Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tytuły fajnych książeczek dla trzylatki

Polecane posty

Gość gość

Drogie Mamy, znacie jakies fajne książeczki dla trzylatki? Chodzi mi nie o wiersze, ale o takie opowiastki z zycia codziennego najlepiej. Czekam na Wasze propozycje :)

Gość gość
Zadna z Was nie czyta dzieciom?

Gość gość
Czytamy, ale moja akurat ma fazę na wiersze, uwielbia Tuwima, potrafi recytować nawet te dłuższe wiersze :) Jeśli chodzi o opowiastki to u nas królują pisemka i książeczki z serii Tomek i Przyjaciele.

Gość gość
Czytam, ale moja córeczka jest młodsza, ma niecałe 2 lata. Uwielbia wiersze Tuwima, Brzechwy, Konopnickiej, Gellnerowej.

Gość gość
U nas na topie baśnie Andersena i Kubuś Puchatek

Gość gość
Podobno fajne są "Opowiadania dla przedszkolaków" Renaty Piątkowskiej, zamierzam kupić córce.

Polecam Misia Marysia - dziewczynce koala. jest już kilkanaście książeczek z serii np. jak żegna pieluszkę, dzień w przedszkolu, jest starszą siostrzyczką, mała złośnica. Fajne historyjki, kolorowe obrazki :)

Gość gość
Wystarczy zajrzeć do księgarni i poczytać opisy z tyłu. Wybór taki, że głowa mała :)

Gość gość
polecam Franklina -moja uwielbia. są różne takie życiowe tytuły - np.Franklin boi się ciemności, Franklin mały skarżypyta, Franklin idzie do szpitala, Franklinie pośpiesz się, Franklin wybacza siostrzyczce, Franklin mówi przepraszam i wiele, wiele innych. cena książeczki ok. 6 zł, naprawde polecam

Gość gość
Fajna jest seria Mądra Mysz. Część ksiażek jest o różnych zawodach a czesc opowiada o dwoch bohaterach Zuzi i Maksie w różnych zyciowych sytuacjach np pierwszy dzień w przedszkolu, wizyta u fryzjera, dentysty, narodziny młodszego rodzeństwa, jest też historia że nie wolno rozmawiać z obcymi i wiele innych.

Gość gość
Piątkowska - opowiadania dla przedszkolaków, trzy tomy - super. Mnóstwo genialnych książek ma wydawnictwo "zakamarki" - popatrz na ich stronie, jest podzielona wiekowo. "Naciśnij mnie" Tulveta - nie znam dziecka, które nie uwielbia tej książki. Seria o ryjówce Florce. Tupcio Chrupcio. Wiersze Wawiłow i Agnieszki Frączek. Moja - teraz już prawie czterolatka -uwielbia też wszystkie książki z Ikei, szczególnie o królewnie szukającej szczęścia. Teraz wyszły też "Masza i niedźwiedź" - fajne książeczki, ale kreskówki jeszcze fajniejsze :)

Gość gość
"Kolorek w świecie obrazów" "Brzechwa dzieciom" Wiersze Tuwima i Wandy Chotomskiej

Gość gość
Tupcio Chrupcio, Mysia Marysia, Pora do przedszkola - to są krótkie historyjki, bajki typu Czerwony kapturek, bajki terapeutyczne np. o misiu Zdzisiu - wydrukowane z komputera