Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakloopootaana

co z tym mleczkiem hipp bio combiotik poradzcie

Polecane posty

Gość zakloopootaana

Mała cały czas jadła hipp bio combiotik 1 i wszystko było ok. Przeszlismy na mleko następne i tragedia. Pije je ale na ciele cala ja wysypalo, ma problem z kupa i gazami. Mial ktoś podobnie? Na jakie mleko zmieniliscie? Czym to mleko nastepne tak sie rozni, ze mamy taki problem? Dziękuje za odpowiedzi.

Gość zakloopootaana
Jeśli ktoś coś o tym wie to piszcie proszę. Jestem doslownie zielona pod tym względem i nie wiem co wybrać.

Gość gość
może było jakieś skażenie mleka, nie powinno różnić się praktycznie niczym w składzie prócz wartością poszczególnych witamin i minerałów. Kup albo inną serię albo zupełnie inne mleko. NAN odradzam bo nie raz były problemy z robalami o czym było już na kafe, nie wiem jak z reszta. Po Bebilonie moja córka miała okropne bóle brzucha. Może spróboj Enfamil Córka jadła Hippa i nie było takich problemów, nie chciała tylko 3 bo za gęsta ale nie było wysypki itp. Róznica jest dopiero od numeru 4 o ile dobrze pamiętam bo mleko już nie jest BIO.

Gość zakloopootaana
Dzięki. Nie wiem czemu tak sie stało. Fakt jadła ostatnio inne rzeczy też ale ostatni raz w niedziele. A wysypka sie powiekszyla. Na hipie 2 jest od 10 dni..

Gość gość
tez mieliśmy incydent jak przeszliśmy na dwójkę po jakimś czasie i nikt nie wiedział od czego to ani w szpitalu ani w przychodni, najprawdopodobniej zbiegło się to z ząbkowaniem i u córy wysypka była reakcją na wyżynające się zęby lub banany ale lekarz polecił nam cofnąć się z dietą i wróciliśmy do momentu rozszerzania diety czyli z powrotem HiPP 1 i od nowa marchewka, jabłko itp. I wszystko było powtarzane przez parę dobrych dni żeby upewnić się, że to nie od jakiegoś podanego pokarmu. Czasem reakcja może nastąpić z opóźnieniem. Dodatkowo żeby mieć pewność, że to nie od źle wypłukanych ubranek po wyjęciu z pralki przepłukiwałam je jeszcze ręcznie. Ciężka walka was czeka z znalezieniem winowajcy. powodzenia

Gość zakloopootaana
Mam nadzieje ze nam się uda. U malej tez podejrzewam zabkowanie choć żabką nie widać. Ale nie chce jej katowac tym mlekiem bo widzę problemy z brzuszkiem na ta chwile. Pytanie czy cofnąć ja do hippa 1 czy próbować innego mleka 2?

Gość gość
I jak rozwiązaliście ten problem czy to mleko, bo mamy to samo wysypka na policzkach czerwone krostki i nie wiem co robić ?

Gość gość
Mleka następne są po prostu gorsze jakościowo, białka są mniej rozbite, czystość mleka gorsza, bo dużo mniej rygorystyczny są normy.

Gość gość
A czy dziecko sie przyzwyczai czy trzeba szukać innego mleka?

Gość gość
mój syn nie miał takich przebojów z Hipp 2 ale za to 3 ewidentnie mu nie smakowała.. zmieniłam i problemu nie ma. a może te krostki to różyczka ? ...

Gość gość
Oj joj mam nadzieję, że nie. Byliśmy dzis u lekarza o różyczce nic nie mówił i zasugerował ze to od soków, reakcja na jakiś owoc. Wyłączymy soczki i zobaczymy. Oby zniknęło.