Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Planowanie ciąży a ta sama grupa krwi?

Polecane posty

Gość gość

Mamy z mężem tą samą krew mianowicie BRh+ . Planujemy powoli dzidzi. Słyszeliśmy że może być problem. Czy to prawda że możemy mieć jakieś problemy z zajściem w ciąże? Proszę o rozwianie moich wątpliwości.

Gość gość
Nie prawda. Gorzej by bylo jakbys miala minus a maz plus

Gość gość
Myślę , że nie będziecie mieli problemów.My z mężem mamy O Rh plus . mamy dwie udane córki i żadnych kłopotów w ciąży nie było.Wszystko przebiegało książkowo.

Gość gość
Matko, o konflikcie serologicznym w szkole uczą... :/

Gość gość
20:47 od kiedy jest konflikt serologiczny przy tej samej dodatniej grupie krwi. Widocznie w szkole ciebie nic nie nauczyli

Gość gość
Konflikt moze wystepowac miedzy czynnikami rh (+/-) lub rzadziej miedzy grupami glownymi (A,B,0). Jezeli macie te sama grupe krwi to nie macie sie czym martwic. Ja z mezem tez mamy te sama grupe A,niestety on ma + ,a ja -,wiec w ciazy musialam badac czy nie mam przeciwcial.

Gość gość
Dzidzi -co to jest? :O

Gość gość
już współczuję temu dziecku, że będzie miało rodziców półgłówków :( Biorą się za robienie dziecka, nie mając pojęcia o konflikcie serologicznym, myśląc że chodzi o tę samą grupę krwi :(

Gość gość
Konflikt jest jak ty masz rh- a twój facet rh+!!! Konflikt występuje przy drugiej ciąży niż przy pierwszej. Mojemu dziecku i mi podali zastrzyk immunologlobine i po wszystkim.