Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Npiszcie co kładziecie na stół kiedy wyprawiacie urodziny dzieciom?

Polecane posty

Gość gość

Co na tym stole się znajduje oprócz wiadomo-tortu.

Gość gość
Nic :-P kule do bilardu

Gość gość
noz, chleb, salceson i sloik sarepskiej

Gość gość
Pytam poważnie. Naprawdę nie znajdzie się choćby kila mam, które kiedykolwiek robiły swemu dziecku urodziny?

Gość gość
Cerate kuzwa .

Gość gość
chodzi ci o jedzenie czy o ceratke?

Gość gość
Proszę darujcie sobie pozbawione sensu wypowiedzi. Ponawiam pytanie i mam nadzieje że zajrzy tutaj kilka mądrzejszych osób.

Gość gość
No ja piernicze, autorka pewnie użyje obrusu który będzie pasował do wystroju wnętrza w którym zorganizuje przyjęcie! Zatem zostaje już tylko menu! Autorko ja nie mam dzieci więc Ci nie napiszę co króluje na tego typu przyjęciach...:O

Gość gość
ceratę w jakieś bajkowe motywy

Gość gość
male kanapaki, pokrojone w paski warzywa + dip jogurtowy, pomidorki koktajlowe, salatka owocowa, male pelnoziarniste muffiny, domowy kompot, ciasteczka owsiane, jezeli dzieci starsze to mozna podac cos na cieplo np domowej robotty nuggetsy z piekarnika (pokrojona piers zamarynowana w maslance z przyprawami obtoczone w pokruszonych platkach kukurydzianych) do tego dip pomidory a la ketchup, domowe frytki z piekarnika z normalnych i slodkich ziemniakow

Gość gość
pytanie było "co kładziecie na stół" a nie "co dajecie do jedzenia"

Gość gośćAutorTopiku
Tak. Nie mam na myśli nakrycia:) z tym sobie poradzę. Chodzi mi o jedzenie. Przyjdą nie tylko dzieci.

Gość gość
czyli robisz zwykłą posiadówę z alkoholem dla rodziny?

Gość gośćAutorkaTopiku
No właśnie nie z alkoholem bo wszyscy będą samochodami. Przyjadą po południu i będą po objedzie a w najlepszym wypadku zostaną do kolacji. Jakieś jeszcze pomysły?

Gość gość
Od razu trzeba było sprecyzować pytanie. A nie denerwujesz sie ze ci ktoś cerate doradza. Robisz bibe czy eleganckie przyjęcie, chyba wiesz co lubią goście i nie postawisz im sushi kawioru czy trufli. Pytasz obcych ludzi na Kafeterii a skąd oni maja znać twoje środowisko? Ja p*****le

Gość gość
rosół +drugie danie np. ziemniaki z koperkiem + pierś z kurczaka zapiekana z pieczarkami i serem żółtym+ surówka wiosenna. Oprócz tego jakaś sałatka np. gyros,kanapki, cukierki,ciasto, nagetsy z dwoma sosami, owoce,wino,soki. Miesiąc temu robiłam synkowi urodziny i właśnie to podałam :)

Gość gość
Może ktoś jeszcze coś zaproponuje?

Gość gość
ale przyjęcie będzie w godzinach poobiednich a więc po co rosół i frytki z surówką?

Gość gość
Ja to zawsze robiłam moim dzieciom takie słodkie urodzinowe wieczorki. Tort ciastka lody jakieś owoce i dla dorosłych do tego kawa, herbata.dla dzieci napój bądź sok. Takie wieczorki trwały najwyżej 2.5 godz. Dzieci zawsze były zajęte prezentami wiec z nimi przy stole nie siedziały. Nigdy tez u mnie alkoholu nie było na dziecięcych przyjęciach.

Gość gość
skoro to ma być po obiedzie, to tak jak ktoś pisał wyżej - tylko słodkości i wystarczy

Gość gośćAutorkaTopiku
17:48 Ale jak się tak najesz słodkości to niedobrze się robi i masz ochotę wrzucić coś na ruszt . Może jeszcze jakies propozycje?

Gość gość
Moim zdaniem to na początek tort i słodkości a w godzinach wieczornych czyli po 18 stej śmiało możesz postawić na stole jadło w tym również coś na gorąco. Jednak nie mam pomysłu co by to mogło być.

Gość jakajatakaja
wódkę

Gość gośćAutorkaTematu
Wódki nikt nie pije Przyjadą normalne rodziny z dzieciakami samochodami i wszyscy abstynenci!

Gość gość
Moze zrob sama pizze ?Np. przygotuj sama ciasto, dzieci niech nakladaja ulubione dodatki i do pieca :-)albo hot-dogi z dobrych kielbasek, bulek i swierzych warzyw. Szaszlyki z warzywami i kurczakiem, szaszlyki z owocow it'd. Mini hamburgery albo domowe zapiekanki.Dzieci lubia fastfood, mozesz przygotowac im na zdrowo :-D

Gość gośćAutorkaTematu
Fajne macie te pomysły:) Dzięki za wszystkie! Jeszcze coś?

Gość gość
Obrus kładę.

Gość gość
Na gorąco możesz podać jakieś mini pizzę, tortillę, mnóstwo przepisow znajdziesz w necie.

Gość babciabogusia
No oczywiście tort! Jak mam czas to robię sama, na przykład jagodowy. Moje wnusie go uwielbiają. Ale czasem są chwile, że nie ma kiedy siedzieć w kuchni. Wtedy kupuję w http://asprod.com.pl/ w Szczecinie. Przynajmniej wiem, że maluchom będzie smakowało, bo to bardzo dobra cukiernia!