Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

On już chce dzieci i małżeństwa

Polecane posty

Gość gość

Witam was kochane :) mój problem jest dość nietpowy ponieważ w przeciwieństwie do wielu nieszczęsliwych pań mój narzeczony pragnie już dziecka i wspólnego zamieszkania. Mimo, że od pierwszych chwil gdy po poznałam czułam to samo, to teraz mam coraz większe obawy - nie wynika to z naszej miłości, po prostu zdaję sobie sprawę z warunków panujących w Polsce (brak pracy, brak pieniędzy, brak szans na mieszkanie itd.). Jesteśmy narzeczeństwem od paru latu, a w związku już dobre 7. Ostatnio miała miejsce sytuacja gdy narzeczony poszedł na imprezę samotnie - musiałam wyjechać do przyjaciela więc nie mogliśmy uczestniczyć w niej razem - i tam bawił się wyjątkowo dobrze (co było dla mnie dziwne bo nie lubi nieznanych mu osób, a tym bardziej samego picia). Po tej imprezie odczułam, że nie jestem już dla niego tą samą dziewczyną, z którą mógł pić do rana, bawić się na imprezie. Stałam się dla niego obiektem, z którym chciałby mieć dzieci, mieszkanie itd. Nie ma w tym nic złego, w sumie jest to postęp bo wciąż się kochamy. Ale odczułam w tatym momencie, że się starzeję. Biorąc pod uwagę, że jeszcze studia przede mną i rozpoczęcie rozglądania się za godną pracą - oboje mamy po 25 lat. On już na te chwilę chciałby mieć dziecko, często mówi, że gdybym wpadła to by się cholernie cieszył. Że mogłabym mieszkać z nim bo przecież pracuje (gdzie oboje mieszkamy z rodzicami, na szczęście w tej samej miejscowości). Ale ja nie wyobrażam sobie życia bez ukończenia studiów, bez porażki (bo przecież w Polsce nie ma pracy), z dzieckiem i mieszkaniem u jego lub moich rodziców. Co o tym myślicie? Ogólnie podsumowując to zaniepokoiło mnie, że z dnia na dzień stałam się przyszłą żoną, matką itd. Zdaje sobię sprawę, że z naszego stażu to normalna kolej rzeczy, ale z dziwnych przyczyn mnie to zaniepokoiło

Gość gość
A ile macie lat ?

Gość gość
czas na ślub, a dziecko zaplanujesz po studiach jak troche popracujesz.

Gość gość
Biedny chlop nawet mu nie wolno sie dobrze bawic na imprezie bez swojej Misiakowej :D :D

Gość gość
Na wszystko przyjdzie czas z niczym się nie spieszcie a szczególnie z dzieckiem... Żebyś później nie żałowała jak utkwisz w domu z zasranymi pampersami bez wykształcenia, pracy i bez żadnych perspektyw na życie a dziecko to obowiązek przynajmniej do 18 roku życia.

Gość gość
Nie moge...juz chce...po 7 latach:-D. To co ja mam powiedziec, jak moj chcial po 3 tygodniach?;-)

Gość gość
W sumie chciał zawsze :D ślub gdzieś tam dalej... dla niego ;] ale właśnie mam wrażenie, że ja utknę w domu z tym wszystkim. Już mnie stawia w roli gospodyni domowej, gdzie jeszcze nie mam studiów ani pracy

Gość gość
jak się pozwalasz ustawiać w roli, to cię ustawia

Gość gość
czyli juz nie jestes jego druga polowa, jego miloscia a matka jego przyszlych dzieci, funkcja. smutne.