Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćzałamka

jak się zabezpieczacie? ja po raz 3 w ciąży

Polecane posty

Gość gośćzałamka

A sytuacja finansowa nie wesoła. Mamy dzieci : 4 lata i 2 lata obecnie jestem znowu w ciaży termin mam na październik ale nie cieszę sie . to znaczy kocham moje dzieci i to malutkie które nosze też ale jest kompletnie nieplanowane, brałam pigułki a i tak zaszłam, co prawda chorowałam i brałam antybiotyk i myśle że dlatego tak się stało, myślałam ze w końcu wrócę do pracy i będzie nam lżej :( . Mąż zarabia 2500 zł . kredyt na mieszkanie 900 zł . Dobrze że mamy 3 pokoje więc chociaż ciasno nie bedzie, ale ciężko nam się już utzymac a co będzie jak maluch się pojawi?

Gość gość
jesteś w ciąży poniekąd na własne życzenie, a jak się dziecko pojawi? to je wychowacie, tak jak pozostałą dwójkę

Gość gość
Tak trudno iść do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne??

Gość gość
Jakbyś brała tak jak miałaś brać to byś nie zaszła 3 lata brałam chorowałam leki brałam antybiotyki też i co?Nie zaszłam i ani jedna moja koleżanka również

Gość gość
umiesz czytać? brała tabletki

Gość gość
Doczytaj ciąg dalszy odpowiedzi głąbie

Gość gość
Jestem w ciąży z pierwszym planowanym dzieckiem. Jestem aktywna seksualnie od 13 lat i nigdy nie brałam pigułek. Tylko kalendarzyk plus kondomy w dni płodne. Żadnych wpadek, ale na szczęście zawsze miałam regularne miesiączki. A co zrobicie? Będziecie kochać i cieszyć się każdym dniem. Gratulacje :)

Gość gość
Nie martw się wszystko się ułoży, ciesz się dziećmi, do 67 jeszcze się narobisz teraz skup się na wychowaniu dzieci. Wiesz ile kobiet ci zazdrosci dzieci, niektóre chciały by być na twoim miejscu. Pozdrawiam głowa do góry. Będzie wam lżej bo wyprawka po maluchach jest, karm piersią jak najdłużej bo to mleko najlepsze i bezpłatne. Dacie rade. Powodzenia

Gość gość
Może zamiast pigułek następnym razem poprosić o założenie wkładki

Gość gość
A ja się zastanawiam jak poradzimy sobie z jednym dzieckiem mając 3-4 tysiące...

Gość gość
ja teraz urodziłam 2 dziecko,i zabezpieczamy sie prezerwartwami,wole to niz tabletki,bo jak peknie to bede wiedziec ze moge zajsc,a nie moge sobie pozwolic na 3 dziecko bo mialam 2 cesarki i sie boje

Gość gość
nie zazdroszczę ci :O co prawda znam wiele przypadków takich wpadek i po czasie wszyscy zgodnie twierdzili, że nie wyobrażają sobie już życia bez tej "wpadki" i mimo wszystko jakoś dają rade.

Gość gość
ja tez biorę tabletki anty regularnie i nie jestem w ciąży a jak byłaś u lekarza po antybiotyk wspominałaś ze zażywasz tabletki anty? w mojej ulotce od tabletek pisze wyraznie ze jak zazywa sie leki to tabletka nty dziala slabiej i trzeba dodatkowe zabezpieczenie na ten czas ( prezerwatywa) dacie rade z mężem przy trzecim maleństwie :) głowa do góry a mąż co na to ? dalsza rodzina wie?

A może żeby całkowicie zminimalizować ryzyko zajścia w ciąży warto jeszcze pomyśleć o dodatkowym zabezpieczeniu? Chodzi oczywiście o prezerwatywę. Wiadomo, żadna metoda antykoncepcji nie daje 100% pewności. Pigułki chyba najbezpieczniejsze ale w takiej sytuacji warto stosować coś jeszcze.

Gość gość
Mąż zrobil zabieg i problem antykoncepcji mamy rozwiązany. A Wam współczuję bo jednak mąż nie zarabia dużo a i kredyt macie...

Gość gość
Ja też Zazywam tabletki anty ostatnio brałam antybiotyk i w te dni nie kochałam się z partnerem i 7 dni po kuracji również, twój błąd mogłaś doczytać ulotkę. Urodzisz. i wychowanie gratulacje i głowa do góry

Gość gość
matko jak za te 1600 zł ma wyżyć 5 osobowa rodzina...współczuję..ale jakoś będzie musieli dać radę nie ma wyjścia...:) ale z drugiej strony powiem ci, że czasem zazdroszczę tej płodności...ja o każdą ciążę musiałam walczyć...teraz walczę o drugie dziecko ponad rok, a jak się uda, to będzie moja trzecia ciąża...oj daje to po psychice, czasem czuję się nie pełno wartością kobietą...:O

No właśnie, tak to jest. Jedni bronią się przed ciążą jak tylko mogą a i tak zdarzają im się wpadki, inni chcieliby mieć dzidziusia z całych sił a mimo wszystko się nie udaje...