Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czesto sprzatacie przy dwojce malych dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Wiadomo, że zabawki, zlew, blaty na bieżąco. Ale np kurze, kafelki w łazience, odkurzanie, prysznic? Bo ja się nie wyrabia i wiele rzeczy robię raz w tygodniu, np wybieranie kurzu czy kafelki.

Gość gość
codziennie po pracy, ja albo mąż

Gość gość
kuchnia codziennie, pokoje i lazeinka 2x w tyg

Gość gość
kurz codziennie mam czarne meble,odkurzam co drugi dzien,łazienka co 2 lub 3 dni,kuchnia codziennie

Gość gość
ale macie `życie`... tylko obowiązki, sprzątanie, zapieprz...rzeczywiście, to sens życia zrobić dzieci i robić jak wół wokół nich

Gość gość
Raz w tygodniu,bez przesady nie będę żyć dla sprzatania

Gość gość
Codziennie bo nie toleruję kurzu, okruchów itp. Codziennie odkurzam ( nie mam dywanów wiec się kurzy), ścieram kurze - zajmuje mi to 7 minut bo mam mieszkanie urządzone w stylu minimalistycznym bez zbędnych durnostojek, codziennie kuchnia: blaty, zlew, szafki i mąż myje wannę i zlew w łazience bo ostatni bierze prysznic wieczorem. Codziennie na noc zalewam wc domestosem. P.s. Mam 3 dzieci: 3, 5 i 8 lat i pracuje normalnie na pełen etat

Gość gość
co wy z tym sprzątaniem? ja zmywanie i blaty ogólne ogarnięcie na bierząco ale odkurzanie i generalne porządki raz na tydzień. Łazienkę właściwie na bierząco po każdym myciu myje wanne, umywalkę do sedesu wlewam domestos ale kafelki? :) Nad wanną, zlewem i obok sedesu raz w tygodniu a reszta może raz w miesiącu :)

Gość gość
gość dziś xx Co u ciebie się tak codziennie kurzy i brudzi? Masz tam, stado psów które zostaje samo w domu jak jesteście w pracy?:)

Gość gość
tak kurzy mi się bo nie mam dywanów i wszystko od razu widać na panelach. A ze mam ciemne panele i np. ciemne meble w salonie to kurz widać momentalnie. 5 ludzi w domu, w tym trojka dzieci i się kurzy normalna sprawa. U kogoś kto ma np. dywan tego tak nie widać bo wszystko zostaje na nim. Dzieci tez chodzą, kruszą. Ale mi sprzątanie nie przeszkadza. Mam już tak wypracowany system ze luz. Zresztą duże znaczenie ma tez urządzenie mieszkania. Jak masz zagracone i dużo pierdół to sprzątanie wydaje się bez końca. Ja mam dużo szaf zabudowanych, salon i kuchnia minimalistyczna bez zbędnych rzeczy, wszystko pochowane wiec nie musze odkurzać każdej pojedynczej rzeczy stojącej na meblach bo ich nie mam :). Nie znoszę zbędnych bibelotów. A propos mycia kafelków to lepiej to robić częściej niż potem szorować godzinami ten grzyb z fug. Ble.

Gość gość
2 x dziennie WC lazienki 3x dziennie kuchnie,pokoje i salon 3 x w tygodniu

Gość gość
Ja sprzątam prawie codziennie profesjonalną chemią która nie jest drażniąca dla dzieci. Polecam sklep https://chemlux.pl z bardzo dobrymi środkami czystości

Gość nielubiediscopolo
luuudzie przeciez to mozna bez konca sprzatac.... tez kiedys taka głupia byłam. wszystko zawsze czuściutkie, podłogi bez jednego okrucha, meble bez kurzu, łazienka wymyta, w szafkach skarpetki i majtki nawet poukładane. naszczescie maz wyleczyl mnie z tego nadmiernego pedantyzmu. teraz generalne sprzatanie raz w tyg. na codzien tylko na bierzaca, zeby syfu nie bylo ale juz nie miegam codziennie i kurzu nie scieram:) upadło, znaczy ma leżeć:)

Gość gość
Domestosu to sie powinno raz w tygodniu używać a nie codziennie wariatki. To już wiem skąd żremy takie toksyczne warzywa durne szmaty