Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to normalne,że mam 27 lat i pojawiają się pierwsze zmarszczki?

Polecane posty

Gość gość
Mam 20 lat i mam lekkie zmarszczki pod oczami i dosyć głęboką zmarszczkę na czole. Nic sobie z tego nie robię, ludziom wydaje się, że mam 16-18 lat. W gimnazjum też pamiętam, że jedna koleżanka miała już zmarszczki pod oczami. To nie są żadne oznaki starzenia, tylko normalne odkształcanie się skóry od uśmiechu i takich tam. Bardziej od idealnie gładkiej skóry liczy się to, jaką masz aurę wokół twarzy, jeśli sprawiasz wrażenie wesołej, wypoczętej, to jakaś tam zmarszczka ci nie zaszkodzi.

Gość gość
to nie normalne-robi sie z ciebie stara dzifka

Gość gość
ja mam 22 lata i zmarszczki na czole :o

To normalne że z wiekiem (zazwyczaj po 25 roku) nasze ciało wytwarza coraz miej kolagenu i przez to skóra zaczyna tracić jędrność. Uważam że jakiekolwiek zastrzyki czy operacje są złym pomysłem. Moja mama od paru miesięcy używa kolagenu naturalnego na zmarszczki (nie kremu z kolagenem ale kolagenu) a ja używałam na blizny i rozstępy i muszę powiedzieć że efekty są i to duże. Po moich dolegliwościach nie ma śladu a mamie znacznie się spłyciły zmarszczki i czekamy na dalsze efekty. kupujemy u jednej babki od samego poczatku a niedawno ruszyła jej strona: https://kolagen-sklep.colwayinternational.com/ . Moim zdaniem dobra dieta i kosmetyki na bazie naturalnych składników (bez parabenów , sls ' ów ) to podstawa. Używałam ostatnio olej kokosowy ale okrutnie śmierdzi po kilkunastu minutach..

Gość gość
To normalne, ze możesz mieć w tym wieku widoczne zmarszczki. Ja swoje zauważyłam już jak miałam 25 lat, ale trafiłam do dobrej kosmetolog, która powiedziała mi jakie kosmetyki mam używać, żeby zapobiec pojawianiu się kolejnych zmarszczek. Od 2 lat regularnie odwiedzam salon w Poznaniu www.beautypremium.pl i dzięki temu moja twarz jest w dobrej kondycji, korzystam z przeróżnych zabiegów nawilżających, oczyszczających i odżywczych.

Gość gość
tak, to zupełnie normalne. Wiele kobiet czeka z pielęgnacją przeciwzmarszczkową do czterdziestego roku życia, bo uważają że wcześniej nie powinny się tym problemem zajmować. Jeśli masz wątpliwości, czy nie za wcześnie na krem przeciwzmarszczkowy czy zabieg odmładzający- zaraszam na bloga http://berna-detta.com/, napisałam na ten temat w poście pt. najwyższy czas na wizytę w gabinecie.

Gość gość
Niestety stresy robią swoje.... U mnie zmarszczki pojawiły sie po 30, ale postanowiłam z nimi walczyć i zapisałam się na zabiegi do http://www.keramed.com.pl/ po których na szczęście problem zniknął

Gość gość
To .co wy robiłyście z twarzami jak macie zmarchy w wieku 22,25 czy27 lat ?to chyba te tapety kładzione na ryj od czasów gimbazy tak wam robią

Gość gość
Ze zmarszczkami różnie bywa u różnych osób. Niestety niektórzy mają tendencje do szybciej starzejącej się skóry. U mnie na to na szczęście pomogły zabiegi wygładzające, które wykonałam w salonie http://www.studioangel.pl/ w Krakowie.

http://www.floslek.pl/11,pokaz_produkt_pharma/539,przeciwzmarszczkowy-krem-na-dzien-spf-.html - krem przeciwzmarszczkowy Produkty pielęgnacyjne z serii przeciwzmarszczkowej, przeznaczone są dla cery pozbawionej jędrności. Krem FLOSLEK skutecznie pobudza proces odnowy komórek, poprawiając w ten sposób kondycję oraz koloryt skóry. Przy regularnym stosowaniu, skóra nabiera młodszego wyglądu oraz blasku, a pierwsze efekty, w postaci gładszej i bardziej aksamitnej skóry widoczne są już po paru zastosowaniach.

Gość gość
Ja mam 29 lat i nie mam,ale to chyba tez od genow zalezy.

Gość gość
Owszem, w tym wieku jak najbardziej są już zmarszczki. Z wiekiem słabnie produkcja kolagenu w skórze, to normalne. To co możesz zrobić już teraz to zadbać o swoją skórę. Są fajne peelingi, mezoterapia bezigłowa, zabiegi silnie nawilżające. Ja uwielbiam zabieg skin love w wellderm. Jest tam wszystko oczyszczanie, nawilżanie, masaż, witaminy. Dla mnie to relaks i poczucie, że dbam o siebie..

Gość gość
W tym wieku to normalne, skóra się starzeje, co zrobić. Może pora na botoks? Ja zrobiłam pierwszy botoks w Twoim wieku, każdy Ci poleci. Chodzę do kliniki na Bukowińską w Warszawie. Szybko, dobrze i dyskretnie!