecko z powodu frustracji o 3 w nocy zwyzywać od najgorszych albo ganiać swojego męża z nożem w ręku(a ojca dziecka) z powodu tego,że za mało zarabia i nie jeździ na malediwy jak jej koleżanki?Powiecie mi,co to k***a mać jest??Mówicie,że to wina tych ,co chleją,że to ich wina,a może zastanówcie się,czy same komuś piekła z życia nie robicie terroryzując kogoś i doprowadzając do ostateczności.

Gość gość
Nie generalizuj. Oczywistym dla mnie jest,ze skoro czujesz sie jak sie czujesz,to musisz byc po przejsciach z patologiczną rodziną. Ale nie myśl,że to normalne i ze ogolnie kobiety takie są,bo to nieprawda. Są dobre kobiety,dobre partnerki i matki. Myśle,ze jest wiecej dobrych matek niż ojców. A pijany ojciec to też żaden miód,wręcz przeciwnie. Dusza jak głaz..a co Ty ze swoją duszą robisz,skoro sie tak odcinasz i chlejesz?? Moja mama jest dobra i ja też jak kiedyś będe miała dziecko i męża będe sie starała dla nich być dobra i będe ich bardzo kochała. I dla Cibie jest szansa,możesz mieć kiedyś własną rodzinę,gdzie będzie inaczej,lepiej,życze Ci tego,walcz o siebie i o dobro skończ z chlaniem

Gość gość
ja nikogo nie terroryzuje,a to co rodzice robią to coż...ja np wiem,ze moi rodzice sami mieli patologie w domach wiec nie są idealni ale starają sie jak umieją,a że mnie też nieraz ojciec zwyzywał i nawet dusił kiedyś to mu wybaczyłam i nie chce tego rozpamiętywać. Nie wyobrazam sobie plakac przez to przez całe życie i sie zaćpać z rozpaczy,bolało,ale trudno,idzie sie dalej,zwraca uwage na to co jest dobre.

Gość gość
Świat nie jest dla delikatnych dusz, to pole walki gdzie przetrwają najsilniejsi, a nagrodzeni oni będą zaszczytem zapładniania najpiękniejszych samic. Tyle. A delikatna dusza bez cywilizacji nie przetrwała by w dżungli ludzkiego bezprawia.

Gość gość
brakpomysłunanick Nikt nie jest skazany w wolnym kraju na taką toksyczną osobę i może spokojnie odejśc,tym bardziej dorosły człowiek,a jesli nie chce to zostaje na własne życzenie i nikt nikogo nie ma prawa więzić .Nie ma usprawiedliwienia,ze nie może k***a każdu może odejść bez względu na wszystko biorę dzieci i wyjeżdżam

Gość brakpomysłunanick
Ja nie potrafię tego wszystkiego wymazać z głowy,próbuję wybaczyć,ale nie jest to łatwe.Ja do swojej matki mam mieszane uczucia.Miłości,dlatego,że jest moją matką,i nienawiści,dlatego,że potrafiła być p*******m potworem,który darł mordę na mnie tylko za to,że coś w pracy było nie tak.Nie patrzyła się,że miałem 3,5,7 lat i nie byłem NICZEMU winny wtedy...

Gość gość
brakpomysłunanick ile masz lat ?

Gość brakpomysłunanick
Było napisane na pierwszej stronie,ale skoro prosisz,to napiszę-20.

Gość gość
nie trzeba walczyc,mozna stac obok i obserwowac jak inni walczą cholera wie o co. Wiem,że wybaczanie nie jest łatwe,ale jest możliwe - mi pomogło spojrzenie na ojca nie tylko przez łatkę że to mój ojciec i jako ojciec ma takie a takie zobowiązania. Spojrzałam na niego jak na człowieka,który ma swoje wady i słabości,które nie wzięły się znikąd. Dostrzegłam,że musiał być bardzo nieszczęsliwy i czuć sie przegrany i słaby,skoro swoje frustracje wylewał na rodzinie. Z Twoją matką jest to samo. W gruncie rzeczy należy jej współczuć,że nie poradziła sobie w życiu,że nawet dziecku nie potrafiła okazać miłości. Jest jasne,ze problem nie leży w Tobie i to też już dużo,że to widzisz,bo ja ojca przepraszałam na kolanach za swoje złe zachowanie,wierzyłam w to co mówił i czułam sie naprawde winna. A potem przez chwile zdawało mi sie,że go nienawidze,nawet mu życzyłam śmierci,do czasu jak dostał zawał,przestraszyłam sie,że to przez to,że mu źle życzyłam i obiecalam,ze jak z tego wyjdzie,to bede mu tylko dobrze życzyći wybaczę. I tak sie stało,wyzdrowiał i jakoś nawet troche złagodniał. Nie mamy idealnych relacji,daleko do tego,ale czuje sie o wiele lżej na duszy i nie zatrzymuje w sobie bólu,nie wracam do tego co było,teraz to wyjątkowo robie dla Ciebie.

Gość gość
brakpomysłunanick czyli jesteś dorosły i możesz zacząć życie samodzielnie bez rozpamiętywania przeszłości.

Gość brakpomysłunanick
Myślisz,że nie próbuję myśleć tylko o teraźniejszości,jednakże nawet to w snach nieraz wraca i to jest najgorsze :(.Idę spać,a raczej idę spróbować zasnąć...

Gość gość
no i wlasnie,sam zobacz,co napisales: ''Miłości,dlatego,że jest moją matką,i nienawiści,dlatego''...moge dopisać: ..dlatego,że jest Twoją matką. Kochasz ja i nienawidzisz z tego samego powodu. Bo nie potrafisz spojrzec na nią inaczej niz przez pryzmat matki,a ona jest nie tylko Twoją matką,przede wszystkim jest człowiekiem. Takie spojrzenie z dystansem wymaga pewnej dojrzalosci,ale na pewno jestes do niej zdolny. Ona też sobie wyrządziła sporą krzywdę. A Ty masz szanse wyjśc z tego schematu pokrzywdzonej ofiary,często takie ofiary potem same stają sie katami w rodzinie,nie dopuść do tego. Teraz to już Ty wybierasz jako dorosły człowiek. Wybaczanie jest jednym z najwiekszych przejawow duszy. Czyli to coś,co jest dla Ciebie istotne,skoro tak Cie boli czyjaś bezduszność

Gość gość
brakpomysłunanick odetnij sie i to minie,żyj na własny koszt

Gość gość
wraca w snach dlatego ze zamiast sie uporać i zmierzyć z tym problemem,Ty go wypierasz do podswiadomosci,probujesz zagłuszyć sztucznie tym cholernym alkoholem no to wraca w snach i bedzie wracać dopóki na trzeźwo sie nie zmierzysz z tym problemem

Gość gość
skoro dusza jest dla Ciebie ważna,to uratuj swoją duszę,chroń ją i pokaż,że ją masz. Poszukaj jej w sobie samym a wtedy też zauważysz u innych :) to jest silne,o wiele silniejsze niż pusta walka i pogoń za niczym bo masz racje,ze d*****,alkohol to puste życie to idź spać,ja też ide,dziś Ci sie przyśni coś ładnego,kolorowych snów :)

Gość gość
straszne,że aż nie mogę tego czytać,masz 20 l?

Gość gość
nie poddawaj się.

Gość gość
witaj misiu,nie przejmuj się,będzie lepiej.