Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy przestać dawać mleko ?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o mleko modyfikowane Córce od małego nie służy, musiała być dokarmiana bo miała anemię na moim mleku a mm wiadomo że ma wszystko co potrzebne. Małej nie służy wiec zastanawiam się czy mogę już odstawiać. Chodzi mi też o opioidy z mleka bo jest nadpobudliwa. Mała ma rok a czasami zwymiotuje mi ale tylko po mleku lub po piciu cofnie się jej, nie jest to refluks. Córka chętnie je nowości, wprowadziłam już gluten i produkty bg,ogórki(kiszone) mięso wieprzowe,indycze,troche kurczaka czasami daje , ryż, kasza gryczana, jaglana, jeczmienna,dorsz,jajka kurze i przepiorcze. ... owoce :winogrono, gruszka, jabłka, banany, truskawki w małych ilościach, pomelo,awokado,trochę kiwi czasami warzywa: marchew, por,kalafior, brokuły, ziemniaki,pietruszka nać i korzeń, cebula (czasami sie gdzies pojawi)cukinia, papryka ale ta w sosach jest np warzywny do ryżu,pomidor ale minimalne ilości bo po zupie mamy sensacje jelitowe. Zapewne o czymś zapomniałam i pominelam takie produkty jak wafle ryżowe, chrupki kukurydziane, cornflakes bg,sucharki.... robie czasami pierogi itd pytanie kieruje oczywiście do mądrych i logicznie myślących:-) Córka niestety w nocy jeszcze pije raz lub dwa razy robie czasami soki lub kupuje, kompoty,córka tez pije wodę i zaczęłam wprowadzać herbatę owocową bez cukru. Czym starsza tym więcej produktów wprowadzam.

Gość gość
Moze wycofasz a wprowadzisz suplementy jakieś konkretne. Widzę że produktów mlecznych unikasz więc dobrze ale jogurt naturalny czy kefir chyba nie byłby taki zły. Wydaje mi się jednak ze odstawienie będzie problemem bo dzieci lubią się uzalezniac hehe

Gość gość
Boże , widzisz a nie grzmisz, jakie głupoty... głęboki PRL, dzieci nie dokarmia się mieszanką z powodu anemii :( tylko w ostateczności suplementuje się konkretne minerały i witaminy. Mm to nie cudowny środek na wszystkie bolączki tego świata.

Gość gość
Możesz przestać dawać mm Dawaj jej krowie, jogurt, kefir itp. I normalnie karm.. Dlaczego nie dajesz papryki surowej? Ogórka też nie widziałam, kukurydzy, groszku.. praktycznie możesz jej dawać wszystko... a na mleku zwykłym też mannę, kukurydzianą, płatki zbożowe itp.

Gość gość
Ja za to stwierdziłam że koniec z mieszanką ale jak pozbyć się mleka skoro akurat moja domaga się go,soku pije tyle by ugasić pragnienie czyli ok 60-120ml po zjedzeniu czy kilka lykow w ciągu dnia a mleka wypije mi na raz 160-200ml Próbuję póki co starą metoda i do porcji 160ml daję 2,5 miarki od jutra będą 2 ale smakowo nadal mlecznie :-P najgorsze jest to ze gdy z butelki dostaje dok pije, kompot pije a wodę pije tylko z zwykłej butelki lub przez słomkę a gdy w nocy lub w określonych porach dam coś innego jest jazda. Nocą wydziera się na maksa gdy nie poleci mleko a woda

Gość gość
A co na PRL do mleka ? Hehe juz nie znasz innych słów

Gość gość
ile młoda ma m-cy?