Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moge zastapic make pszenną mąką tortową?

Polecane posty

Gość gość

do ciasta?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak. Będzie nawet lepsze:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no nie wiem bo pszenna jest robiona z pszenicy a tortowa z tortu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Maka tortowa jest mąką pszenną, słoneczko;) Może być bardziej miałka od tej zwykłej pszennej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to prawda, tortowa jest pszenną ;) na ogół ma drobniejszy przemiał, i przez to jest lepsza (zazwyczaj) do ciast i tortów itd ale to zależy od mąki, jak jest jakas dobrej jakosci (PRAWDZIWA a nie to co na ogól jest na półkach z konserwantami i wybielaczami itd...) to nada się do tortów nawet jak nie ma napisane 'TORTOWA' ja do wszystkiego uzywam jednej (pszennej "Mąka tradycyjna") i wychodzą mi lepsze ciasta niż koleżance która używa tortowej, nawet kłóciłam się z nią o to bo nie rozumiała że ważna jest jakość a nie nazwa...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Patrz na liczbowe oznaczenia na opakowaniach mąk pszennych, im niższa to tym mniejszy dodatek zanieczyszczeń i staranniej oczyszczona mąka. 400 to tortowa na najdelikatniejsze placki 450 zwykła a 500 i 550 to dobra na drożdżowe ciasta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×