Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studiuję za granicą i taki niemiec powiedzial mi, że polki nadają się

Polecane posty

Gość gość

tylko do ********* Odpowiedziałam mu obrażona, ze ja jestem z Polski a on do mnie, że nie wyglądam na polkę i że przeprasza. Uważacie, że trafiłam na wyjątkowego prostaka czy naprawdę taka opinia krąży o naszym narodzie?

Gość gość
Przecież taka jest opinia o Polkach i w Wielkiej Brytanii mają już nawet specjalne określenia na polki, które są odpowiednikiem naszego: "Zlewu na spermę"

Gość gość
Prostak, ze wyrazil sie tak dosadnie. Niestety, Polki to dla nich tanie panienki ze wschodu. Dlugo walczylam z tym stereotypem wsrod znajomych, ale jak naszym "panienkom" bedacym za granica wydaje sie, ze wiecej wolno, bo przeciez zachod ma swobodniejsze podejscie do seksu, to maja to na co zasluzyly. Dla Anglika, Francuza, Niemca ich kobieta jest wyzwolona seksualnie a puszczajaca sie tak samo polka, bedzie zwykla d***** ze wschodu. Glupie pipy tego pojac nie moga i wydaje im sie, ze sa na rownej pozycji co kobiety z kraju do ktorego przyjezdzaja.

Gość gość
Za jaką narodowośc Cię uznał?

Gość gość
Jak są normalni to dla nich każda "wyzwolona" to dzifka i tyle a polka "wyzwolona" to dodatkowo jeszcze tania i glupia

Gość gość
Powiedział, że wyglądam na szwedkę. Dodał, że różnię się od polek zachowaniem i ubiorem. Ale to jego opinia, ja czuję się 100% polką i dla mnie to żaden wstyd być polakiem:)

Gość gość
polki są nadzwyczaj wyluzowane......

Gość gość
Taka opinia krazy i po Polsce, i po innych krajach, ale jakims dziwnym trafem zawsze wyglaszana jest przez prostakow. Osobiscie tylko na kafe takie czytam, zyje za granica i nigdy tego nie slyszalam.

Gość gość
Bo stereotyp wizualny polki ukrainki czy innej takiej to spalona blondyna w miniowie kozakach i wywalonych cycach z tipsami kazdy w innym kolorze. Raz mi znajomy cos takiego powiedzial. Jesli ubizrasz jeansy, bluze, adidasy i wiazesz wlosy nie masz tapety to podpadasz pod szwedke, niemke. Przynajmniej ja tak mialam, ze mnie brali za niemke lub szwedke po stylu ubierania sie

Gość gość
Wiadomo, że to jest bardzo subiektywne. Ja akurat noszę sukienki, prawie codziennie. Uwielbiam proste kroje, neutralne kolory (beże, szarości, granaty, khaki), nie noszę biżuterii, jak już to jeden element np. bransoletka ze srebra albo nieiwelkie kolczyki z białego złota, lubię trencze, wełniane płaszcze w męskim stylu. Jesli chodzi o wygląd to mam akurat polską urodę. Mam naturalne blod włosy, szare oczy, jasną karnację, jestem szczupła i średnego wzrostu. Ludzie czasem dobrze rozpoznają, że jestem ze wschodu ale przeważnie padają określenia francuzka/ skandynawia. Co człowiek to opinia. Wiadomo, że nie da się jednoznacznie okreslić pochodzenia po wyglądzie więc się tym nie sugeruję, ja się czuje i jestem polką:)

Gość gość
Nie chodzi o to, ze jak nosisz sukienke to ze swiadczy to sk d jestes. Widac cechuje Cie wyczucie stylu, okazji, co w odbiorze obcokrajowca czesto mija sie z wyznawanym przez nich stereotypem. Ja mieszkam we Francji, i rownie prostackiemu Francuzowi powiedzialam, ze my tez mamy stereotypy ich dotyczace. Ze u nas Francuz jest przykladem dobrych manier i kultury, ale jak widac oba stereotypy mijaja sie z prawda w ogromnym stopniu. Zamknelam mu buzie. Na negat.stereotyp odpowiadaj tym samym. W koncu nie tylko oni je maja, my rowniez na ich temat

Gość gość
przepięknie mu pojechałaś! Moje gratulacje ;)

Gość gość
Trzeba było mu dać ko[a w jajca za to, ale chociaż zobaczyłaś jaką opinię wyrobiły sobie polki za granicą.

Gość gość
Roznisz sie ubiorem? Przeciez w calej UE te same sieciowki, a wiekszosc Szwedek jest ciosanych jak z drzewa i nie potrafi sie ubrac. Z reszta tak samo jak Niemki, pewnie stad to porownanie. Ja nie widze roznicy w ubiorze Niemek i Polek. A to, ze Polki to wg nich k.... wynika z tego, ze Polki byly kiedys porywane i umieszczane w domsch publ w Niemczech. Moja znajoma to spotkalo, wyrobili jej lewy paszport i wywiezli,przez kilka tyg byla ukrywana w jakies wsi, zeby ucichlo, miala szczescie, bo spodobala sie koledze jednego z uprowadzajacych i ja stamtad wyrwal. Teraz sa juz malzenstwem.Czemu o takich rzeczach Niemcy nie mowia?

Gość gość
Mnie zawsze biora za Wloszke, bo oprocz pld urody, chociaz mam nieb- zielone oczy, to podobno mam temperament, ktory przejawia sie nawet w sposobie poruszania sie. Co wiecej lubie mocne, zywe kolory, a Polki podobno od takich kolorow stronia.

Gość gość
Przywołuje was do powrotu na tory tematu. :) temat dotyczy kvrestwa polek, nie ciuchów.

Gość gość
A to, ze Polki to wg nich k.... wynika z tego, ze Polki byly kiedys porywane i umieszczane w domsch publ w Niemczech. Moja znajoma to spotkalo, wyrobili jej lewy paszport i wywiezli,przez kilka tyg byla ukrywana w jakies wsi, zeby ucichlo, miala szczescie, bo spodobala sie koledze jednego z uprowadzajacych i ja stamtad wyrwal. Teraz sa juz malzenstwem.Czemu o takich rzeczach Niemcy nie mowia?Moze ktos sie wypowie na ten temat?

Gość gość
A skad wiesz ze to niemiec. Moze byl to austriak, szwajcar, z Lichtensteinu, Luxemburga, Tirolu Poludniowego.

Gość gość
polki maj opinie qoorewk a faceci zlodzieji, pracuj nad opinia moze wtwoim otoczeniou zmienisz to,ja tak robie