Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podatek postepowanie podatkowe problem

Polecane posty

Gość gość

Mam problem i nie wiem co mam zrobic w tej sprawie. Mieszkam i pracuje za granica od 2 lat czyli od 2013 roku, ale w styczniu pracowalam jeszcze w Polsce ( 1 miesiac okres probny ) . W Polsce jestem rzadko , zazwyczaj przyjezdzam uprzatnac mieszkanie , czy zalatwic sprawy , lekarz itp. Rodzice juz nie zyja. Mam siostre , ktora ma juz swoja rodzine. W roku 2014 powinno przyjsc mi zeznanie podatkowe - a nie przyszlo. Zostawilam mojej siostrze kluczyk do skrzynki , i czekalysmy az przyjdzie i tez miala pomoc mi w rozliczeniu . W 2014 r. bylam na poczatku lutego w Polsce i nic nie przyszlo, potem tez nic, bylam bardzo zmartwiona, a za granica nie moglam nic zrobic. Dodam, ze pracowalam w innym miescie 100 km dalej i mieszkalam u dalszej rodziny. jesli cos przyszlo na tamten adres to mi wyslali do mojego domu. I teraz nie wiem czy czasem tam nie doszlo , a sie zawieruszylo, czy pracodawca mi nie wyslal. Bo na dzien dzisiejszy mam problem, gdyz jak przyjechalam na urlop do Polski to dostalam awizo, potem upomnienie " postepowanie podatkowe " nie bylam jeszcze na poczcie , bede sie jutro wybierac , a ten list byl z lutego, wiec nie wiem czy na poczcie jeszcze bedzie . Tu w POlsce tez nie mam za bardzo nikogo aby mi pomogl. Prosze o porady , bede bardzo wdzieczna.

Gość gość
zachowujesz się jak dziecko. Nie za bardzo rozumiem, nie znalas adresu mailowego pracodawcy ani telefonu, żeby zadzwonic do nich i spytac czy wyslali ci PIT i na jaki adres? Przeciez z zagranicy tez mozna maila wyslac czy zadzwonic

Gość gość
to byla galeria handlowa, pracowalam tam w grudniu 2012 na umowa zlecenie 5 zl na godzine ( z 2012 roku przyslali mi i sie rozliczylam) sklep ktory likwidowali , a potem miesiac probny przeniesli do innego sklepu ( ten sam pracodawca ) i nic, dodam ze tam bylo wszystko pomieszane... z siostra bylysmy pewne ze na pewno przyjdzie list , a potem mialam inne sprawy , praca w dzien w dzien praca

Gość gość
no tak, ale ja moze nie mialam przy sobie numerow tych telefonow. Pewnie byl tylko jeden nr do salonu .

Gość gość
2 i pol miesiaca temu przyszlo do mnie awizo, potem powtorne zawiadomienie " postepowanie podatkowe " a ja dopiero teraz przyjechalam do Polski i sprawdzilam poczte. Siostra juz tez z rodzina mieszka za granica, wiec nikt kluczyka do skrzynki nie mial, a nawet jakby ktos mial to nie moglby odebrac pewnie tego pisma. gdzie mam sie udac? do US?

Gość gość
zadzwon do us.

Gość gość
Zwróć się o pomoc do www.kws-tax.pl, które świadczy usługi doradztwa podatkowego i pomaga przy postępowaniach podatkowych. Oni najlepiej będą wiedzieć co zrobić w takim przypadku