Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Luty 2016

Polecane posty

Gość walentynka014
I juz po weekendzie czemu ona tak szybko mija ? Dziewczyny od wczoraj leci mi krew z nos nie jakos bardzo ale czuje caly czas miala moze ktoras z Was takie cos ?

Gość keytea7
A ja wczoraj postanowiłam wybrać się na rower. Cały dzień spedziłam na dworzu i dobrze mi to zrobiło- doplyw endorfin. Mdłości nawet znikneły ;-). Przed ciązą bardzo duzo biegałam i jeżdziłam na rowerze. Lekarka powiedziała że mogę to kontynuować ale jakoś boję sie biegania aby nie zaszkodzić dzidziusowi. Ale do roweru wrócę ;-).

AniQ10 ja teraz jak się źle czuje to leżę i żadne gadanie mnie nie obchodzi choć mój mąż nic takiego nie gada ostatnio tylko jak ja przez 2 dni miałam taką masakrę a wiadomo dziewczyny robią w domu tajfun z zabawkami nic nie sprzatalam nawet jednego dnia obiadu nie robiłam to coś tam mruczal ale powiedziałam ze jak mu tak przeszkadza to niech sobie posprząta :-) Walentynka ja miałam tak w poprzedniej ciąży było ok jakieś osłabienie ale warto zapytać lekarza My wczoraj wracaliśmy od męża rodziców a mamy do nich ponad 300 km. To poprostu myślałam że nie dojadę tak się źle czułam musieliśmy stanąć w lesie bo tak mnie na wymioty szarpalo ze ledwo zdążyłam wysiąść

Gość góraleczka78
Cześć kobietki widze ze nie tylko ja sie źle czuję:( myślałam że mdłości juz mi minęły a tu na nowo i ze zdwojoną siłą:( może coś w powietrzu... Zazdroszczę rowera ja o przejażdżkach moge na razie zapomnieć bo mam sie oszczędzać i zero wysiłku. Ale tak myślę ze jak sie zacznie drugi trymestr to juz dzidzia będzie silniejsza i wtedy wskocze na rower,a na razie tylko spacery a i tak chwila i dysze jak lokomotywa hi hi szybko się męczę teraz.

Gość walentynka014
Mnie znowu zgaga zaczyna pomału męczyć w pierwszej ciąży tak samo , ale jakos moze dam rade narazie jest delikatna .. Dziewczyny jakie witaminy bierzecie ?

Jestem po wizycie u lekarza i tak mam 9 tydzień i 4 dzień wszystko ok serduszko bije no ale musze juz zrobić obciążenie glukoza bo za duży cukier mi wyszedł no i u nas w regionie w klinice genetycznej jest realizowany projekt ze każda kobieta w pierwszym i drugim trymestrze może u nich zrobić badanie genetyczne bezpłatnie i moja ginekolog powiedziała żeby tam się zapisać bo tak badanie kosztuje 400 zł a tak warto się zapisać tak więc będę miała te USG w sierpniu

Walentynka ja nie biorę żadnych bo po nich jeszcze większe mam mdłości ale za to musze trochę się pogimnastykowac żeby dostarczyć z jedzenia witaminy

Gość góraleczka78
dziewczyny tyle aż to usg genetyczne kosztuje? Myślałam że zapłacę jak za wizytę z usg 150zl ale chyba muszę się przygotować na większy wydatek...

Gość AniQ10
Moja wizyta normalnie kosztuje 150, a usg genetyczne 200.

Gość AniQ10
Tzn nie dodatkowo 200 tylko wizyta z tym usg 200.

Dziewczyny, u nas źle, bardzo źle. Wczoraj zaczęły się plamienia a dziś już krwawię, mocno, na razie nic nie boli, ale wypadają takie gluty, boję się , że to koniec mojego szczęścia, nie mogę się ogarnąć. Niby wkładka czysta ale jak się podcieram to jest śluz z krwią. Tyle już wycierpiałam i znów dramat. Próbuję dodzwonić się do mojego ginka, może mnie dziś przyjmie na usg, mam nadzieję że moje Bąbelki żyją a krwawię po odstawieniu leków. Lekarz od ivf dzwonił i mówił abym z powrotem zaczęła brać duphaston 3x2 i leżeć, córka już u babci abym nie musiała przy niej latać, trzymajcie za nas kciuki, nie przeżyję straty po raz trzeci, to zbyt wiele jak na mnie ;(

wizytę mam o 17.30, nie chce jechać do szpitala bo tam za bardzo nie pomogą, dostane co najwyżej leki na podtrzymanie, właśnie biorę duphaston 3x2

Gość AniQ10
Trzymamy kciuki, jeśli odstawiłas progesteron to możliwe. Ja tez krwawiłam na początku czerwona świeża krwią, po duphastonie sucho i wszystko ok. Miejmy nadzieje, ze to tylko to!

Gość keytea7
MammaOla musi być dobrze!!!!!!!

MamaOla Trzymam mocno kciuki za Was,aż mi sie ciepło zrobiło jak to przeczytałam:( Leż kochana i czekamy na dobre wieści...

Gość andziul29
MammaOla- pomodle się za ciebie kochana i twoje dzieciaczki! Daj znać co i jak A ja umieram. Wymiotuje,wiecznie mi słabo. Z łóżka wstaje tak na 15 minut i już opadam z sił. Jedzenie robię na raty bo inaczej się nie da. Z synem tak nie miałam. Miałam mdłości ale normalnie chodziłam.

Z moimi Bąbelkami na szczęście wszystko w porządku :D Mają po 3,5cm i machają rączkami i nóżkami jak szalone, okazało się taż ,że są dwuowodniowe :D Plamienia ustały, mam długo brać duphaston.

Gość AniQ10
Nawet nie wiesz jak sie cieszę!!! Kamień z serca!!! Mi lekarz kazał za 2 tyg odstawić duphaston. Juz sie boje :( Przypomnij mi, który masz tydzień?

Gość andziul29
MamaOla cieszę się bardzo!

Gość AniQ10
Jeszcze tydzień i drugi trymestr. Będzie lepiej :) jak dostałam duphaston to po krwawieniu jeszcze 3 dni plamien resztkami i potem sucho. Trzymam kciuki za Twoje Maluszki :)

Gość walentynka014
MammaOla ciesze się ,ze wszytko w porządku ;P A dzis mam lekarza ide z badaniami jak patrzyłam po swojemu to mam wszystkie w normie ciekawe co lekarz powie .

Gość Mała_Mi_88
Ufff MammaOla całe szczęście, że z Bąblami wszystko okej. Ja wczoraj byłam na wizycie i maleństwo ma 4 cm. Widzieliśmy jak się wygina i macha rączką :) Serduszko bije, przepływy okej :) Genetyczne mam 28.07. A póki co czeka mnie pakowanie i przeprowadzka, masakra z tym. Nie wiem za co się zabrać :P

Gość karolcia2088
Witam jakieś problemy kafeteria miała jak tam samopoczucie?