Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam czasu dla dziecka.

Polecane posty

Gość gość

Wpadłem. Mam 2 m syna. Trafil się maly maruder. Ciągle na rękach, już nawet chuste kupiłam by sie ratować. Ma problem ze spanie, w hałasie. A starsza siostra - 2 letnia co chwile głośniej się bawi. 2 min pamięta ze braciszek zasypia - tylko na rękach, a za chwile się zapomina i mowi cos głośno czy suknie czymś. Boli mnie, że nie mam dla niej czasu. Teraz rozstawilam jej ciastoline, siedzi w kuchni i lepsi, a ja usypiam młodszego. Próbowałam usypiac go i bawić się jedna ręka ale nie idzie. On nie zdanie. Z reszta będę go usypiałam by teraz posłał 30 min to choć z nią porysuje. Zaraz syn i tak wstanie. Zupa z mrozonki, ja nieumalowana jeszcze. Siedzimy dziś w domu, bo córka 3 dni goraczkowala, teraz ma stan podgorączkowy. Wczoraj była niedziela a my tylko: rysowalysmy, czytałam jej książki, bawiliśmy się kuchnia i oglądaliśmy program przyrodniczy o zwierzętach. No i rzucalysmy po domu samolotami. Jestem do kitu matka. Dużo bawicie się z dziećmi?

Gość gość
Nie przesadzaj wczoraj dużo się z nią bawiłaś. Ja mam tylko jedno dziecko córkę 21 miesięcy, i pracuję i jeszcze zlecenia w domu i oczywiście obowiązki domowe i też nie mam dużo czasu za zabawę ale bawię się , mała nie chce bawić się sama zajmie się sobą 10 minut i w tym czasie coś szybko zrobię i bawimy się dalej potem znowu ją zostawiam na chwilkę coś zrobię i dalej sie bawimy, czasem mąż się z nią pobawi a ja spokojnie coś zrobię jakieś zlecenie, poza tym jak jesteśmy w pracy mała bawi się z babcia, babcia jest cała dla niej bo nie musi sprzątać czy gotować A twój maż nie może pomóc? karmisz piersią ? może dlatego mały taki marudny daj mm to lepiej będzie spał

Gość gość
dokładnie nie przesadzaj, mną zajmowała się babcia bo mama wróciła do pracy po 3 miesiącach,nie miała dla mnie czasu,ale zawsze czułam że mnie kocha i moge na nia liczyć,dzis jest mi najblizsza osoba,więc wyluzuj

Gość gość
Ooo, ktoś podrzuca moj temat, jak milo. ;)

Gość gość
Nie przejmuj się tak bardzo. W jednym dniu będziesz więcej się bawić w innym mniej. Ja mam tylko jedno dziecko i czasami mam wyrzuty, że za mało się z nim bawię. A co do młodszego dziecka, to dobrze Cię rozumiem, bo mój synek wymagał ode mnie bardzo dużo uwagi. Miał kilka miesięcy i trudno było cokolwiek zrobić. Spał dwa razy w ciągu dnia po 30 minut więc nawet wtedy nie miałam czasu dla siebie. Pomyśl, że to nie będzie trwać wiecznie, i już niedługo będziecie bawić się wszyscy razem.