Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do posiadaczy kuchenek indukcyjnych

Polecane posty

Gość gość
Kuchenka gazowa dobra z 1500 kosztuje a indukcję dobra kupisz za 2tys, a nawet i za ten 1500 tez kupisz, wiec bez przesady... Jakbym miała podłączony gaz do kuchni to bym wzięła ale tak jak mam marnować szafkę na butle, i w ogóle posiadać butle, nosić, wymieniać, szkoda zachodu

Gość gość
Najlepszy to piec na węgiel jest

Gość gość
Złej baletnicy przeszkadza i rąbek przy spódnicy... Nauczcie się gotować i wtedy kupcie sobie pytę indukcyjną.. A co do szkodliwości i bezpieczeństwa... To przemyślcie czy ten wasz gaz taki bezpieczny i nieszkodliwy ;)

Gość gość
nie kupią, bo ich nie stać to wyładowują swoją frustrację na tych których stać..

Gość gość
Gaz, jak się nie ulatnia, to nie jest szkodliwy.

Gość gość
tydzień temu miałam rocznice ślubu i moja wspaniała mam sprawiła nam cudowny prezent. Razem z mężem uwielbiamy gotować, ale nasza stara kuchenka nie zawsze była w stanie wszystko zrobić tak jak my chcieliśmy. Dostaliśmy nowa kuchenkę firmy Amica. Pelna klasa, wygląda wspaniale, jest ciemna więc pasuje nam kolorystycznie.

Gość anastazja4309
Jeżeli będzie wam się psuła to polecam naprawę u http://elektrox.pl , naprawiają takie płyty od 5 lat i wydaje mi się, że rozwiążą każdy problem z którym nie jedni by mieli problem. Ofertę mają szeroką, bo zajmują się także inną elektroniką.

Ja już od pewnego czasu gotuje na płycie indukcyjnej Kernau i wszystko jest ok. Jeżeli nie mamy instalacji gazowej w kuchni to rzeczywiście z butlą to dużo zachodu. A tak można podpiąć płytę do prądu i wszystko działa. Ja znalazłam swoją płytę indukcyjną na http://www.kernau.com/ . Skusiła mnie 5-cio letnia gwarancja.

Gość Opole
Odnośnie indukcji i jej kosztów utrzymania itp., nigdy więcej gazu. Garnki mamy 6 lat czyściutkie jak nówki, opłaty za prąd śmieszne. Gotujemy codziennie. Z żoną obawialiśmy się na początku, ale po miesiącu wiedzieliśmy, że traciliśmy czas i kasę na gaz. Polecam i zalecam każdemu. Pzdr

Gość gość
Moja mama miała indukcyjną i sprzedała ją bo nie mogła nerwowo wytrzymać. Nagrzewało się,potem przestawało,znowu nagrzewało itd. Na ugotowanie wody musiała czekać wieki. Pytała znajomej z ciekawości ale ona ma to samo ze swoją i też ją to wkurza

Gość gość
moze ma kuchenke 400V a napiecie w sieci na 220

Gość jolankajola
My teraz z mężem myślimy nad kupieniem płyty indukcyjnej, oglądaliśmy w media expert firmy Beko, hmm model - HII 64505 FHT, jest teraz na promocji, chyba się na niego skusimy ;)

Gość sylwia_kolor
Jak masz fajna plyte, to nie bedziesz narzekac :) Ja zdecydowanie wolę ją od gazu, choc przede wszystkim dlatego, ze gazu sie troche boje. Ja mam Beko HII 64505 FHT, i daje rade lepiej niz te, ktore mialam w poprzednich mieszkaniach.

Gość ostomor

Indukcja to ogromna wygoda, sam przeszedłem z kuchenki tradycyjnej na indukcyjną i jest zmiana o 180 stopni. U siebie mam płytę Electrolux 700 SENSE SenseFry z funkcją automatycznej regulacji temperatury na patelni w czasie smażenia, przydatna funkcja. W każdym razie bardzo wygodne rozwiązanie.