Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość124

Depresja ? Zaczynam płakać z powodu zniknięcia słuchawek ..

Polecane posty

Gość gość124

Czy ja mam depresję ? .. Ostatnio bardzo często zaczynam się denerwować z byle czego .. Tym razem się rozpłakałam i zaczęłam stresować z powodu zniknięcia słuchawek . .. to już przesada Mam dopiero 15 lat .. proszę nieoceniajcie mnie pochopnie , odczuwam takie " napady " stresu od roku .. Powinnam się gdzieś zgłosić ? Psychiatra ?

Gość gość
Jakbym zgubil sluchawki, to tez bym zachorowal

Gość gość
Moim zdaniem to chroniczny niedobór witamin z grupy B spowodowany niedoborami witaminy D Diagnozuję u ciebie nerwicę z lekkim epizodem depresyjnym! Uzupełnij niedobory!

Gość gość124
Czy aby na pewno ? Nie wiem czy to wam pomoże w ocenie .. ale prawie co noc wracają myśli o śmierci , sprawy które źle zrobiłam .. Co mam zrobić ? Zgłosić to rodzicowi i pójść na terapię ?

Gość gość
depresja nie ma nic wspólnego z atakami nerwowymi, bo zabiera chęć do życia (nie chciałoby Ci się wtedy nawet wchodzić na neta i zakładać tego tematu), to co opisujesz to raczej nerwica...

Gość gość
Znajdz sluchawki i oddaj sie muzyce :D

Gość gość
Zgłoś się do lekarza rodzinnego, zaproponuje Ci pewnie jakieś lekkie pastylki uspokajające, możesz też spróbować poświęcać np. pół godzinki dziennie tylko na relaks (muzyka, bieganie, joga - co lubisz), to poprawia samopoczucie i niweluje stres.

Gość gość
Oczywiście że pokaż to rodzicom. Idź do psychologa który jest równocześnie psychiatrą. Niby to nie jest istotne ale ten pierwszy wyłącznie słucha a ten drugi może interweniować zapisując ci leki- zatem sama widzisz że 2w1 lepiej wybrać.

Gość gość
Najpierw powinnaś sprawdzić dla formalności swoje niedobory! Pamiętajcie 80% społeczeństwa ma niedobory wit.D! Która to witamina ma kluczowe znaczenie w przyswajaniu innych wit. 90% społeczeństwa ma niedobory witamin z grupy B które to nie wchłaniają się przy innych niedoborach w tym niedoborach nienasyconych kwasów tłuszczowych i powodują wszelkie choroby neurologiczne w tym psychiczne!

Gość gość
Tak, a za moment będzie płacz bo bateria padła. Zgadzam się , że niedobory witaminy D mogą być przyczyną depresji, niektórzy witaminę D biorą do 18 roku życia, Ty masz 15. Moje dziecko bierze Vita D i będę podawała jak długo się da , nie te 3 lata co zwykle są wyznaczane.