Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kolonie poza domem ...

Polecane posty

Gość gość

Mam 13 lat (21 sierpnia 13 jeszcze 12) byłam już na ok 3 4 koloniach co prawda ok 20 / 30 km od domu ale na pierwsze wyjechałam mając 6 lat na drugie 7 na trzecie tež 7 (bo jedne na tydzień a drugie na dwa) A na czwarte mając 9.Nie chodzi tu o koszty tylko o to że mój tata mówi że jestem za mała na kolonie że tam będą obcy ludzi i nie powinnam tam jechać i że pojade na kolonie jak będę miała 15/16 lat, natomiast mama się zgodziła bo mówi że się usamodzielnie itp moja mama miała ok 6/7 lat jak sama wyjechała na ferie do Finlandi tylko z jeszcze dwiema polkami . Nie chce jechać tak daleko jak mama i chce zostać w polsce. Mieszkam w Gdańsku i chce wyjechać na mazury moge nawet gdzieś bliżej czyli też gdzieś nad Morzem , na ok 8/10 dni . Jak przekonać tate główny jak już mówiłam problemem jest mój wiek 13 lat .

Gość gość
twoj tata chyba nie wie co mowi. kolonie są dla dzieci w wieku 6-14 lat, dla starszych to juz są obozy mlodzieżowe. wiec jesli pojedziesz w tym roku to i tak bedziesz jedna ze starszych kolonistek, a on twierdzi ze jestes za mloda? z reszta nie rozumiem, bylas juz pare razy i nic sie nie stalo to co mu raptem odbilo

Gość gość
Nie dziwie się mu.

Gość gość
Co mu odbiło ? Chodzi o to , że wcześniej to kolonie były blisżej domu i z osobami znajomymi ( ze szkoły i chóru ) a ten wyjazd miał być z obcymi ludzmi przedział wiekowy 12/16 i mój tata twierdzi że 16 latki (głównie chłopcy ) są nie wychowani itp . PS tu autorka

Gość gość
to przykre jak ojciec nie ma do córki za grosz zaufania :O no chyba że ma ku temu powody...

Gość gość
17:25 Nie ma , moge powiedzieć , że nigdy nie sprawiałam kłopotów .

Gość gość
Bo takie gówniary 13 lat nie puszcza się na kolonie .

Gość gośćula
musisz poszukać poparcia u mamy ,tylko ona może go przekonać ,twój ojciec taki już jest,nic nie poradzisz,my tutaj też go nie przekonamy,pogadaj z pedagogiem w szkole jak jest fajny,moze jemu sie uda przekonać tatę. Też byłam dzieckiem któremu nie ufano ,ba nawet zarzucano mi coś czego nie zrobiłam i nawet bym nie pomyslała by zrobić ,więc rozumiem Cię.

Gość gość
Firma http://www.na-wiatr.pl/ organizuje swietne półkolonie i obozy młodzieżowe na Mazurach, moja corka była w zeszłym roku i była bardzo zadowolona. Pogadaj z rodzicami, pokaz im oferte, wierze ze sie zgodza :)

Gość gość
Zj****y ojciec

Gość gość
Czerwiński travel jest biurem, które organizuje i fajne kolonie, i fajne obozy ;-) Maja bardzo fajna atmosfere, choc wiadomo, ze w rownie duzej mierze zalezy to od wychowawcow, jak i od uczestnikow.

Gość gość
Pokaż tacie ofertę tego biura: www.pantur.pl. I powiedz, że jest naprawdę sprawdzone i zaufane. Jeżdżę z nimi na wakacje już od kilku lat i zawsze wracam bardzo zadowolona. Moja mama chętnie mnie z nimi posyła na wyjazdy, bo poznała opiekunów i wie, że to są odpowiedzialni ludzie. Organizują wycieczki krajowe i zagraniczne.